lördag 1 augusti 2009

Båtresa

I torsdags var vi och mormor över till Åland och träffade mina brorsbarn, hade det toppen! Var verkligen bästa dagen på semestern! Åkte tidigt på morgonen och åkte till Grisslehamn för att ta färjan över till Eckerö. På båten hade vi beställt Brunch som vi intog och det var fantastiskt gott! Alice tittade på Pippi påvägen ner till färjan vilket var bra för då gick bilfärden fort för henne. Väl på färjan hade hon hur roligt som helst med att titta ut på havet, vi hade tur som fick fönsterbord så hon kunde titta ut medans vi åt.

Väl på Eckerö var det en halvtimmes bilfärd till Mariehamn för att träffa familjen, det var hur trevligt som helst! Jätte kul att se hur pojkarna bodde och få en titt på hur det var i Mariehamn, fick se skolan och staden. Fick prova på Ålandspannkaka med glass, jordgubbssylt och jordgubbar, ljuvligt gott! Fick sedan middag inna vi var tvungna att åka tillbaka till färjan. Alice höll sig vaken hela tiden somnade i 20min påväg tilll mariehamn men var sedan vaken tills vi kommit en bit på vägen. Hade satt på henne nattlinnet i bilen och gjort henne klar för natten.


Alice har full koll på havet när hon äter


Mormor och Micke äter god mat
Alice håller sig "fast i Mariehamn"

Fin vy från båten på hemväg


Mormor och Micke passade på

att ta en Rom och Cola på hemvägen


Alice tyckte att trubadurerna spelade

så bra att hon dansade och klappade händerna.

Vi tog en sväng in i restaurangen innan båten kom iland och det var Alice höjd punkt tror jag, hon dansde och klappade händer hela tiden.

Så igår var vi möra och var bara hemma och latade oss. Satt ute på framsidan och Alice var och lekte med alla kompisar på gården. Tog en paus och åkte till Pizza house och åt lunch. Passade även på att tvätta sängkläder och handdukar det var otroligt bra torkväder igår. På kvällen blev det grillat och någon cider med jordgubb-lime, skogsbär och mango-hallon smaskigt. Till det blev det tärningsspel, så trevligt!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar