torsdag 31 december 2009

Hemma igen

Ja då har vi åter igen landat på Gävle mark efter en mini semester i Göteborg. Välbehövlig tripp men ack så skönt när vi började närma oss staden staden stad i världen- GÄVLE! Vi började med att åka vid 9.30 på måndagsmorgonen och svängde då in på Scandic för en hotelfrukost innan avresan och så gott det var sedan. Så började färden ner med över 50 mil....skönt att det gick bra, för det är ju inte lilla biten. Men resan gick hur bra som helst och det var riktigt kul.

Vi var framme strax efter fem och entrade hotellet med buller och bång. En snabb installation av rummet och sedan var vi ner och åt en god buffé och drack lite gott öl. Sedan var det bara att byta om för att åka till matchen som gick av stapeln på Ullevi och det var lite folk som var där...NOT!

Hade det faktiskt ofantligt roligt fast det inte var Brynäs som spelade...och för att vara våra makar lika så var lite trevliga och satte på oss Färjestad kläder...men det gick bra och utan utslag :).
Micke och Karim förväntansfulla innan matchstart.


Mycket folk var det

Jag och Ulrica som "nya supportrar"



Fyrverkeri efter matchen


Den samlade truppen

Dagen där på så gick avresan bort till hemmet vid 11 snåret och gjorde en liten avstickare till NetonNet i Örebro och med stor förväntning kan jag säga men ack vad vi bedrog oss vilket skämt. Var hur dåligt som helst och det var inte lika stort som vi trodde heller. FLOPP är det riktiga ordet. Välbehållna entrede vi hemmet vid halv åtta på kvällen. Å va skönt att vara hemma. Hade barnvakt till onsdagen så det var skönt att kunna ta det lungt hemma och sova ut innan det var dags att hämta hem lill trollet. Och som vi hade längtat efter henne. Gudomligt att få hem henne igen. Hade turen att få middag hos mormor så det var bara att mysa hemma sen.

Nu ska vi se fram emot ett nytt gott och nyttigt år. Hoppas att alla får ett riktigt gott slut och en bra början på det nya året.

GOTT NYTT ÅR!

söndag 27 december 2009

Packar

Ja nu har vi packat färdigt väskorna för att bege oss i morgonbitti till Sveriges baksida Göteborg för att spendera kvällen fullt påbylssad för att stå på Ullivi och se Frölunda-Färjestad. Då jag bor ihop med som är tokig i färjestad så får man glatt stå med och se hur det går. Efter det väntar en skön natt på hotell och sedan hotellfrukost, kan det bli bättre? Näe det tror jag inte!
Ska bli så mysigt att åka iväg och vara barnledig och bara få vara. Är behövligt med lite omväxling och även om det blir en lång bilresa så ska det bli kul.

Alice ska få tillbringa två nätter hemma hos mormor och det kan jag lova att hon ser fram emot och jag förstår henne, två hela dagar med enbart fokus på henne. Underbart!

Idag har Micke och Alice varit till pulkabacken och åkt lite bob och det var en överlycklig dotra som kom hem efter det. Jag var tyvärr tvungen att stanna hemma då jag inte inte var bra alls när jag kom hem, väldigt tungandad och orkeslös men efter lite inhalering och vila så blev det bra, så skönt!

Nä nu ni kära vänner ska jag ta och krypa till kojs och sussa så jag är pigg imorgon när resan går.

Tjipptjopp

Kylslaget!

Men idag var det riktigt kallt ute och det var inte vad jag hade väntat mig. Men det är bra mysigt att gå upp tidigt och sitta och titta ut i mörkret och mysa med lite härlig frukost och lite stearinljus....mmmmm. Men det fick inte jag göra utan det var att göra sig klar och åka till jobbet :). Men det är bra härligt det åxå. Ensam på vägarna och plogat och fint.

Gårdagen bestod som vanligt vill jag säga av att hosta och hosta och hosta och slemmingt och uäh!
Var faktiskt så illa att jag när vi kom hem till lilla kära mamma lärade ringa till rådgivningen varpå dom gav mig en tid på familjeläkarjouren kl 18,00. Väl framme och vid mötet med läkaren sa att direkt han lyssnade lite på mi gpå bröstet -Det här är astma, hör jag direkt här!". Så efter att fått inhalerat med syrgas och luftrörsvidgande öppnades helt otroligt en ny värld, nu fick jag äntligen luft! 12 betapred tabletter och en till omgång med inhalering, lovely!

Fick kortisontabletter utskrivna och en inhalator som jag skulle ta vid behov, underbart.
Så nu är det bara att tänka ut vad som kan vara boven i dramat som kan ha satt igång denna allergiska astma reaktion. Men det är då underbart att det går att få luft för det har varit lite snålt på den fromten de senaste tre veckorna. Så nu efterhand komms det att tänka på olika saker som jag har märkt varit jobbigt och som gett det sämre att andas, vilket jag förstår idag, och som gett mig evinnerlig huvudvärk. Jag tänker givetvis först och främst på den otäcka RÖKLUKT som folk drar med sig in och alla som tycker att jag har varit fjantig och bara klagat på dem: men nu kära folk är det totalt rökfritt innanför våra gränser och det innefattar ingen cigg innan ingång. Men det blir svårt att få gamla hundar sitta och då tänker jag mest på de som är 65+ inga nämnda och inga glömda. Givetvis är det annat åxå som stark parfymdoft och dyligt, har ju alltid varit känslig för dofter.
Men det här har verkligen varit en läxa för mig och inser ju nu ännu mera hur lilla Alice har det fast hon kan ju inte riktigt förklara och göra sig förstodd som vi kan. Men det märks ju tydligt på hennes humör hur hon mår...så nu är det verkligen vaksamhet som gäller.

lördag 26 december 2009

Annandagen

Ja då var nästan hela julhelgen över och med den ett jädrans väder. Blåser och viner ute så det blir drivor på vissa ställen och på andra är det så tomt att det polerats och blivit glashalt. Hoppas att folk håller sig inne idag och inte är ute och halkar och drar på sig några benbrott.

Jag för min del har haft turen att inte behöva trängts i sängen med min dotter då hon varit så duktig och sovit hela natten i sin säng....inte vanligt. Men tomten sa till henne att hon skulle vara duktig och sova i sin säng hela natten varje natt, så inatt kom hon in till mig och frågade om jag kunde sitta med henne en liten stund. Det gör jag gärna bara hon sover i sin säng...

fredag 25 december 2009

Kvällens ordspråk!

Om det är något du inte gillar-
ändra på det!
Om du inte kan ändra på det-
ändra din attityd!

Juldagen

Ja då har vi haft besök av den årliga jultomten och detta år kom han till Gårdskär. Vaknade på morgonen av en lyrisk dotter som undrade när tomten skulle komma och det kändes förståss som en evighet att vänta tills efter kalle anka. På vägen till Gårdskär så åkte vi till graven och tände ett nytt ljus och sedan hämtade vi upp Fix Kristin och sedan bar det av. Kom till kära moster och morbror vid halv 12 tiden och bjöds då på lite glögg och pepparkakor vid brasa, så mysigt så.

Hade det sedan hur underbart som helst och efter kalle kom som väntat Tomten och det var med stor förstjusning som lill damen tittade i fönstret för att se när han skulle komma. Hon tämligen sprang till dörren för att öppna så han kunde komma in och hon var inte det minsta rädd. Hon fick hur mycket klappar som helst tror att det fyllde en hel soffa faktiskt. Medan vi sedan var full gång med att öppna klappar så knackade det på fönstret och där stod det två tomtar till...alla lika förvånade. Men vi hade i allafall varit förutseende och lagt undan två paket som dom skulle kunna ge Alice om det kom fler. Så hon blev över lycklig av att det kom två till!

Hade summa sumarum en jätte härlig dag och kväll men blev tvungna att åka hem vid 20,30 tiden då Alice inte var bra i andningen och hade gett henne medecin 5 gånger och hon själv sa att det var svårt att andas så var det inget annat att göra än att åka hem. Viktigast är att hon mår bra och inte lider!

Hem resan gick bra och alla var nöjda och glada. Jag hade en sån otrolig tur att jag av min kära make fick en akupressurmatta som jag hade önskat mig sååååå roligt! Så nu blir det friska tag efter nyår för både kropp och själ!

måndag 21 december 2009

Härliga Måndag

Tänk att nu är vi verkligen inne i julveckan! Känns inte riktigt sant att vi äntligen är här nu. Igår var vi till Furuvik på julmarknad och det var så otroligt vackert med alla ljus och all denna snö som fanns och som dalade ner på oss. Fick verkligen julkänslor, Alice fick träffa Tomten och fick ett paket och sedan fick hon åka karusell, verkligen roligt att dom har kommit på den ideén att ha lite sånt åxå och det var konstigt nog något som ingick i entré priset! Kors i taket.

När vi vaknade denna morgon var nästan in snöade...var verkligen mycket snö...så jag gick inte ut och hämtade tidningen för jag ville inte bli full i snö och det var även -14 grader ute. Burr sa kasper när han såg en naken häst.

Nu sitter jag på skolan och ska försöka få lite gjort och det är i princip jag här...det ekar tomt mellan hyllorna och bänkarna.

söndag 20 december 2009

Vintervärld

Denna morgon har vi ett otroligt vackert fint vinterlandskap i ett fint dalande snötäcke. När jag styrde min kos mot PFV så var det ett Gävle som var så fint att jag önskar att jag inte hade behövat gå in utan bara sätta på mig täckbyxor och vara ute och vandra och känna flingorna på min kind. Det är så otroligt härligt när det är sånna hära morgnar.
Men nu sitter jag på jobbet och ska göra några knop och hoppas på att vi får en trevlig och skön dag.

Våran går dag bestod av att jag fick en behövlig sovmorgon efter att kvällen före ha suttit med min trevliga svägerska och min man och druckit lite glögg och några öl. Är ju inte van att dricka så det behövs så lite för att jag ska få lite skallebank...

Sedan bar det av till Tomaskyrkan för att vara med på Hugos dop, jag fick äran att vara förste korsbärare och fick läsa en dikt i kyrkan, mycket trevligt!
Hade en väldigt trevlig och skön dag. Tog en sväng förbi graven för att se att allt var i sin ordning och att se att ljuset lyste fortfarande och det var så vackert.

Sedan bar det av hem och lagade en fin middag som vi bjöd kära mamma på. Vi passade då även på att äntligen äta med våra jultallrikar och det var så mysigt och fint.

Nä men nu har jag babblat och babblat nu lär jag jobba åxå :)

Tjing tjong

fredag 18 december 2009

Varga vintern...

...har kommit och hoppas att den kan hålla i sig. Vaknade till en riktigt kall morgon med -15,1 grader! Nu är det vinter och kallaste dan´. Har varit och shoppat lite med min kära pappa och mamma. Var ut på köpis och glönat och på Willys så pappan fick lite mat med sig hem.

Kl. 14.00 hade vi urnsättning av kära svärfar som nu äntligen har fått kommit ner i jorden och får nu frid. Micke hade varit och köpt en jätte fin gravlyckta som vi satte ner och den lyste så fint! Så nu är han hemma med ljus och värma. Skönt att han nu kommit ner innan jul.
Sedan var vi hem hit och fikade och grattade några eftersläntar som fyllt år.

Nu ska vi mysa med ljus och glögg och njuta av att vi inte behöver vara ute.

torsdag 17 december 2009

Klappar

Många klappar blir det åååå så kul det är att shoppa till andra, kul även till sig själv men det är något speciellt med att köpa en present till någon och se dennes min när den öppnar den. Är så kul vi har nu i stort sett handlat klart till barnen och det är nu några enstaka kvar. Morgon dagen kommer att bestå av att shoppa med pappsen som kommer in i morgonbitti och vill ha lite hjälp och det får han så klart! Även lilla mamman ville följa så det blir en dag med både mor och far, kul! Jag har alltid varit så att jag vill handla i tid och inte i sista stund men det är ju så härligt med denna stämning och gå och lite och titta det är så härligt.

Lill damen har varit helt underbar sedan hon kom hem från dagmamman hon gick in i sitt lekrum nere och satte på pippiskivan och lyssnade och lekte, hon stannade där ända tills vi skulle äta middag. Fantastiskt kul och skönt ska jag inte heller sticka under stolen med...men det är så konstigt att se den där lilla tjejen ha blivit så stor!
En liten visning av Alice pepparkaks hus som hon dekorerat med nonstop, kristyren har jag lagt beslag på och det är så svårt att sluta när man börjat...




Vem kan bo här tro?

Nä nu ska jag gå och knyta mig så jag är pigg imorgon med alla uppdrag

tisdag 15 december 2009

Äntligen vinter!

Gissa om det var en överlycklig dam som vaknade imorse till all snö! Hon jublade av glädje och bara tjatade att hon ville ut och skotta och åka pulka. Väl ute var hon som en ko på grönbete och hoppade och studsade i denna snö att jag trodde att hon inte skulle sluta.


Pulkan åkte fram direkt
Vi har fått 3-4 dm snö och det har snöat hela dagen. Har varit ut och skottat tre gånger och det är verkligen härligt så länge man slipper sätta sig i en bil och åka för det är lite väl moddigt nu. Man vet heller inte hur andra kör, tyvärr!
Var iväg och handlade lite och jag har idag börjat med min antibiotika och kortisontabletter. Ska ta 5st kortisontabletter om dagen och det känns faktiskt som att jag börjar känns mig lite bättre. Hoppas att detta går över och inte kommer tillbaka.
Efter maten så gjorde vi pepparkakshus och sedan bakade vi pepparkakor och Alice var lyrisk.
Full fart med baket!




Bagar berta.

måndag 14 december 2009

Äntligen SNÖ SNÖ SNÖ!

Ja nu har det äntligen hänt! Himlen har öppnat sig och ner kommer SNÖ SNÖ!
Har väntat länge nog och nu verkar det som det kommer bli en vit jul iaf.
Bara det inte kommer att bli plus grader som ska förstöra alltihopa men det är bara att hålla tummarna.

Idag har vi (jag och mina gruppmedlemmar i skolan) varit på en liten intervju på Socialtjänsten till vår nästa individuella uppgift och det ska bli riktigt roligt att sätta igång med den. Hade stor lust att sätta igång direkt jag kom hem men jag hade så otroligt ont på höger sida av nacken så jag trodde att jag fått nackspärr och kunde inte rör på huvudet. Nice! Hämtade Alice tidigt och hon slocknade nästan direkt på soffan men jag hade för ont för att sätta mig vid datorn.

Fick tid hos läkaren på eftermiddagen och var dit då jag har haft evinerlig host över en vecka och det har ju inte blivit annat än hosta men den sitter så djupt ner. Så enligt läkaren så har jag släng av astma och skulle få kortisontabletter som skulle ta bort inflamationen. Fick även göra ett utandningsprov som skulle visa ett värde över 600 men jag kom bara upp i 335 fast jag provade 3 ggr. Så det är nog något åt det hållet! Nackspärren var ingen nackspärr utan troligtvis har musklerna dragit ihop sig och gör därför så förbenat ont men efter diklofenak och alvedon känns det bättre.

Nu ska jag glöna lite på tv och sedan gå och sussa för imorgon är en annan dag.

Tjohej

söndag 13 december 2009

Sovmorgon

Idag har jag fått sovmorgon och gissa om det var välbehövligt. Vaknade när klockan var 11.10 och trodde inte mina ögon. Men som sagt jag är inte pigg och sömnen och positiva tankar kommer att göra mig gott. Men det var lite gulligt när jag sov så hör jag min man nere "-Nej låt mamma sova" och dottern svarar "-Ja." så hör jag hur vår sovrumsdörr öppnar sig och in kommer min härliga 4-åring och smeker mig på huvudet och säger: "-De var inte spöken bara mamma och pappa som kom" Sedan lämnar hon rummet och går ner. Jag låg och fnissade lite för mig själv för vi såg adventskalendern igår och det slutade med att barnen tittade ut och trodde att dom såg spöken, så alice ville vara snäll och komma och medela mig om att det inte var det.
Barn är verkligen livet! Önskar att jag hade flera stycken!

Nu sitter jag och lyssnar till Teletabbies och det finns roligare saker att lyssna på...men sessan ville verkligen se det och min baktanke slog in att hon skulle slumra av och sova lite då hon inte är riktigt pigg idag heller. Så nu får filmen gå på lågvolym och hoppas att hon vilar och blir riktigt pigg. Vi ska vara pigga ni till veckan och fixa färdigt alla julförberedelser. Blev ju såååå kul nu när det blev snö ute.. HÄRLIGT!

Min andra hälft är på bowlingen och spelar 3-manna idag och håller verkligen tummen för att han coh hans lag ska gå långt. Förra året tog dom en plats i SM men han blev tyvärr sjuk och kunde inte vara med och spela så jag hoppas på en reprise i år men att han håller sig frisk.
Jag vet att du kan så nu håller jag tummarna för dig!
För er som inte har någor för er nu rekomenderar jag att antingen åka ner och titta eller så titta på scoring online från hallens hemsida, det är faktikskt riktigt spännande att följa med.

Tingeling

lördag 12 december 2009

Lördagsmys

Idag vaknade vi till äntlige lite SNÖ på marken! Härligt!
Skulle ha bakat pepparkakor och pepparkakshus och vi kände oss pigga imorse men kände efter ett tag att vi inte skulle orka så det blev att ringa till mormor och styra om till en annan dag. Men Alive var ju eld och lågor över snön och ville verkligen ut så vi gick ut en lite stund så hon fick leka i snön och så att jag fick känna lite sn under mina fötter, i like!
Det var så skönt att när vi var ute så började det snöa för fullt och det såååå härligt!

Men efter lunchen blev jag super dålig och trodde bokstavligen att jag skulle svimma. Och Micke som skulle ut och käka med sina arbetskamrater, jag var nästan på väg att säga att han skulle lära vara hemma med mig för jag blev riktigt rädd. Tog alvedon och gick och la mig och tänkte tillbaka på hur det var för ett årsedan idag, då var jag inlagd på infektion och var sjukt dålig trodde då att jag aldrig mera skulle komma hem, och tyvärr var det den där känsla som bet tag imig idag. Att jag kommer att hamna på sjukhuset igen. Blev lite piggare när jag vilat men inte mycket. Men Micke åkte och köpte loka och det kunde jag dricka hur mycket som helst kändes det som. Sedan blev jag faktiskt pigg så jag är i efterhand nu bomb säker på att jag höll på att bli uttorkad då jag inte har kunnat dricka så mycket de senaste dagarna så det var skönt. Så nu blir det mycke loka ett tag.

Alice och jag blev ensamma på efter middagen och kvällen när Micke åkte så vi har haft riktigt mys med bilar, ostkrokar och bolibompa. Så himla mysigt att få vara lite själva iband är ganska sällan som vi är det så nu när jag blev pigg var det så mysigt. Nu sover lill princessan och jag ska njuta av tystnaden och titta på robinsson.

tingeling

fredag 11 december 2009

Varför????

Blir snart riktigt TOKIG på denna förbannade hosta, vill aldrig ge med sig...hostar så det värker i alla magmuskler (jippii jag sånna!!!!). Har varit tvungen att säga ifrån mig jobb ihelgen och det var super tråkigt hade verkligen sett fram emot det.

Men i allt tok så har min underbara man målat om i hallen så nu är den gräddvit ist för gul så skönt och det blev super fint! nu är det bara vardagsrummer kvar!

Igår var vi iväg på föräldra fika hos dagmamman när vi hämtade lill damen och det var så trevligt synd bara att jag inte var det minsta pigg men det gick. När vi kom hem somnade Alice som en stock på soffan, dom hade varit i en lokal med 15 barn ca och det blir annat mot för vad hon är van med så hon var riktigt trött.
Sedan när det var dax att gå och sova för kvällen så började hon klaga på att det värkte i vänster öra och när hon väl somnat så vaknade hon efter 45 min och gallskrek och hade sån värk och så höll det på lääääänge.
Vi fick sitta i soffan med henne för att det skulle släppa trycket men så fort vi lade henna i sängen så vaknade hon nästan direkt med värk...inte roligt när dom små liven har ont.
Satt uppe med henne till halv 2 och sedan gick vi och lade oss i vår säng och jag fick massera hennes öra hela tiden. Men idag har hon inte sagt något och jag hoppas verkligen att det är över för denna gång. Vi somnade på soffan vid 11 idag och vaknade kl 14!! så skönt men hon har feber men det kan man stå ut med bara hon slipper ha ont i öronen.

onsdag 9 december 2009

Dagen till ända

då var även denna dagen till ända och jag har fortfarande så j###a hosta och nu känns det ärligt talat som att jag har hostat sönder delar av huvudet. Gör göör ont att hosta så jag vill inte hosta men jag måste.

Annars har vi varit och köpt färg så ääääääntligen ska vi måla om hallen, ska bli så roligt. Micke började spackla direkt och har nu målat klart under trappen. Alice och jag har bakat lussebullar idag och det är tur att det går så snabbt att göra, har lovat länge att vi sak göra det så det var bara att hålla det och göra som var sagt. Finns orken imorgon så ska vi göra pepparkakor.

Nä det är väll lika bra att ta och borsta bissarna och krypa till kojs är bra trött och när jag väl somnat så hostar jag inte, bra va!

Tingeling

Morgon stund...

...har guld i mund! Finns inget härligare än att bara få vara jag, har nyss lämnat av lill tjolanta hos värdens bästa dagmamma och maken har fått sig en behövlig sovmorgon och själv sitter jag och lyssnar till ljudet av vattnet som porlar i akvariumet och sippar på min morgon kaffe och inser att jag har ett för j***a bra liv!
Jag bor i ett radhus som jag stor trivs i, har världens absolut bästa man och tillsammans har vi jordens underverk. Går i skolan vilket jag (förutom tentor) tycker är det bland det bästa som finns när man som jag har hittat helt rätt utbildning. Vi är inte rika på pengar men vi är väldigt rika på omtanke, kärlek och vänskap. Vilket betyder trots allt mer än alla pengar i värden (men det underlättar med dom tunna sedlarna).

Jag önskar att alla får uppleva och känna denna tacksamhet och att verkligen kunna uppskatta det och inte bara vara negativ. Att vara positiv och se ljust på allt är viktigt i denna gråa värld, det finns redan för många bittra människor och världen behöver inga fler!

Så sprid lite ljus på vägen och skänk ett leende till den du möter det kostar så lite men ger så mycket!

tisdag 8 december 2009

Host host

Då var det här, kom sett slag på käften denna förbenade j***a hosta!!!!!!!!!!!!!!! Har i skrivandes stund hostat sönder halsen och och tror snart att jag har ett öppet sår ända ner till magsäcken. BLÄÄÄÄÄ.
Näe fy fabian för detta evinnerliga skit.
Har försökt med positiva tankar att det ska gå över men inte har det funkat än...

Har trots host och slem och huvudbank brännt av ugnen så nu är den fit for fight! Blir antagligen lussebullsbak imorgon med lill fia om hostan har lagt sig vill säga.

Men trots hostan så har det var ljuvligt att komma hem tidigt idag känns som det var längesedan, så min kära Micke och jag har fått umgåts på eftermiddagen innan vi hämtade hem tjolanta. Riktigt skönt och behövligt. Sedan myste vi alla tre till Pippi på rymmen och somnade av alla i soffan och vaknade till tio över fyra, riktigt skönt! Men sen tog det tid innan hon ville komma till ro coh bli trött...men det var behövligt med lite sömn för alla.

Har idag provat att laga mat på spisen och det fungerade utomordentligt!!!!
Det jag har att säga nu är bara jag lider med dig INGEGERD fy va tråkigt för er!!!!
Inte roligt att hamna i denna sits och vem hade kunnat tro att hela Ericsson skulle stänga? Men för hoppningsvis har det något gott med sig och att det är någon ny utmaning som väntar runt hörnet för DIG. jag håller tummen för det och sänder dig alla positiva tankar som finns!

Nä nu ska jag säga grattis Jossan på födelsedagen och hoppas du haft det bra!

Nu ska jag snart natta min man

Tjongtjong

måndag 7 december 2009

Nu är det klart

Ja nu är det över dagens höjdpunkt med tentan är nu avklarad nu är det bara några veckors väntande på hur resultatet blir. Jag hoppas verkligen att det har gått vägen men annars är det bara att sikta på en omtenta och jag har gjort det förr och kommer att klara det även denna gång om det är nödvändigt.

Åkte till Jonas och drack kaffe efteråt- mycket trevligt!

Fick en riktigt trevlig överraskning efteråt och det var att vår nya SPIS hade äntligen kommit. Jiiipppiiii!!!!!!! Nu ska den bara brännas in men det får bli en sak att göra imorgon.
Var bort bjudna på kvällmat mycket trevligt! Fick lövbiffgryta med ris, smaskens!

Nä nu ska jag gå och sussa så att jag är pigg imorgon när det äntligen börjar en ny kurs...not! hade verkligen kunnat tänkt mig att få ledigt i några dagar men ack va jag bedrog mig på det.

söndag 6 december 2009

Tupplur

Hallo Hallo Vakna Tessan! Inte ligga och sova nu när du måste plugga friskt tills imorgon!
Det är nu bara 19 timmar kvar innan det är dax!

En lite tupplur måste vara lovligt att ta efter att jag har studerat så hårt!

Vilo dag...

...ja nog är jag trött och önskar verkligen att det vore en vilodag men det får vänta på sig ett bra tag till. Ska snart bege mig till högskolan och försöka mig på det sista inför den stundande morgondagen. Tyvärr skulle jag behövt vara lite piggare, lite mera kry och haft sprudlande med energi för att orka men det kommer. Allt du sänder ut kommer tillbaka! bara att försöka tänka positivt och se att det kommer bli bättre och jag kommer inte att bli mer förkyld än det som jag känner idag! Så jag hoppas på ett under inför morgondagen!
Tänker positivt, tänker positivt, tänker posititvt!

Nu ska jag snart gå och väcka min kära make så han få komma ner och ta över sysslorna medans jag åker iväg.

Snipp snapp slut så var morgonen slut!

lördag 5 december 2009

Lifes a bitch...

...and then you die!
Ja va ska man säga har suttit på skolan med Helena idag ochpluggat till tentan, har gått ganska så bra men jag har inte rätt fokus och inte rätt koncentration. Men jag hoppas att det kommer att gå vägen iaf. Jag hoppas att det går bra för familjen att jag är borta även imorgon så det sista kan sätta sig.
Kan tycka att det är jobbigt då jag inte tar av min tid utan av andras och kan ju inte sluta fundera vad som är rätt och vad som är fel!
Har jag gått in på rätt stig denna gång eller famlar jag i mörker och inte hittar ut?
Vad är det avsatt i mitt liv för att förverkliga?
Men då herrens vägar äro outgrundliga så hoppas jag att jag en dag kommer att förstå, kommer att förstå denna orättvisa värld som vi lever i, inte annat än att allt känns totalt värdelöst och att inget verkar rimligt. Jag känner mig som en av de mest värdelösaste människor som inte riktigt kan göra saker och ting rätt och inte kan klara av det som är det mest naturliga här i livet!
Varifrån kommer denna orättvisa till att ha kunna fixa det som gör att våra liv lever vidare?
Varför har vi alla inte samma chans till det, varför varför varför?

Inte konstigt att man känner sig som en liten lort men ska kanske ta steget och hoppa ut i oändligheten och se om det finns något svar på alla frågor, finns en tröst för ensamheten, finns en ro för tomheten.

Det är allt för många som idag inte kan känna denna glädje, denna tacksamhet och lugn. Utan att ständigt behöva jaga efter vad vet jag.

Vi är blott ett sandkorn som strötts av vinden och som inte har en fast punkt.
Vi är blott ett sandkorn som strötts av vinden som leder oss hem tillslut!

torsdag 3 december 2009

Dagens ordspråk

Ett hjärta utan tacksamhet är som
ett ljus utan veke,
Det brinner inte

onsdag 2 december 2009

Midvinter...

Månen vandrar sin tysta ban,
frost lyser vit på fur och gran,
frost lyser vit på taken
endast tomten är vaken
Känns som om klockan skulle vara hur mycket som helst nu, men när jag tittar ut nu så ser jag en så otroligt stor måne som lyser på den mörka himlen och frosten gnistrar så fint.
Är så mysigt att titta ut och se dessa ting.
Önskar att jag nu var hemma hos min kära familj och bara myste i soffan under en filt och lite ljuvlig julmusik som strömmar ur högtalarna och i handen en varm och god glögg med en pepparkaka till. Mmmmm
Jag kan känna doften av glögg och värmen av filten.
Gud va jag längtar hem nu...