måndag 25 maj 2009

Ny vecka

Efter att ha varit ledig nu i fyra härliga dagar är det nu åter dax för arbete. Det har varit ljuvligt skönt att vara ledig, synd nog har vi varit lite halt krassliga allihopa, Alice har haft feber i 2 ½ dag och micke och jag har vait snoriga och hostiga. Men det var nog bara bra för vi har verkligen tagit det lungt och mera njutit av ledigheten än ägnat sig åt en massa måsten. Micke har jobbat varje dag utom lördagen så Alice och jag har haft mycket kvalitets tid tillsammans.

Var på ICA Plus och köpte blommor på den årliga traditionen dom har. Verkligen fina blommor. Lördagen så skjutsade Micke jocke till Byggmax för att köpa virke och det resulterade i att bilen gick i "baklås" gick inte att öppna med dosan längre och när dom öppnade med nyckeln gick larmet hela tiden!!! Så troligt vis så har stöldskyddet i bilen låst sig och vi kan inte öppna det...
Fick hjälp av Janne att bogsera hem bilen och nu är det bara att bogsera ner till Gösta Samuelson idag, dollar tecknen flyger $$$$$$$...Vill inte se den räkningen!

Var sedan på Ingegerds 40år fest på kvällen och det var trevligt med lite roligheter efter allt med bilen. Hade jätte trevligt, både Micke och jag var nyktra drack en öl var till maten. Mycket skönt! Gick hem vid 22-tiden och det var lagomt, Micke skulle upp och jobba och jag skulle få sova ut ensam!!! Alice sov hos mormor. Var riktigt skönt att vakna och rå om sig själv bara!

Men nu ska jag ta kaffe och sedan titta i min "att göra hög".

Tjopptjopp

onsdag 20 maj 2009

Snart ledighet

har nu bara denna dag kvar att jobba denna vecka, härligt! Ska bli så skönt att få vara lite lediga tillsammans.

Är ganska trött och lite små hängig idag känns som jag håller på att bli förkyld, inget som jag har tid eller lust med. Var på stan och fikade med mammorna igår och det var precis vad jag behövde för att få upp energi nivån och bli pigg. Blev bara monica, Kicki och jag trodde vi en lite senare kom Therese och Jennifer. Så det var kul att vi var nästan alla, Jenny var inte med igår. Vi hade jätte trevligt och blev kvar ganska länge. Hem och duscha och sedan bara att sy trollkläder till Alice för hon ska gå Trollmarch runt Rudsjön idag. Dagmammorna gör så hila mycket roligt tillsammans med barnen. Hoppas att det blir skönt väder och inget regn men så blå som himlen är utanför mitt fönster så ska det nog inte bli nå regn.

Jobbet hägrar...

Tjohej

tisdag 19 maj 2009

Trött trött trött

Vilken morgon, är så trött och känner att jag har lite energi måste få den nivån. Som tur är ska jag ut och fika ikväll med mammagruppen. Det är alltid så kul och skönt att få träffas och prata och skratta. Tror vi skulle gå på Java, brukar bli dit när vi fikar, det är ju så bra för dom har soffor så vi plats vid samma bord.

Men tänk nu är det bara en morgon till att kliva upp innan ledighet, känns riktigt lyxigt att få vara ledig i fyra dagar! Skönt för Alice att slippa kliva upp. Har förhoppningar om att jag ska kunna städa men vi får väll se om det blir en vanlig städningen eller vårstädning!

Nu är det morgon kaffe som hägrar!

tjoho

måndag 18 maj 2009

Äntligen måndag

Första gången på länge som jag har längtat att helgen ska ta slut och att det ska bli måndag! men så kan det vara och allt kan inte vara bra jämt.

Hade på lördagen Mickes syster med barn hemma och vi grillade tillsammans och efter middagen så spelade de andra kubb meddans jag satte mig inom hus med alice för att se bolibompa. hade super trevligt! Synd bara att det inte var någon riktig värme ute men det gick att sitta ute iallafall. Hoppas att vi kan göra om det i värmen för det var super nice.

Söndagen åkte vi till min kära moster och firade henne satt i deras uterum och fikade det var så varmt och skönt och härligt. Det tråkiga är att åka hem, när jag är där vill jag bara vara kvar. Skönt att trivas så mycket hos någon. Morbror var åxå hemma vilket förhöjde det hela.

Blir en skön vecka med tre dagar att arbeta och ledig fyra!!! Rena drömmen! Ska nog försöka att gör en vårstädning och fixa fönster och dona.

Nu ska jag arbeta och drcka mitt kaffe!

Tjohej

fredag 15 maj 2009

Fredag hela dan

Härliga tider nu är det fredag igen och helgen närmar sig med stormsteg! Känns lite konstigt eftersom jag gick vid lunch i tisdag och hade semester på onsdagen då det var planeringsdag. Kort vecka och även nästa vecka blir kort tre dagar om jag får semester på fredagen vill säga.

Vet inte om det är pollen som gör att jag är så trött eller om det är en förkylning på g, hoppas på det först nämnda. Har varit trött en längre tid och har det riktigt svårt att komma upp på morgonen. Men idag känns lite som bly i pannan och lite tjock i näsan. Vill inte bli sjuk!

Imorgon ska vi bara vara hema och ta det lungt ev. grilla på eftermiddagen och eurovisions song contest eller bara melodian, hoppas det går bra för sverige! På söndag hoppas jag att vi åker och grattulerar min moster som fyller. Det var ett tag sedan jag var dit och har nu riktigt längtat efter moster ett tag.

Men nu är det dags för morgonritualen på jobbet:KAFFE!

Tingelinski

tisdag 12 maj 2009

Ensam utan barn

Märklig känsla det där att vakna på morgonen utan att någon har kommit för att gå på toa, ska sova i samma säng, ont i benen. Jag behövde inte smyga och ta det försiktigt för det fanns inget barn hemma som jag kunde väcka. Men som tur är ska vi hämta hem henne på eftermiddagen idag.

Jag ska få lite egen tid idag!!!! Har tagit komp och går efter lunch och det känns fantastiskt skönt att kunna åka hem och vara ensam hemma! Jag är aldrig hemma ensam och även om det bara blir en liten stund innan Micke hämtar mig så är jag värd den stunden.

Ska gå och hämta lite mera kaffe och prata med min chef en sväng.

Tjing tjong

måndag 11 maj 2009

Regn och rusk

Ja då var det åter igen en ny abetsvecka och nya möjligheter. har nu lämnat mitt hem och komer nu inte att få träffa min dotter fören imorgon eftermiddag. Känns väldigt konstigt, som jag sa till Micke igår att det känns lite som när man var ung och det skulle bli FF hemma men nu är det BF. Kul för barnen iallafall att få koa iväg och ha kul tillsammans och att få sova kvar är stort för dom. Synd att det började regna nu när jag gick till bussen bara att hoppas att det inte blir mer så dom kan vara ute och leka dag.

Börjar tidigare idag för imorgon har jag tagit komp två sista timmarna och tänkte faktiskt gå efter lunch eftersom jag är här tidigt idag. men innan morgon dagen har jag hunnit ändra mig.

Nu är det jobb som väntar.

Tjolahopp

söndag 10 maj 2009

Veckan tull ändå

Så har denna helg nått sitt slut. Det går lite för fort ibland tycker jag men man får se fram emot nästa långledighet. Alice och jag var till morfar igår och rensade i rabatterna, blev jätte fint men det känns på i axlar och rumpan...har gruvlig träningsvärk! Cyklade och lämnade Alice hos mormor imorse för Micke har varit i Sandviken och jobbat och jag har varit ute på gården vid lokalen och fixat mmed städdagen. Och nog blev det mycket fixa av vi hade nämnligen haft inbrott när vi kom dit, så jag satt i telefon i en halv timme med polisen och sedan kom dom dit för att försöka säkra spår men hittade inga. Sterion var borta och hittades i fredags i en tvättmaskin! Disko kulan var ner sliten från taket och låg på hatt hyllan, tokiga ungdomar.

Blev grillad korv med bröd och kaffe och kaka efter att vi städat färdigt. Sedan var det bara att åka upp til lica maxi och inhandla en sovsäck då alice ska åka och sova i en gammal skola tillsammman med dagmamman och dagbarnen, super roligt. Så jag kommer inte att träffa min lilla princessa efter det att hon har somnat ikväll tills på tisdags eftermiddagen då vi hämtar henne. Känns väldigt konstigt.

Ska nu ge lill damen lite kvällsfika och sedan i säng och jag ska ut och sola.

Tjohej

fredag 8 maj 2009

Ledig!!!

Nu är det äntligen helg! Alice och Micke komoch hämtade mig på jobbet och vi svängde in på maccedonken och tog med mat hem. Alice fick bestämma maten och då blev det favoriten. Så nu har vi ätit och är mätta och belåtna. Så skönt att vara klar med allt och klockan är bara lite över fem. Hade jag jobbat till fem hade jag inte inte varit hemma ännu.
Nu ska vi bara mysa tillsammans och känna av att vi är lediga. Härligt!

Tingeling

Härliga helg som...

...börjar nalka sig! Ska bli hur skönt som helst. Var så trött imorse att jag knapt tog mig ur sängen. men vi var ju på "Elvis" igår kväll med Glada Huddik gänget, och det var ust så bra som alla har sagt. Stående ovationer efteråt och jag skrattade och grät om vart annat. En riktig upplevelse. Alice hade turen att få vara hemma med mormor hon jublade när jag talade om att hon skulle komma.

Ikväll antar jag att jag är som en klubbad säl hinner nog bara lägga mig på soffan så sover jag, men som dom säger det kostar att ligga på topp!

Tjopptjopp

torsdag 7 maj 2009

Vår

idag var det verkligen härligt väder! Cyklade med alice till dagmamman innan jag åkte till jobbet, var jätte skönt ute. Blir en strålande dag tror jag, känns som den här dagen kommer bli något att minnas långt framöver!
Ikväll ska Micke och jag åka till läkerolenoch se "Elvis" med glada huddik gänget, ska bli jätte kul. många på jobbet har varit dit och tycker det var fantastiskt.

Nu börjar dagen ska hämta kaffe nu och sedan ta tag i mina högar på skrivbordet.

Tjoho

onsdag 6 maj 2009

Cykel taim

Ja då var det premier med att cykla till jobbet, första gången i år. Hade basker, vantar, solglasögon och ljudbok i öronen gud va jag måste ha varit gullig! men jag slapp frysa i allafall. Har haft möte hela förmiddagen känns det som fast det var bara i två timmar. Det har hänt ganska mycket i dag och det är skönt att jobba när det händer lite.

Lite lat vart jag när jag skulle hem så då tog jag bussen...åkte sedan på kvällen och hämtade hem cykeln. Micke hade gjort så fint på gården när jag kom hem, han hade gjort i ordning ett land och köpt jord och fixat och donat blev så fint. han är kreativ och duktig min man, men det är just därför som han är min man åxå.

Nu ska jag göra en macka till imorgon på fikt på jobbet.

Tingelingski

tisdag 5 maj 2009

Åter igen

Det tar ett tag ibland innan jag skriver är inte för avsikt men tiden räcker inte alltid till.
idag var det lite små kallt när jag gick till bussen så pass att jag hade velat haft mössa och vantar, konstigt hur det kan slå tillbaka så varmt i helgen och så är det som att vända en hand och det är riktigt kallt. Men vären kommer väll tillbaka får vi hoppas.

Nu ska jag arbeta lite innan frukosten.

Tjoho

fredag 1 maj 2009

Sköna Maj välkommen

Å vilket välkomnande sen varmt och härligt!
Micke började med att höja altanen idag, gör ena biten idag och imorgon kommer grabbarna och hjälper till med resten.


Så här såg det ut efter att alla plankor lossats.



Sedan gick det med en himla fart och här
sätter Micke i bland de sista skruvarna.


Här ses Höjd skillnaden från före och det här blir
gudomligt skönt!




Alice hade Viggo här och lekte lite.

Faster och Jossan var här på dagen och Alice och jag följde med till affären. Alice cyklade dit och ville mest inte göra annat än att bara cykla hela tiden.
Nu har Micke somsagt gjort klart ena delen och det var juvligt att få det höjt.
Ska nu äta lite popcorn och sedan gå och sova är super trött efter en hel dag i solen.
Tingeling