tisdag 31 mars 2009

Sista dagen

..på jobbet eller på stolen iallafall. Ska ju inte byta arbetsplats bara rum och arbetsuppgifter men det ska bli kul. Men vilket blås väder det har varit, trodde nästa att takpannorna skulle flyga bort. Men det har tagit mycket på snön och det är huvudsaken. Idag ska jag på styrelsemöte på kvällen så det blir bara en promenad på lunchen idag. Alice vaknade inatt och ville sova hos oss och jag som brukar lägga mig i tidkom inte i säng förens kvart i elva! hade en massa pappersarbete framför mig som jag lärade bli klar med. Så när lill prinsessan kom in och ville sova hos oss var jag faktiskt förtrött för att göra annat än låta henne sova där. Men det blir ju så varmt! Så hon har svårt att sova och ligger och tjattrar istället, ska kramas och klias på ryggen... Roligare kan man ha.
Ska gå och hämta morgon kaffet nu, ska nog försöka dra ner på antalet koppar/dag men det är svårt när det är källarn till att bota den dagliga huvudvärken.

Tjolahopp

måndag 30 mars 2009

Ny vecka nya tag

ja då var det dax igen för en ny vecka. Nu har jag bara två dagarkvar på denna stol för önsdag är det dax att byta igen. Ska börja rekrytera sommar vikarier och det ska bli jätte kul, blir nog ända in i juni som jag håller på med det. Längtar lite till att få göra något nytt.

Nu ska jag hämta mitt morgon kaffe och mysa innan dagsen pass börjar.

Tingeling

söndag 29 mars 2009

Helgen slut

Och det har varit en så skön helg, var ner på stan på lördagen fixade ögonbrynen, handlade byxor och två tröjor till Micke. Bh:ar till mig och Alice fick två tunikor. Lunch på nian och sedan åkte vi hem. Vart nere på stan i flera timmar och hade det super trevligt. Hem och fikade lite mellis och tittade på Pettson och Findus och varvade ner blev trött allihopa av att springa på stan.
På kvällen släckte vi ner alla lampor och hade bara ljus tända och tv:n, ett bra steg i rätt riktning. Läste idag att det var en halv miljon hushåll som hade släckt ner, bra gjort.
Söndag och sov morgon Alice sov till halv nio och jag klev inte upp förens halv tio jätte skönt. Alice och jag tog vagnen och gick till mormor och lånade hennes cd freestyle till Alice, tänkte att om hon fick lyssna på barnskivor kanske vi kunde ta en lång promenad i rask takt tillsammans. Och det gick hur bra som helst hon somnade i vagnen när vi kommit halv vägs. Men det var jätte skönt och kul att kunna ta henne med.
Lugn och skön efter middag, rensade ur Alice byrå från små kläder, skönt.
Nu är det sängen som hägrar.
Nattinatti

fredag 27 mars 2009

Stressad

Fick springa til bussen för jag bliev lite sen iväg. men mina promenader börjar ge utslag för det är inte alls lika jobbigt att springa som det var tidigare. alice vaknade vid halv 3 inatt och var täpt imäsan och skulle ha nässpray, tror det är pga allergin för hon är inte förkyld och vid närmare efter tanke brukar det vbara ganska ofta som hon blir täppt just å nätterna. Kanske lika bra att skicka ett mail till läkarn över det.

Igår kväll var jag ut och promenerade i 40 minuter svängde sedan in på ica en sväng och sedan hem för att lämna påsen. Gick och solade solarium vilket jag inte har gjort på många många år, men var så ill atvungen nu när jag har en snäll arbetskamrat som gett mig en kräm som ska smörjas både före och efter solning. Den ska tydligen göra det lättare att bli brun, värt att prova på min nivea hud. Är så mycket roligare att göra saker när jag har min ljudbok, är så spännande och vilken kan mördaren vara?

Hoppas på att det blir en bra och lugn helg med mycket sol och skratt.

Tjohej

torsdag 26 mars 2009

Findag

Idag tror jag det blir en fin och skön dag. Hoppas att vi får det lungt på jobbet med. Ser redan fram emot promenaden på lunchen, det är så skönt att komma ut en sväng då och arbetsdagen känns kortare. Måste försöka komma igång och ut ocg gå p kvällarna kanske redan ikväll.

Tingeling

onsdag 25 mars 2009

Frostskador

idag var det super kallt, risk för köldskador nästan. Fick ta fram täckbyxorna igen vilket jag trodde att tiden var ute för. Men som tur var hade jag min nya ljudbok som Eva gett mig så det var inte så kallt för öronen. Jag som alltid trott att ljudböcker inte var något för mig men så var icke fallet. Började lyssna igår och vill einte gå och lägga mig efter det.

idag ska vi till barn med alice på årligt besök, hoppas att allt är bra. ska sedan åka och äta lunch med familjen och det blir hamburgare har alice bestämmt. Sedan ska jag åter tillbaka til mitt andra hem; jobbet! har möte på morgon så det känns som en lungn och fin morgon.

Tjingtjong

tisdag 24 mars 2009

Snö snö i massor

Vilket väder! Helt otroligt att det kan komma så mycket på en gång, kändes lite som snöovädret när det var men det slutade som tur var. Micke jobbade idag och började tidigt så kära mormor fick rycka in och köra till dagmamma och mig till jobbet. Skottade på morgonen och det var ca 1,5 dm och när alice och jag kom hem fick vi skotta igen och då var det nästan 2dm igen. Helt otroligt. Var ut och gick igen på lunchen med Eva och det blåste på men det var så skönt och friskt att vara ute. Imorgon blir det tyvärr ingen promenad för mig för vi har årligt besök på barnkliniken med Alice men jag kanske hinner med en sväng på kvällen.

Nu ska jag gå och titta om mitt bröd är färdig jäst och dax för ugnen. Håller på att baka solrosbröd, får hoppas att det blir smaskigt.

Tingeling

måndag 23 mars 2009

Måndags kväll

Har varit så trevligt idag lungt på jobbet och en promenad på lunchen. Kallt men så skönt att komma in efteråt. Fick skjuts hem från jobbet min kära man och dotter hämtade mig. Hade en jätte trevlig och mysig kväll. Har även gjort rent fläkten idag och det var skönt. Har kommit på att avkoppling kan verkligen vara att bara få poa och plocka och göra sånt som verkligen behöver göras. Så skönt när man kan sätta sig och ta det lungt efter att ha gjort något kreativt hemma. Åkte till kvantum och handlade lite och gick och strosade och det var så skönt.

Nu ska jag krypa till kojs.

Nattinatti

Snöig morgon

Idag var det lite snö i luften men det var riktigt skönt ute. Ska försöka få med någon kollega ut på promenad på lunchen.

ja igår var det dagen efter igen! Börjar kännas som det blir ofta nu för tiden. Vi hade det sååå trevligt och att se hans min när han kom hem och vi stod med tuter innanför dörren den var obetalbar! Han hade inte anat någonting så det var extra roligt. Vi började med en drink och sedan smörgåstårta. Drack öl, drinkar och cider och snacks i massor. Mycket skratt och lekar. hade en super kväll, var hemma ca halv 3. Jag mådde bra på söndagen och var glad över att inte ha druckit vin. Min kära man däremot mådde inte så bra, men blev pigg mot kvällen.

Alice hade haft det super bra hos mormor, och var värdens goaste nä rhon kom hem.

Nu är det dax för dagens arbete.

Tingeling

lördag 21 mars 2009

Party party

Härligt med lördag och sovmorgon, vi sov till kl halv åtta och det var så ljuvligt. Alice har tjatat sen hon vaknade att hon skulle äta frukost och sedan åka till mormor. Hon ska sova där för vi ska på party ikväll. Var ner till café och gjorde smörgåstårta till kvällen. Eftersom vår vän har fyllt 40 år så ska vi ha en överrasknings fest för honom ikväll. I skrivandes stund är han och frun påväg till teatern på "Ronny Eriksson" och då passar vi på att åka dit och fixa festen. Ska bli så himla roligt att se hans min när vi hoppar fram när han kommer hem ikväll. Mer info kommer imorgon.

Har haft Liseloth här en stund på efter middagen och det är så kul att få rå om henne en stund, synd bara att det blir så sällan.

Ja då är det dax att sätta på sig styltorna och rocka loss...

fredag 20 mars 2009

Fredag!!!

ÅÅ, va härligt med fredag ser verkligen fram emot att få sova!!!
De tar på att gå upp 5,30 varje morgon, men imorgon är det ingen klocka som ringer. Hoppas på att få en lugn dag på jobbet så jag har krafter kvar när jag åker hem. Har bestämmt att vi ska köpa max idag och det ser jag fram emot.

Var på 40års kalas igår och det var så trevligt, han blev glad över presenterna och tyckte att det var kul med plakaten runt stan på sig själv. Alice blev så glad när vi skulle åka dit så hon skulle få leka med Jonathan. Det var en bra dag.

nu ska jag gå och äta lunch med mina kollegor.

Sup och svälj trevlig helg! (moget va!)

torsdag 19 mars 2009

Klatcha lite...

Ja igår var det en riktigt bus dag. Sent på kvällen efter 22,30 var Micke och jag ut och klatchade lite, som jag och mina kompisar sa när vi var unga, jo våran kompis fyller 40 år idag och vi var ute och satte upp plakat med namn, ålder, datum och givetvis en bild på honom. Det var så himla roligt! Kändes som vi gjorde något olagligt. Var även utanför hos dom och satte upp en i snön, det var nog det roligaste. Vi fick smyga fram till deras hus så de inte skulle märka något, när Micke är nästan framme har dom en brolampa som går på när någon kommer nära... gissa om vi fick springa för att dom inte skulle se oss! Men vi fick dit den. Jag skulle kunna betala för att se hans min när han kommer ut idag och får se dessa plakat. Intressant att höra vad han säger när vi kommer dit ikväll.

onsdag 18 mars 2009

Solsken och fågelsång

Vilken härlig morgon och vilken härlig tid vi har framför oss. Vaknade 5.20 och det var fågel kvitter ute och när jag gått upp och solen började titta fram känns det att det här blir en bra dag!
Men det blåste lite kallt ute, gick iväg utan mössan men det var bara att dra på sig den efter vägen.

Ikväll ska jag på "syjuntan"och fylla på energin, ska bli så trevligt.
Nu börjar arbetsdagen cå det är bara att sätta fart

March pannkaka

måndag 16 mars 2009

Ja då var det...

...en ny arbetsvecka och nya friska tag. Idag var det en kul dag på jobbet, för nu var Eva tillbaka min kära kollega som jag delar rum med. Hade så trevligt trots hög arbetsbelastning idag. Micke kom och hämta mig på lunchen och vi var ner på stan och handlade present för det är ju någon som fyller 40 på torsdag!

På kvällen var jag och Robin ut till köpes och köpte skor till honom, hittade jätte fina på stadium. Nu ska jag gå och förhöra han på tyska läxan innan det är dax för sängen.

Tjopptjopp

söndag 15 mars 2009

Bio tajm

Vilken härlig dag! Soligt och varmt och skönt och solen tar på snöhögarna, underbart! Vi åkte och hämta morfar och sedan upp till onkel Urban för att gratta Kim och passade på att klippa både Adam och morfar. Hade det trevligt och Alice ville inte åka hem.

Hade mormor på mat och sedan åkte Micke och jag på bio, tog en tidig bio denna gång kl. 18.00 och tur var det eftersom vi filmen var 2 tim & 30 minuter, men det var den bästa film jag sett på länge. Vi såg "Män som hatar kvinnor" vilken jag varmt kan rekomendera. Men vilka svin det finns, hoppas att den vara endart fiktiv...

Ja då är det dags att sussa för att vara pigg inför veckan, undra vad som händer...

Tjingtjong

lördag 14 mars 2009

Städ dag

Idag har det varit en lugn och skön dag. Började med en lång frukost tillsammans och sedan började jag plocka i köket, hade så mycket papper och tidningar som låg. Har inte plockat på hela veckan och då blir det bara lagt på en hög. Passade då på att damma och torka över allt, kunde även ha altan dörren öppen så att det kom in frisk luft. micke hade dammsugit igår när jag kom hem så det var bara att dammsuga bort det som kom på golvet efter all dammning. Men gud va skönt att änligen ha fått allt detta gjort. Passade även på att tvätta lite.

Sedan kom Ulrica och Jonathan hit och lekte, Alice blev över lycklig när dom ville komma hon sa att hennes kille skulle komma. Dom sprang upp på hennes rum på en gång och lekte. Så Ulrica och jag kunde sitta och bara prata.

Nu har vi ätit lövbiff gryta och ris, det är så himla gott. Det är curry, kokosmjölk, soya, sambal, buljong, salt och peppar. Smakar hur gott som helst.

Jag har beställt kläder från Haléns och dom kom igår så vi hämtade paketet innan vi åkte hem. Jag har aldrig beställt kläder därifrån men det lustiga var att jag kunde ha alla kläder som jag beställt förutom jeansen som var lite trång i midjan. Det som är lite kul är att man upptäcker hur man ser ut på ett helt annat sätt när man provar nya kläder. Gamla har en förmåga att alltid sitta ok men nya kan verkligen sätta griller i huvudet på en. Så det här med jeansen fick mig att inse att det inte går att vänta längre, nu ska det börjas promeneras igen!

Höll nästan på att glömma att det igår blev klart på jobbet att from april ska jag jobba med att rekrytera in sommar vikarier och det ska bli super kul, kommer att jobba med till maj-juni någon gång. Så det var meningen att vara kvar och lära mig något nytt. Det är alltid bra med någon ny merit. Ska bli jätte kul med något nytt.

Nu ska jag kolla klart på bolibompa med Alice och sedan ladda för Melodifestivalen. Hoppas rätt låt vinner!

Tjohej

fredag 13 mars 2009

Fredag hela veckan...

...fredag hela veckan, fredag hela veckan lång!
Äntligen är det fredag! och Daniel fick vara med på namnsdags firandet igår och i tidningen idag. Ja va ska man säga har nog inte känt sånn här härlig fredagskänsla på länge.
Ikväll blir det ett glas vin och troligtvis kommer jag somna efter glaset men det är det värt!

Trevlig helg!

torsdag 12 mars 2009

Konstgt nog är jag relativt pigg idag fast jag jobbade sent igår. Fast jobba sent är en definitionsfråga, att sluta kl. 18.00 är inte direkt sent men att jobba från kl. 07.00 och sitta vid en dator hela dagen så blir det en lång dag och jag är helt tom i huvudet efteråt. Men dagen gick bra och jag hade trevligt. Tog bussen till affären när jag åkte hem och var in på ica plus och handlade. Men vad det blåste kallt ute! Men det var skönt ändå.

Idag var det så skönt ute att jag önskar att jag kunde vara ute mycket, men jag har ju en timmes lunch så det får bli en promenad då. Nu ska jag dricka upp mitt morgon kaffe och invänta att slå på telefonen om 3 minuter och sedan är dagens arbete igång.

Tjolahopp

onsdag 11 mars 2009

Onsdags morgon

Vaknade relativt pigg och utvilad, gick upp och gjorde mig klar och allt gick som en dans. Ljust och härligt ute och jag tänkte att det blir nog en bra dag trots att jag ska jobba till 18 idag. Pulsade till bussen och pulsade vidare till jobbet. Kommer fram och jag har glömt ta med socker till kaffet!!!! KATASTROF! Måste ha kaffe och måste ha socker, undra hur rolig denna dag blir! Huvudvärk...

tisdag 10 mars 2009

Så går en dag...

...ifrån vårt liv och kommer aldrig åter! Tisdagkväll och Alice har varit hos dagmamman 9-14 och det märktes verkligen när jag kom hem, hon var som en helt annan tjej mycket piggare.
Middagen stod på bordet och det var bara att sätta sig och äta det är vad jag kallar lyx, tack Micke du är underbar! Så skönt att bara kunna ta det lugnt. Mamma skjutsade hem mig från jobbet och följde med in för Alice ville absolut träffa henne så det var kul.
Micke är på möte och jag ska nu bara slappa innan det blir nästa anhalt- sängen.

Tjingtjong

Snörusk

När jag så smått hade börjat få lite känsla för att våren faktiskt är på väg så kommer det små spik ner dimpande från himla valvet. Men fördelen var att jag vaknade faktiskt till av det. jag var åter igen så trött denna morgon att jag knappt tog mig ur sängen, förstår inte att det blivit så jobbigt helt plötsligt. Men nu måste jag lägga mig itid på kvällarna och få mer frisk luft om dagarn. Igår var jag ut och gick en stund på lunchen och det var super skönt men undra hur skönt det blir idag med detta väder.

Tjolahopp

måndag 9 mars 2009

Måndag

Ja då var det måndag igen, hela familjen var hur trött som helst idag så vi blev lite sena inna vi kom iväg hemifrån men det gick bra ändå. Första dagen hos Alice ordinarie dagmamma som har varit utomlands, hon såg så frech ut och utvilad. Var skönt att komma tillbaka iallafall.
På jobbet var det en vanlig dag förutom migränen som gjorde sig påmind hela dagen. Trodde ett tag att jag skulle kräkas och lära gå hem men jag stod ut. Min älskade make hämtade mig och åkte och köpt pizza så vi skulle slippa stöka i köket. Hur gott som helst och Alice blev över lycklig hon älskar pizza!

Efter det åkte Micke på hockey och Alice som hade sovit en stund idag var hur busig som helst och höll sig vaken till halv åtta. Hon är lite dålig i astman och det märks eftersom hon blir så trött, hon sov en stund på dagen igår åxå. Hoppas att hon inte blir sämre, nu när det börjar bli vår och all pollen kommer. Ljuvlig tid med våren men en hemsk tid för oss som har barn med astma och allergi!

Hoppas dock på att det blir vår snart man blir så pigg av solen.
Imorgon har Micke och Alice sov morgon hoppas dom kan sova åxå.

Tjopptjopp

söndag 8 mars 2009

Bakis och skakis

Ja då var det dagen efter kvällen före och ojojoj vad kul vi hade igår! Var på middag med föräldragruppen hos Tony och Jennifer. Bjöds på drinkar, snittar, grillspett och grönsaksspett med potatissallad och kallsås samt grönsallad. Till efterrätt maskerponé glass med mixade hallon och kaffe med likör. Var hur mätt som helst och till allt detta ett gott rött vin i massor... Tack alla för en super fest!

Ja det var länge sedan som jag hade så kul det kändes som vi var 20år igen och var på fest i ett föräldrafritt hus, underbart! Alice har sovit hos mormor, jag lämnade henne halv ett igår och hon hade längtat hela morgonen på att gå dit.

Vi var 12st igår och vi kom dit kvart i fem och åkte hem vid halv två. Vaknade i morse med en enorm hals bränna och huvudvärk! Märktes väldigt bra att det var rödvinet som gjorde sig påmind. En påminnelse om hur roligt vi hade igår och hur tråkigt det kan bli idag! Gick ner vid halv 11 och åt lite frukost och alvedon gick sedan och la mig igen och sov till halv 2! Tror inte att jag har sovit så länge efter att Alice blev född, men det var behövligt och skönt. Mådde iallafall riktigt skapligt efter en dusch och lite mat. Vandrade bort till mor och vi hämtade Alice, jätte skönt att få hämta hem henne känns som vi varit ifrån varandra en vecka...

Nu ska jag snart gå och sova så jag orkar med en ny arbetsdag och ny vecka.

Tjingtjong

fredag 6 mars 2009

Skrivet och klart

ja då har jag skrivit på anställningsavtalet hos kommun för ett halv år och det känns helt ok och rätt faktiskt. Det var säkert meningen att jag skulle vara kvar där så det här halv året är jag säker på att kommer ge mig mycket tillbaka.

Har nu tittat på Let´s dance men jag är så himla trött att jag inte vet hur länge till jag kommer att orka vara vaken. Kanske är lika bra att sova tidigt eftersom vi ska bort på middag med föräldra gruppen imorgon och då blir det väll lite vin och i trevligt sällskap vill man inte somna...
Bäst att vila innan. Ska bli så kul att gå dit, jag skulle ha gått själv för min man skulle ha åkt till västerås och spela 3-manna SM men har nu åter igen problem med höger armbåge och sorgligt nog måste sluta med bowling. Men kul att vi ska gå tillsammans iallafall. Alice är överlycklig som ska få sova hos mormor, det är stort för henne. Hon är så förtjust i mormor.

Vill säga grattis till bror mi som har klarat sina prov som han har gjort, duktigt gjort jag är stolt över dig bror!

Nu ska jag borsta bissarna och sussa!

natti natti

torsdag 5 mars 2009

Match dax

Ja då var det dax igen för slutspel, kul men inte kul, med en hockey tokig karl är det både och! Men det ska nog gå bra även i år. Alice grinade när Micke tog på sig sin match tröja för hon skulle åxå ha en "fäjesta tröja".


Alice visar vilken hennes favorit är i Färjestad Jörgen Jönsson!


Men nu börjar det bli riktigt skönt när det är ljust så tidigt på morgnarna och ljust långt in på kvällen. När vi åkte kl. 6.30 imorse var det ljust och när vi satt vid matbordet och hade ätit var det ljust och kl. var 17.05! Härligt Härligt!

Fick två besked idag en positiv och en negativ. Det positiva var att Micke har fått jobbet!!!! Super kul! Det negativa var att jag inte fick jobbet i Hofors... Lite surt men man får ta nya tag och söka söka nya jobb.

Nu får vi se vem av lagen som tar hem dagens seger, jag hoppas på Brynäs.

Tjingtjong

onsdag 4 mars 2009

Grått och trist

väder idag, är så trött att jag håller på att somna. Var på styrelsemäte igår kväll och efter det hem och ducha och stryka sängkläder och bytte, det var ljuvligt att sova! Ska ikväll på "syjunta" ikväll och äta en "grej" ska bli skit kul. Ser fram emot en kväll med mycket skratt!

Hoppas bättre väder imorgon så man inte somnar innan arbetsdagen är slut...

tisdag 3 mars 2009

Snö

Idag var det så fint ute med snön som låg så fint på träd och alla staket, ljuset börjar komma så när jag gick ut började det redan ljusna och kl var tio över sex. Fick skotta på morgon för det var rejält på gården. Sedan fick jag pulsa till bussen för ingen väg var plogad ännu.

Det ska bli spännande att se vad denna dag har att ge.

Tjingeling

måndag 2 mars 2009

Ny vecka

ja då var det dax med alla måsten igen. Är så skönt med helg när man bara kan koppla av och vara. Denna helg har varit jätte skön. På fredan var Micke till Lisetloth och var ut med henne och mamma var hos mig och åt och drack gott röd vin. På lördan gjorde vi inte mycket Micke låg med huvudvärk och sedan iväg på nästa party, hockey för Färjestad kom hit. Alice och jag var ut och lekte men det var kallt så till och med Alice sa "nu går vi in och fikar", och det brukar inte hända ofta! Frågade om hon ville att vi skulle leka med någon men hon tyckte inte det behövdes så det var nog bara kvalitets tid som behövdes för oss båda.

På söndan gick vi ut halv 12 och in kl tre, var så skönt att vara ute. Vi skottade av altan på framsidan och satt där och fikade, det var så mysigt. Men sen var vi riktigt trötta.

Väntar nu på att få svar från Hofors om jobbet, ska bli riktigt intressant att få det samtalet.