onsdag 30 september 2009

Vilken dag

Är helt slut känner mig helt paj faktiskt, har käningar av feber och fryser, har ont i kroppen och nacken ska vi inte tala om känns som jag inte kan röra mig ordentligt. Ska blí en tidig kväll så jag får sova ut. Alice och jag har bestämmt att ta en sovmorgon imorgon när jag inte behöver åka till skolan utan kan läsa hemma. Ska bli såååå skööönt.

Annat roligt som hänt är att igår var jag med på en studie om fobier om ormar och spindlar fick en biobiljett som tack. Det var helt ok att vara där fast jag ryste till varje gång som dom visade ormar, hade elektroder kopplad till mig då dom mäter hjärtfrekvensen.

Igår kväll var jag ner på stan och fikade med min gamla kära vän Malin som bor i Järvsö, hon var här på kurs så vi passade på att fika en sväng. Det var så himla roligt. När vi sedan skulle gå till hennes hotellrum kom det två tjejer springandes efter oss och frågade om jag ville sitta hårmodell för Wella! Jätte roligt så jag sa ja och det var riktigt roligt. Har varit på det idag så nu har jag mörkare hår med slingor av manga och någon sun...color eller något. Syns inte så mycker men det var kul att vara med och för det fick jag även shampo och balsam.

Nu inväntar jag att mina kära man ska höra av sig så jag vet att dom har det bra. Dom är och tittar på Färjestad-Detroit i Karlstad.

Tingeling

måndag 28 september 2009

Vilken härlig dag!

Allt har gått fel känns det som...Sätter mig i bilen och ska skjutsa Alice till dagmamman och kommer ihåg att det lyser en liten obetydlig lampa som betyder att det är fel i motorelektroniken...låter kul och billigt!!! O ja!
När jag ska åka från dagmamman och då startar inte bilen försöker igen och denär fortfarande död...men sen får jag igång den och tänker att jag åker till OK och fyller på olja för det är säkert det som är felet. Tittar på stickan men det är inte dåligt men fyller på för säkerhets skull. Får igång den men på låga varv vill den lägga av så jag åker till mamma och lånar hennes bil var på min bil lägger av igen när jag ska backa och ställa den tillrätta. Vid detta lag känner jag #!#?¤ bil!
Kommer till skolan sen till föreläsningen efter att fått åkt runt runt och letat efter en parkeringsplats. Som tur är går skolan bra!

Åker hem och ska hämta bilen och när jag startar den är det lite segt men det går och det låter konstigt från avgasröret och svart rök kommer ut, bara att gå in till min otroligt snälla mor som bogserar hem bilen. Men innan vi hittar vart vi sak sätta bogserlinan på min bil...ringer min bror som står och jobbar men som är så snäll och hjälper mig iaf. Hittar det och bilen kommer hem! Yes!!!
Så nu är det bara att bogsera ner den till Volvo imorgon och invänta att få punga ut med någon glad själs lön!!! För det lär ju kosta en hel del...

Tack och hej leverpastej

söndag 27 september 2009

Rust!

Idag har vi rustat köket, vi har målat om till en färg som hette "Sjögräs". Blev väldigt fint och skönt att slippa den gröna tapeten med gröna blad på, var så trött på den. Blev stor skillnad. Det sköna var att nu har jag fått pusta fönstret och bytt gardiner så nu är det klart där. Super skönt!
Alice har lekt i lillrummet och ute, hon vill byta rum och flytta ner men jag tycker att hon är för liten för att sova nere själv, då skulle inte jag kunna sova.
Men nu är jag så trött efter denna dag så nu tänker jag gå och lägga mig och sova gott tills imorgon bitti.

Tingeling

lördag 26 september 2009

Lördagsmys

Så var det lördag igen, härligt!
Vaknade kl 06.20 och var pigg och kunde inte somna om...när kl var sju var det lika bra att kliva upp. Alice vaknade strax därpå så vi gick ner och myste med frukost och boibompa. Men själv klart skulle vi leka med dockorna också.
Härligt väder känns verkligen att det är härliga höstdagar får försöka få så mycket frisk luft som möjligt nu innan det kommer grå tunga moln.
Ska åka ner och flanera på stan idag och se om det blir något kap eller ej.

Tingeling

torsdag 24 september 2009

Mat Tina...

...har jag kännt mig som idag, har lagat mat hem och sedan mat till mor och även mat till far. Mycket mat blir det! Pappa kom och åt middag med oss och var kvar ända till kl var åtta, riktigt kul. Har haft en riktigt bra dag idag, har varit i skolan hela dagen , grupparbete på fm och sedan föreläsning med Igor på em. Han är så otroligt skön som föreläsare, bland de bästa som jag har haft och det har ju varit en hel del under årens lopp.
Imorgon har vi redovisning av vår uppgift om Yrkesrollen, men jag är faktiskt inte nervös över att stå där framme. Har sånna super bra gruppmedlemmar som jag vet stöttar upp om något går på tok och det är så tryggt.
Nu blir det sängen som får bli min vän är trött så det ska bli så skönt. Har fönstret öppet i sovrummet och det är lite på vippen om det är dags att stänga för nu är det bara 3 grader ute.
Härligt härligt!!

Tingeling

onsdag 23 september 2009

Mitten på veckan

Ja då var det onsdag och arbetsveckan vänder igen, det går riktigt fort. Har haft föreläsningen både på fm och em riktigt jobbigt faktiskt. Helt slut när jag åkte hem och hämta brallan. Imorgon ska morfar komma och hälsa på men även för att hämta mat som jag skall göra till honom. Han ska få främmande i helgen så han ville att jag skulle göra lite mat till dom.
Är så himla trött så nu ska jag bara vänta på att håret ska torka och sedan gå och natta mig.

Tjopptjopp

måndag 21 september 2009

Igår var det dagen efter kvällen före...och det kändes en lite aning på men inte allt för mycket mot för hur det brukar kännas. Var lite förutsende och hade köpt "Bakis" tabletter som dom hette, två stycker innan jag la mig och det skulle återställa balansen i kroppen och när jag vaknade av att min älskade man kom med frukost på sängen igår morse så var jag riktigt pigg.

Men va kul vi hade lördagskvällen, var hos Marie och åt paj och drack rödvin, cider och kaffedrink mums mums. Sedan bar det av ner på Harrys och det var riktigt mycket folk och ett riktigt trevligt ställe. Dit blir det många besök!

Sedan igår var det 4 års kalas för Klara som stod på agendan och det var så trevligt att komma iväg och träffa lite människor och Alice hade jätte kul med Klara. På hemvägen blev det max och sedan vallokalen. Riktigt trött på kvällen så det blev en ganska tidig kväll.

Ska nu ta och ringa dagmamman och hämta hem lill strumpan lite lite tidigare idag så vi kan ha lite mys pys innan pappa kommer hem.

Tingeling

lördag 19 september 2009

Solstrålen

Hon tittar på mig nykat och viskar: God morgon, mamma är det lördag idag?
Var på jag svarar viskande: God morgon, ja det är lördag idag.
Hon lycklig och viskar: Hurra, hurra, hurra det är lördag hipp hipp hurra idag är jag ledig!

Det är härligt med barn allt kommer spontant och det går verkligen att se vilket humör dom är på och vad dom känner. Men samtidigt får jag dåligt samvete att hon inte kan vara hemma mera när hon tycker att det är långa och många dagar hos dagmamman.

Igår blev det en flaska rödvin och en cider, Micke drack starköl och till det satt vi och tittade på Youtub klipp, mycket roligt. Vi hade en underbart roligt kväll tillsammans.
Idag ska vi åka ner på stan som vi brukar göra varje lördag och strosa runt och alltid blir det en sväng ner på bowlingen för brallan ska absolut ner dit varje gång, lite roligt hur dom kan tycka om att göra vissa saker. Ska även leta vinter vantar till Brallis, hoppas för guds skull att dom inte är slut nu när vi är lite sent ute. Sedan nalkas det party mot kvällen men i ärlighetens namn känns det lite som att jag är nöjd efter vinet igår men det blir kul bara jag kommer iväg det vet jag.

Party on

fredag 18 september 2009

Fredagkväll

Ja då är det fredagskväll och dagen är till ända. Idag har vi haft vår redovisning om våra attributioner, det gick så otroligt bra att göra det vi är helt outstandig som grupp! Det funkar så himla bra att arbeta tillsammans, tror det är första gången som jag är i en grupp som kompliterar varandra så bra vi gör. Sen som vanligt så tappas set fokus i emellan åt och bara faller ut i något som absolut inte hör hemma där men det är lite tjusning i det med. Bara det inte blir för mycket så är det helt ok tycker jag.

Efter det åkte jag in till jobbet en sväng och skulle lämna en skiva till en av cheferna passade då på att surra lite med laila och min chef Karin, var ett tag sedan som jag träffade dem så det var
riktigt skoj, blev bjuden på party med dom om två veckor och det ska bli riktigt skoj.

Imorgon ska jag ut och parta ska troligen gå på Harrys ska bli så himla roligt. Har nu ikväll ätit taco, Alice älskar det, och druckit ett glas rödvin till det. Så gott!!! Ska nu titta på idol och dricka upp vinet i flaskan.

Tingeling

onsdag 16 september 2009

Rapportarbete

Nu är vi mitt uppe i vårt grupparbete som skall vara klart på fredag. Känns så himla skönt att vi har en så bra grupp och vi funkar så bra tillsammans. Det går bättre att göra saker när man känner att det funkar rent praktiskt. Och appropå praktiskt så har jag som sagt lämnat Alice halv 9 på morgnarna och det funkar så otroligt bra, vi har inga bråk på morgonen och inga på kvällen och då har jag ändå hämtat henne efter 4 både igår och idag. Men hon är som ett helt annan barn det gör väldigt mycket att hon får vakna själv på morgonen och inte behöva bli väckt. Vi har löst detta genom att Micke har fixat en moped som han åker med till jobbet och hem så jag kan ha bilen om dagarna. Perfekt!

Igår hade vi föräldramöte, känns lite konstigt att gå på känns som vi skulle ha så stora barn men å andra sidan så är hon snar fyra år! Iaf så på mötet hade de tagit in en sjuksköterska som jobbar på familjläkar jouren annars och hon var där för att informera om svininfluensan, mycket intressant och givande tycker jag. Nu har jag äntligen förstått vad allt står för, Skönt!

Nu ska jag gå och borsta bissarna och sedan gå och lägga mig och läsa lite ur Brida.
Tingeling

måndag 14 september 2009

Ny vecka nya tag

Så var det dags för en ny vecka och nu ska vi prova att lämna Alice senare om dagarna och jag ska försöka hämta henne tidigare om dagarna. Har så idag lämnat henne halv 9 och hämtade henne 14.45 och hon var lugn imorse och även när jag hämtade henne och hela tiden hemma så himla skönt. Hon gick runt och lekte med sina dockor och lyssnade på saga på Madicken, var ut och lekte en stund och vi tog en cykeltur till affären. Hade det så trevligt så!


Här sitter hon i pyjamas och tittar på Bolibompa med nallen och skrållan

söndag 13 september 2009

Söndagsmorgon

Vaknade pigg när Alice ville gå ner så det var med lätta steg som jag klev ner och fixade våran frukost. Jag läste morgontidningen och Alice vaggade sina två bäbisar som fyller år idag till frukosten...Barn är hur roliga som helst som verkligen kan komma på sådanna saker.
Cyklade sedan till affären och handlade margarin har lovat mamma att baka lite till henne. Sedan cyklade vi förbi mormor för hämta lite saker och då ville lill damen vara kvar så jag fick cykla hem själv vilket var lite skönt faktiskt. Så nu har jag gjort kakan till mor och ska nu sätta mig med lite skolarbete. Är lite rädd för att Alice blir hemma någondag för hon har börjat snora idag...inte kul men lika bra att vara förberedd.

Tingeling

lördag 12 september 2009

Mysdag

Har haft en mysig och skön dag. Alice vaknade halv 7 så då gick vi upp och myste med frukost och bolibompa. Passa de på att tvätta lite och hängde ut så det skulle få torka. Efter lunchen så tog vi att som vanligt åka ner och strosa lite på stan.


Alice påväg till bilen, hade lill majan med sig i hennes bilstol.


Var ner på bowlingen och tittade lite och tog en fika och sedan gick vi vidare upp på Bondens marknad, tycker att det är så trevligt och mysigt med det. Hann även med en sväng in på Ljusbubblan det är så härlig stämning där tycker jag och det är så roligt att gå och titta på alla saker. Var sedan upp på Söders Zoo och handlade lite till Alice nya husdjur. Fiskar!



Alice akvarium

Eftersom hon inte kan ha andra husdjur för allergi och astma så är fiskar det ultimata. Vi köpte 10 neontetror och 2 black molly i måndags och idag köpte vi 10 neontetror till och en slamsugare. Blev bra men det ska bli kul när det gått några veckor så vi kan fylla på med mera firrar.

Nu ska jag kolla på "Här är dítt liv" med Persbrant han är så bra tycker jag.

torsdag 10 september 2009

Utbildning

Idag har jag varit på utbildning på jobbet av nya Medvind 2008, verkar vara ett riktigt bra program skulle verkligen vilja komma in och jobba lite nu när det nya tas i drift till veckan. Spännande med nytt! Var sedan till skolan på föreläsning ganska intressant. Micke kom och hämtade bilen och sedan kom han och Alice och hämtade mig när jag slutade. Hon var så trött att hon sov som en stock när dom kom. Har varit ett världskrig idag igen...men det pågick inte lika länge idag men det är sååååå jobbigt. Ska börja lämna henne senare om dagarna och hämta tidigare i den mån som det går.

Har klippt min man idag och även dammsugit hela huset och även dammat på övervåningen, blir mycket skit som flyger in när vi har fönstren öppna.
Ska bli lite intressant att se vad termometern har stannat på i morgon bitti för det är vara 9,3 grader ute nu, Härligt!!

onsdag 9 september 2009

Jobbiga dagar

Tycker att det är så jobbigt med att lämna Alice varje dag så länge. Hon vill inte gå iväg på morgon när ví ska åka men när vi väl kommit fram så är det inga problem men sen kommer problemet vid hemgång. Hon blir ju så klart jätte glad när vi kommer men innan vi har hunnit iväg från dagmamman är det fullt stå hej. Vi blir osams varje dag och det är så jobbigt både själsligt och mentalt. Vet inte hur vi ska göra för att få det att gå lättare, jag orkar inte och inte hon heller när det blir så här. Hon är ju så klart jätte trött efter att ha varit borta mellan 7,30-16,15 ca. Men som sagt det är inte roligt och orken finns inte hur länge som hellst. Önskar att vi inte behövde lämna henne längre än 9-15 men det fungerar inte jämt.
Livet är en fest!

Rätt inriktning

Nu känner jag ännu mera att jag har gjort rätt val med denna utbildning. Har varit på socialtjänsten och träffat personalchefen där och det hon har att berätta ät precis vad jag vill göra! Om det ändå vore så att det var sista terminen och att vi fick komma ut och arbeta nu...Längtar tills den dagen när arbetslivet ligger framför fötterna och det bara är att hugga tag i saker.
Nu ska jag snart på föreläsning om sociala perspektiv tror jag att det var, spännande ska det bli!

Tjoho

tisdag 8 september 2009

Tiden går

Känns som jag skrev igår men tydligen så var det flera dagar sedan. Så vad har hänt, Alice hade feber fram tills på fredagskvällen sedan var den borta, skönt. Var ner på stan på lördagen med mormor och shoppade lite. Jag var ute efter ett fleece fodrat gummiställ till hösten åt Alice tycker dom är så otroligt bra. Var ute efter ett Didrikson för deras byxor är så bra som har som en innerbyxa i det är liksom hängslen så hela kroppen håller sig varm men jag var för sent ute så det var slut överallt, fick prova ett Mc Kinley ställ istället och hoppas på att det blir lika bra tjänade iaf en hacka eftersom det bara gick på 500 kr så det var bra. Huvudsaken är ju att hon är torr och varm. Hittade även några mössor och ett par vantar till brallis.

På kvällen var jag och Pia till Björke på middag hos Eva och hade det så super trevligt. Vi satt i Evas "varma" uterum...hade det jätte trevligt och mysigt! Eva hade tända ljus och en brasa så härligt. Väldigt god mat och efterrätt och en massa gott till senare. Mums! Flickorna drack vin medans jag drack kaffe för jag var en ordningsam tjej som körde hem. För vi var till pappa och firade honom på söndagen istället för på onsdag när han fyller. Svårt att åka på kvällen när alla har jobbat hela dagen och Alice är trött och grinig, näe det var bättre på dagen. Hade det super trevligt men jag var ju så trött från kvällen före är inte van att vara uppe så sent.

Igår skulle Alice ha varit till dagmamman men hon grinade först när vi vaknade när jag sa att vi skulle gå dit och sedan när jag gjorde henne klar strax för kl nio så jag hade inte mage att skicka iväg henne när hon inte behövde gå. Så hon fick vara hemma med mig och vi var istället och handlade skor till lilla damen. Det vart ett par stövlar, ett par kängor och ett par tennisskor. Nu är det ett par allvädersstövlar som behövs men det blir en annan dag.

Nu ska jag gå och köpa mig en kopp kaffe och sedan gå och träffa mina gruppkompisar för lite grupparbete. Vlir mycket grupparbeten på denna kurs vi har 6st gruppuppgifter + en hemtenta. Känns som det är mycket nu!

Tingeling

fredag 4 september 2009

Sjukt barn

Denna dagen började bra, alice kom in till oss första gången kl. 05:45 och det är kors i taket att hon inte har vaknat tidigare, men förklaringen kom när hon kröp ner hos mig, hon var varm varm varm. Och just idag var den dagen när hon inte fick vara sjuk! Jag har obligatoriskt seminarium med redovisning, Micke har sista dagen innan provanställningen och han måste sälja ett visst antal idag så han lära jobba och Alice själv hade sett fram emot en tågresa till Järvsö och gå på Järvzoo med dagmamman! Så jag kan lova att det blev en ledsen liten tjej när hon skulle vara hemma. Inte roligt men det gick bra efter en liten stund.

Själv ringde jag till mina kloka och förstående gruppmedlemar som förstod min situation och allt löste sig genom att jag fick maila min presentation som jag skulle ha gjort av en av dem. Pratade även med läraren och hon var så förstående och sa att det inte gjorde något eftesom jag varit med på arbetet fram tills idag. Behövde inte heller göra någon extra uppgift vilket det har varit sagt att man ska få göra om man inte är med under dagen men det gick bra ändå denna gång. SKÖNT!
Nu ligger lill hjärtat och äter äpple och tittar på trolltider. Ska sätta mig med henne och mysa nu.

Tingeling

onsdag 2 september 2009

Regnväder

Jätte bra att det är regn idag när vi ska ha teambuilding utomhus på eftermiddagen. Men det kanske blir uppehåll vem vet.
Hade en dust med Alice imorse om vilka kläder hon skulle ha...inget som passade hon skulle promt ha kjol och det fick hon och då var det fel på strumpbyxorna! Men tillslut blev det bra iaf.

Idag har jag varit ner på café på morgon och hjälpt mor att skriva dagens erbjudande på en skylt, sedan hem och fixa klart allt tills gruppträffen idag. Kom på att jag hade glömt av att jag skulle meila en bild på mig själv cå det har jag nu gjort lite sent men den komiväg. Upptäckte när jag letade en bild att det är bara jag som knäpper kort i vår familj för jag var inte med på nästan något alls. Hittade två stycken det ena var röda ögon hur mycket som helst och det andra var innan jag färgade håret och det var ju ett tag sedan. Men jag tog båda så får vi se vilket som passar.
Nu ska jag ta och fixa det sista innan jag ska till skolan.

Tingeling

tisdag 1 september 2009

September

Vad fort tiden går redan inne i september, men det är hjärligt med hösten tycker jag fina färger och varma dagar men ändå lite små kyligt så man får ta på sig tjocktröjan. Kommer du ihåg Malin hur vi brukade göra när vi var små, så fort ellos katalogen kom så kryssades det hejvilt vad vi ville ha och när det kom till den dagen när det blev lite kallare ute skulle strumbyxor och kjol på med halsduk och vantar. Doften av svamp ger sig till känna när minnena kommer. Härliga tid!

Siter nu i bibblan och läser presentationer om mina gruppmedlemmar ska träffas kl 9.00 för att gå igenom en presentation av alla och ett grupp kontrakt skall skrivas. Har sedan seminarium på fredag med redovisning. Blir nog bra det här åxå.

Tjingtjong