måndag 31 maj 2010

Ja va ska man säga...

Några minuter innan dagens gudstjänst skulle börja satt församlingen i sina bänkar och pratade med varandra. Plötsligt uppenbarar sig Satan framme i kyrkan, alla började skrika och började att springa mot utgången nästan trampande på varandra för att komma ut.

Snart var kyrkan tom med undantag för en äldre herre som satt lugnt och stilla i sin bänk utan att röra sig, det såg inte ut som han märkte att Guds största fiende fanns i hans närhet.

Satan gick fram till honom och sa, ”Vet du vem jag är?”
Mannen svarade, ”Jajamen gör jag så.”

”Är du inte rädd för mig”? Frågade Satan
“Inte ett endaste dugg” svarade mannen

”Är du medveten om att jag kan döda dig med ett enda ord?”
”Tvekar inte en sekund på att du kan det” svarade den gamle mannen lugnt

”Är du också medveten att jag kan förstöra hela ditt resterande liv med bara en gest från min hand?”
”Jamen, det är jag mycket medveten om” sa mannen

”Och du är fortfarande inte ett dugg rädd för mig?” frågade Satan
”Verkligen inte” svarade mannen

Lite sur och stött frågade Satan: ”Varför är du då inte rädd för mig?”
Den gamle mannen svarade lugnt,
”Har varit gift med din syster i 48 år”

torsdag 27 maj 2010

JAAAAA

Tror bestämt att jag är klar med tentan!!!! Jippi!!!!!
Har lill damen hos dagmamman hela natten som är i en gammal skola i Mårtsbo. När hon vaknade i morse ville hon åke direkt utan frukost, bra betyg att hon triva och vill vara borta. Men det kommer bli tomt hemma utan henne. Vi får göra det bästa av situationen, kanske göra iordning lekrummet nere. Vore en bra ide faktiskt att få överraska henne när hon kommer hem. Men nu tror jag att det blir till att åka och köpa en iphone!!!!!

tisdag 25 maj 2010

Idag har min kära mor hämtat Alice hos dagmamman och det var verkligen en överlycklig tjej som följde med hem. Dom var då i väg och handlade och Alice fick en ny dockvagn! Gissa om hon var lyckligt!

På promenad med nya vagnen. Lycka!
Micke och jag hade sådan tur att vi fick middag hos mor när vi hämtade lill tjejen efter jobbet. Det var riktigt nice att slippa stå vid spisen en dag. Sedan bar det iväg på styrelsemöte för mig, kul att gå iväg på möte men det är jobbigt att gå iväg när jag vet att Alice inte tycker att det är nå roligt alls. Men snart är vi lediga och kan mysa ordenligt tillsammans.
Annars är det fullt upp med min hemtenta som jag inte är klar med och som skall in senast fredag kl 12.00, lite panik ja det har jag. Sedan är det litteratur seminarium på torsdag och det inte heller någon hit men det måste göras. Hoppas nu på en lugn dag imorgon på jobbet så att jag har energi och ork att göra klart uppgifterna till torsdagen och förhoppningsvis hinna med lite till tentan. Men hur är det man säger nu; bakom en framgångsrik kvinna står en man! Tur att jag har en sån bra karl som står bakom mig i denna stressade vecka.
Nu är det god natt!

söndag 23 maj 2010

Regnet strilar

Vilket sommar regn som har kommit idag, sammanlagt 27 mm regn inte illa. Hade det varit i form av snö hade det kommit 2,7 dm, så vad är bäst regn eller snö?
Jag har iaf spenderat dagen i skolan tillsammans med Frida som har räddat min tenta, utan henne vet jag inte hur detta skulle ha gott. Så idag har jag fått väldigt mycket gjort och jag hoppas att jag hinner göra klart före torsdag, men det ska väll gå hoppas jag.

Gårdagen var hur underbar som helst, vi var till Källvik och åt lunch och fikade, jätte trevligt! Kära Eva och kära mamma jobbade så det var helt underbart! Sedan när vi kommit hem målade jag Alice bord och stolar ute så de blev klara och sedan kom mor på grillat och lite vin, lite vin ja...vi drack 3 liter men å andra sidan var tre stycken så ja det blir då 1 liter/person. Gött var dä!

Nu ska jag snart gå upp och sussa för jag är ganska så trött nu och i morgon är det arbetsdag.
Go natt!

lördag 22 maj 2010

Pingstafton

Härliga väder med sol och värme och här sitter jag inne i skolan och har suttit nu i några timmar och försöker mig på att skriva på hemtenan. Inte roligt varken att skriva eller att sitta inne, vet inte egentligen om det hade varit bättre att sitta ute och skriva heller. Men det måste göras så nu sitter jag här i min ensamhet. Men jag ska faktiskt ta en paus nu och åka hem och hämta min familj och bege oss ut till källviksgård och inte en lunch i sommarsolen, ska bli skönt för själen. Får se om jag sedan sätter upp datorn när jag kommer hem så jag kan sätta mig och skriva lite när jag känner att andan faller på. Igår kväll delade vi på en flaska vitt och det var sååå gott att jag antar att det blir någon till ikväll så är jag riktigt på hugget i morgon när jag åter skall sätta mig i skolan.

fredag 21 maj 2010

Tenta ångest!

Usch va jag inte tycker om denna tenta!!!! Brukar iaf se ett litet ljus där borta men med denna så är det helt kört kan jag säga.. ÅÅÅÅ varför ska den vara så svår och jobbig, jag vill bli klar och bara göra roliga saker. Å inte känns det bättre med tanke på att jag har flera flaskor rött hemma som bara ropar på mig när jag går förbi. Puh när ska jag kunna njuta av livets dryck. Jo vi tar det ikväll och efter en flaska ska jag se att det släpper loss i hjärnkontoret och jag kan flitigt skriva på min lilla dataor. Nu hoppas jag på detta!

tisdag 18 maj 2010

Skoldag

Sol ute och tråkigt inne! Flitens lampa lyser över Frida som läser och läser men jag har ingen lust med skolarbete. Det pirrar i magen och spritter i kroppen och jag vill bara ut i solen och känna mig som en ko på grönbete :D

Så här tråkigt är det att läsa.
Och så här tråkigt att sitta inne!

Frida hon läser och pratar litteratur seminarium och jag fattar ingenting! Vill bara prata om vin och skor och sol. Nä jag tror att jag ska gå ut och hon får sitta här och prata om "lönen utgör kompensation för den kraft, uppmärksamhet och tid..." Min tid nu ska utgöras av bankbesök, blom inköp och kalas.
Tjingtjong




måndag 17 maj 2010

Tuggummi!

En svensk sitter och äter frukost på ett café. Vid sidan av honom sitter en norrman som tuggar tuggummi.
- Äter ni svenskar hela brödet? Frågar norrmannen.
- Ja, Naturligtvis! Svarar svensken förundrat.
Norrmannen leker med tuggummit i munnen och säger:
- Det gör vi inte hos oss. I Norge äter vi bara det innersta av brödet.
Brödkanterna samlas i en container, bearbetas och formas till croissanter och säljs till Sverige.

Norrmannen frågar vidare:
- Äter ni marmelad till brödet också?
Svensken svarar lätt irriterad:
- Ja, naturligtvis.
Medan norrmannen högljutt tuggar tuggummi, säger han:
- Inte hos oss. I Norge äter vi bara färsk frukt till frukost. Skalen och resterna samlas i en container, bearbetas till marmelad och säljs till Sverige.

Nu blir det svenskens tur att fråga:
- Säg mig en sak, har ni sex i Norge?
Norrmannen ler och svarar:
- Ja, naturligtvis har vi sex.
Svensken lutar sej över bordet och frågar:
- Vad gör ni med kondomerna när ni använt dem?
- Vi kastar dem! Svarar norrmannen.
Nu börjar svensken att le... Sedan säger han:
- Inte hos oss. I Sverige samlar vi alla använda kondomer i en container, bearbetar dem, smälter dem och säljer till Norge som tuggummi...

lördag 15 maj 2010

Cirkus

Efter en dag på jobbet var det dags att åka hem och hämta la familja och åka på cirkus Brazil Jack. Riktigt kul och trevligt men herre min ge va det var varmt! Det nästan rann av Alice och till och med så att hon ville åka hem ett tag.




Men det var spännande att titta

Hundarna var en klar favorit


Även clownen var riktigt bra. Det var han som
gjorde hela showen faktiskt.
Men nu är det taim att natta lill skruttan och sen ta sig lite vatten över huvudet och slappa innan det är taim för att sussa inför morgondagens arbetspass.

fredag 14 maj 2010

Köpis

Efter en rejäl sovmorgon, vaknade 9:15 gissa om jag blev förvånad, åkte vi för att shoppa lite. Hamnade på köpis och där var det riktigt roligt. Handlade födelsedagspresent för Alice ska på barnkalas på söndag, var på coop och där fick vi se att cykeln som Alice så gärna vill ha fanns inne nu så då slog vi till med mamma Philipssons plånbok. Sedan när vi kom ut därifrån mötte vi upp Robin som skulle följa med hem och sova kvar och där ute var det en clowne.


Å Alice var inte det minsta rädd.


Här på pappas axlar och klappar händerna
till nya idolen

Di leva var ju där!!!! Så kul!
Älskar verkligen allt han gör.
Kul att Alice tycker lika :D


Här har vi kommit hem och packat upp cykeln.
Se så glad lill tjejen är.

Men nu ska jag gå och sova är sååå trött efter att igår stor städat i klädkammaren uppe ochgissa om jag fick bort grejor! Var till biståndsgruppeni Valbo med det idag. Blev även en hel del som jag sparde för att sälja på loppis.
Idag har jag efter att vi ätit middag rensat i tvättstugan och där blev det 5 soppåsar, 2 till röda korset och 1 till loppis. Någon klok vän har sagt att en sak in i huset en sak ut, så nu har jag rensat för det senaste årets in köp tror jag.
Nej nu väntar sängen så jag är pigg imorgon när jag ska jobba.




onsdag 12 maj 2010

Kalasdax och jippo

Idag har vi haft en super dag med sol sol och sol såååå ljuvligt!
Vi satt ute på lunchen nästan hela klassen och det var inte direkt så att man längtade tillbaka in i klassrummet men det var ju så att vi lärade gå tillbaka. Men jag hoppas att det kommer flera härliga soldagar. Dagen har jag inte bara tillbringat i skolan utan jag har även varit och köpt biljetter till Cirkus Brazil Jack som är på sätraängen i helgen, vi ska åka på lördag när det är kl 16.00. Ska bli så kul! Har sedan varit på 5 års kalas hos Jonathan och han hade dagen till ära fått en färgglad tårt...

Färjestadtårtan på 5 års kalaset.
Men på dagens föreläsning av vår nya kurs om Personalekonomi så hade vi en lite fnittrig fröken vid namn Angelica som fick för sig att sätta ÖGON på sina glasögon, så här blev resultatet:
Så vacker(!) hon blev :D

Vi andra var inte sena att hänga på

Frida blev lite suddig men minen var ju fin


Stekan!
Så här ser man ut när man jobbar på
The phone house...




måndag 10 maj 2010

Måndag och jobbtaim

Så har det gått en dag på jobbet och allt var sig nästan helt likt. Fick stor besök av Eva som var in på lite info, mycket trevligt. Blir liksom mycket roligare när hon är där, men det dröjer inte länge innan vi ska kompanjera hela sommaren :).
Hade turen att bli hämtade av familjen efter dagens slut och sedan hem för att sätta sig till nästan helt dukat bord, Micke hade förberett maten tills vi skulle komma hem. Sååå trevligt!
Kvällen kommer jag inte att göra mycket alls av utan mesta dels sitta i soffan och tryna.

söndag 9 maj 2010

Tiden går...

Oj va fort tiden har gått och jag har inte bloggat på flera dagar! Fy på mig!
Men det har varit ganska mycket så jag har inte haft en tanke på att sitta vid datorn och det är faktiskt ganska skönt att vara lite data fri emellanåt.
Men det har hänt en heldel i alf, i torsdags var Malin, Hugo och jag till Källviksgård och fikade vilket var mycket givande för själen. Sen på kvällen så fick vi hem våra nya sovrumsmöbler, så kul! Det tog hela kvällen att sätta ihop och fixa det. Fredagen fick Alice vara hemma och få lite lång helg, jag tycker att det är så viktigt att hon får vara hemma så mycket som möjligt och inte behöva iväg varje vardag. Det kommer tids nog så mycket måsten och krav att det är bra att låta barnen få möjligheten att vara hemma och bara vara. Barnen är det viktigaste vi har och dem måste vi vara rädda om.

I lördags var ner till Bomhus centrum på Zillah och Totte och gissa om Alice var överlycklig? Hon gillar verkligen Totte, efteråt var det signering av skivor och idolfoton. Vi köpte en Totte apa och en skiva till Alice och nu kan hon nog varje låt på skivan!

Mormor kom i fredags och ville att Alice skulle sova hos henne mellan lördag till söndag så vi fick en hel kväll för oss själva som vi inte var beredda på. Och det var faktiskt riktigt skönt att få sova ut en morgon och framför allt eftersom jag ska börja jobba imorgon.
Har varit hos pappa hela dagen och varit ute i hans trädgård och poat och det har varit så skönt att vara ute för solen sken och det var varmt och skönt. Alice tyckte att det så skönt att slippa alla kläder...jag förstår henne.

Här är vår nya säng när vi hade fått upp den
på kvällen.


Gaderoberna som står i fotändan av sängen, så skönt
med stora som kläderna kan hänga fritt i.

Vår gamla sänggavel, någon som är intresserad?

Den är tillsalu och fort ska det gå, bäddmåttet är 180 cm.

Vi har faktiskt en till sänggavel i trä som är nedslipad och jätte fin,

samma mått som stålramen.

onsdag 5 maj 2010

Hur det kan bli

En make hjälper sin fru med att skapa ett lösenord till datorn, han knappar in: MIN_SNOPP ,Frun faller ihop av skratt när datorn poppar upp felmeddelandet:
ERROR: NOT LONG ENOUGH.

tisdag 4 maj 2010

Annons

Sökes: Värme!!!! med varma vindar och sommar känsla med utomhus lek.
Finnes: sol med kalla vindar och inomhus lek.

Förstår inte varför det är så kallt hela tiden, nu ska det vara skönt ute så man kan sitta på altanen och mysa med fika i solen. Men domdagarna tycks dröja på sig.
Men för att invänta att det kommer så får jag sitta inne och läsa min ekonomistyrningsbok och sedan gå ut korta stunder för att få lite ny luft i lungorna.
Bye bye!

måndag 3 maj 2010

Första friaren...

Igår kom Alice in och ropade på mig och sa att hon hade fått blommor från Gabriell.
Så sött, så jag skulle sätta dom i vatten till henne.

Dessa blommor fick hon av sin första friare.
Så gulligt och hon var så stolt och han stod bakom
henne i dörren och nästan rodnade.
Barn är för härliga!

lördag 1 maj 2010

Sköna maj välkommen

Ja hon blev välkommen med en dag med arbete och när jag kom hem så var det en DOMHERRE i busken och vid fågelbordet...världen är upp och ner, ingen på hela vintern men nu när våren är här då kommer han. Bara att invänta snö innan nästa veckas slut! Brukar alltid vara ett säkert tecken på att det kommer snö när domherren visar sig. Bara att vänta och se vad som kommer.

Sitter nu i min ensamhet och tittar på körslaget och jag hoppas att Team Picasso vinner, det är ooooolidligt spännande!
Ska se om jag orkar göra något vettigt innan jag somnar in för kvällen eller om jag ska dra på det tills imorgon, lika bra att beta av allt som kan göras innan måndagen kommer med alla måsten och krav. Finns så mycket ändå att göra dom dagarna så får bli att göra lite vettigt nu med. Det klär sig inte att lata och inte få något alls gjort när högarna hopar sig. Livet är en fest, eller hur?