torsdag 30 april 2009

Maj kasen

Här är vi i Hemlingby och väntar på att dom ska tända kasen. Var där tillsammans med grannarna och ett till par kompisar. Varmt och soligt lite kallt som det ska vara på sista april.


Alice på pappas axlar i spänd förväntan.

Elden i fullfart, inte så stor men aldeles lagom för barn.


Bomhus manskör var där och sjöng in våren.


Alice leker, flera barn från dagmamman var
där så dom lekte och hade det så kul.




Valborg

..."Vintern rasat ut bland våra fjällar.."
Nu är det sista april och vi ska ut och titta på vårelden ikväll. Åker upp till Hemlingby för där tänder do kl. 18,00 och det är perfect tid för barn, där kan barnen få en varsin fackla och tända elden med. Riktigt roligt.
Nu går jag hem och tar helg!

Tjolahopp

tisdag 28 april 2009

Ny dag...

...och nya tag! Var skönt ute idag men ändå lite svalt bra om det inte är för klibbigt och vart idag när Alice ska till skogen på mulle. Hon verkligen gillar att gå på det.

Ska nu gå och hämta lite te och dricka och småprata med min kollega som sitter här.

Tjolahopp

måndag 27 april 2009

Tre dagar kvar

Tänk nu är det bara tre dagar kvar att arbeta denna vecka, härligt!
har varit en bra dag på jobbet riktigt roligt faktiskt trots att det inte hänt något över det vanliga men jag har ju så bra arbetskamrater. Var till apoteket en sväng på lunchen tillsamman med Eva.

Ska nu åka hem och lämna bilen till min man så ha får åka ner på stan och hämta sin nya mobil, äntligen efter två månader så har den kommit.

hoppas att Alice brallis har det bra längtar efter henne nu, hon har fått ett bett av något djur idag i ansiktet och svällt upp, nu är det liksom dags igen med att försöka skydda så långt det är möjligt. Tycker så synd om henne att hon ska behöva utstå detta. Inte roligt!

Nu är det daxs att stänga av datorn

Tjiongtjogn

söndag 26 april 2009

Mycket gjort

Ja det har jag verkligen fått idag. Klev upp vid halv 8 och åt frukost. Började sedan lite lungt att damma och innan jag var färdig så hade jag gjort klart hela huset både uppe och nere, jätte skönt. Passade då även på att dammsuga och torka golven. Vilken härlig luft det blir på en gång då. Micke har taigt fram torkvindan ute så vi har tvättat 4 maskiner med tvätt idag så underbart när det blir att lukta frisk luft av kläderna och i detta väder torkade det ju väldigt fort.

Åkte på efter middagen en sväng till köpis för att köpa skor det blev 2 par till mig ett par till Micke och 1 par adidas tofflor till brallan, rosa så klart. Allt ska vara rosa nu. Inne på köpis träffade Alice spöket Laban och fick ta i hand och hälsa, dagen var gjord för henne. Åkte sedan till mormor en snabbsväng och lämnade bilstolen efter brorsans grabb. Den blir perfect i mormors bil. Så skönt att hon har en i sin bil om det behövs någon gång.

I morogn börjar en ny härlig 4dagars vecka. Härligt!

Toddeloo

lördag 25 april 2009

Vilken dag

Alice kom in till oss kl 7 och var så där super go som utsövda barn är. Vi gick ner och åt frukost bara hon och jag och vi hade det så mysigt. Jag var tämligen pigg eftersom jag låg i sängen igår för ovanlighetens skull i sängen och tittade på "så ska det låta" och skulle efter det se "Berg flyttar in" men då hade redan john blund kommit, vaknade när klockan var nästan halv 11 bara att släcka och sova vidare. Mycket skönt idag!

Åkte sedan ut till morfar och hade det så mysigt och trevligt. Liseloth och hennes nya pojkvän kom och hälsade på en sväng, mycket trevligt. Eller som Alice sa när hon la sig-"Liseloths gubbe hade en svart sko för hon hade sparkat på hans fot." Kunde knappt hålla mig för skratt, han hade nämligen gjort illa sig på ena fotenen och hade svart sko, typ.
Vi grillade och åt fruktsallad. Det var ju så otroligt vart och skönt idag att det känns som det aldrig varit annat än sommar, vintern är långt borta i tankarna nu.

Tingeling

fredag 24 april 2009

Känns som ny vecka

eftersom jag har varit hemma och varit sjuk. Känndes konstigt när alla pratade om veckan och jag hade måndag i huvudet, men riktigt skönt att jobba en dag och sedan ha helg. Passade på att åka iväg en sväng på lunchen till ÖB och Plantagen skönt med miljöombyte.

Vi åt tacos och bjöd mormor på mat, var ju så himla varmt ute så vi satt ute och åt. Hade det jätte trevligt, förutom att grannarna röker som borsbindare, inte frescht.

Ska nu titta på tv och mysa innan det är godnatt.

Ny dag och nya tag imorgon.

Tjingeling

torsdag 23 april 2009

Tämligen kry

Idag är jag piggare än igår så det börjar gå åt rätt håll. Åkte med Micke på affären idag för att känna efter hur jag mår och det var lite snurrigt men det gick bra. Har gått bra att äta och jag blev bättre ju längre det gått på dagen. Åker till jobbet imorgon om det inte skulle bli en drastisk vändning inatt.

Micke och jag har trots att jag varit sjuk fått kvalitetstid med varandra och det har verkligen både behövts och varit nuttigt. Satt på altan och fika och det var så varmt och skönt somnade i stolen en stund det var skönt. Hämtade lill tjejen och det var kul att få träffa dagmamman för en gångs skull och alice blev överlycklig när vi kom båda två.

Tjolahopp

onsdag 22 april 2009

Sjuk

Började på natten mot tisdag och jag mådde så illa men det gick bra ändå att sova när jag väl hittat ett läge som gick bra. Gick upp morgon i tron att jag skulle till jobbet men så var icke fallet. Hade så ont i magen och jag var alldeles svettig och snurrade i huvudet. Hade sånna magkramper att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Jag fick sätta mig ner flera gånger för att orka göra något, bara att ringa jobbet och sjukskriva mig. Jätte kul med tanke på att jag hade 3st intervjuer idag men det gick inte att hjälpas jag hade inte kunnat ta mig dit.

Låg hela dagen på soffan och sov till och från hela dagen. Hade svårt att få i mig något att äta men det gick lite pö om pö. Smätorna kom som kvamper i mellanjärdet allt tyder på magkatarr har haft det en gång tidigare lika dant med lite kraftigare smärtor och när jag ringde till HC den gången sa de att det var början till magsår och så är väll fallet nu med.

Efter att sovit på soffan hela daggen gick upp och sov vid 22 och kunde sova lika bra inatt ändå. Alice har vaknat och haft ont i benen hon har ofta växtvärk stackarn, jag vet precis hur det är jag har samma i min ben än idag.

Idag onsdag trodde jag att jag skulle var piggare än jag är. Sov till kl var 11 och det var skönt. Har inte några krafter blir slut så fort jag gör något och kramperna är kvar men inte lika ofta, så jag ringde till jobbet och sa att jag blir hemma imorgon åxå och det kändes bra, främst att tänka på sig själv och inte på jobbet.

Nu ska jag titta på tv med Micke.

Tjipptjopp

söndag 19 april 2009

Kallt,kallt

Idag har det varit så kallt tycker jag ville bara vara inne. Trött är vi allihopa så ingen har haft lust att göra något. Efter lunchen åkte micke och hämtade en bit slipers för att höja upp en bit av vårat vindskydd. Jag ringde till Ulrica så hon och Jonathan kom och lekte. Alice och jag gjorde muffins tills dom kom så vi fikade och det var så gott. Micke kom hem och han höjde vindskyddet och det blev så bra. Han är duktig han.

Så summan av kademumman blev att det vart en bra dag och nu är jag så trött att jag ska gå och lägga mig, tidig dag imorgon.

Nattinatti

lördag 18 april 2009

Frukost tillsammans

Idag gick vi upp kl 8 tillsammans alla tre vilket inte är vanligt för vi brukar ta en varsin sovmorgon när det är helg. Åt och gjorde oss klara och åkte till ÖB och skulle köpa jordankare till torkvindan men som vbanligt nrä det handlar om ÖB så fanns det inga! Åkte då till mormor och fikade, Gunilla kom åxå dit. Det var roligt att träffa henne.
Sedan hem och morfar kom och med sig hade han våran sista tallrik till julservicen, riktigt roligt, nästan så man längtar tills vi får duka med det.

Kallt ute så man vill mesta dels vara inne. Alice är lite små hängig, rinner i näsan och är lite små varm men det är som vanligt full fart ändå.

Tjolahopp

fredag 17 april 2009

FREDAG

Äntligen är det fredag och helgen nalkas så sacktelig. Alice ska åka och bada med dagmamman idag och det är något som verkligen är en favorit. Hon hjälpte till att packa väskan igår och hängde den i hallen.

Ikväll ska jag bara sitta i soffan och mysa och inte göra så mycket mer än att bara titta på tv. Är lite fryssen men det går nog över när jag får mitt morgon kaffe.

Tjopptjopp

torsdag 16 april 2009

Kallt!

Ännu en kall och gråmorgon, tog vinterjackan för jag ville inte frysa idag det räckte att jag gjorde det igår! Började tidigt idag och ska gå 7-16 och det är ju skönt att koma hem itid men jag tycker samtidigt att det är skönt att komma hit tidigt på morgon och ta en kopp kaffe innan arbetet börjar och innan allt spring i korredorerna.
Idag har jag möte på morgon och på efter middag ska jag på utbildning i offentlig jobb så det känns som en skön dag.

Igår hade vi besök av Alice kusin Hanna och det var jätte kul, önskar att vi kunde ses oftare men det går tyvärr inte...
Hanna har proktik i två dagar och är med farmor på cafét. Alice tyckte det var jätte kul att få träfa henne, hon har ett kort på Hanna som hon springer runt med hemma så det var ju kul att hon äntligen fick träffa henne igen är över ett år sedan sist.

Nu sak jag hämta mitt efterlängtade morgon kaffe!

Tjolahopp

onsdag 15 april 2009

Grå mulendag

Känns som det kommer bli en regn mulig dag idag. Har haft besök inatt kom en liten tjej halv 12 och skulle absolut sova hos oss. Det resulterade i att det blev varmt, trångt, snorig näsa att snyta, näsa att ge allergi nässpray. Ja så fortsatte det ett tag. Men jag vaknade före klockan och var pigg konstigt nog.

Idag har jag möte hela fm och intervju å em, är ganska skönt med möten ibland tycker jag men det får inte bli för tråkigt. Ska titta om det har kommit in nå fler ansökningar att dra ut till mitt morgon kaffe.

Tingeling

tisdag 14 april 2009

Slut för idag

ja då var det slut för idag, har haft en bra dag och en kompis har varit hos en kolega på intervju så efter det tog vi en kopp kaffe, mycket trevligt!

imorgon är det möte hela fm och sedan har jag interjuer på em, blir nog en bra dag imorgon med. Nu ska jag hem till familjen och äta mat.

Tjing tjong

Arbetsdag

Fattar inte att jag är så trött på morgnarna, hade kl på ringning halv 6 men var för trött för att kliva upp att jag gick upp haöv 7 istället. När ska jag kunna komma upp och gå på morgnarna! Måste få igång rutinerna, kanske lägga sig kl 9 på kvällen vore en bra lösning...

Ny arbetsdag och det är full fart hela tiden, längtar till lunchen och våran promenad!

Ti talen

måndag 13 april 2009

Då var det dax...

Vaknade halv 12 inatt av att Alice kom in till oss och då kom det som jag har funderat ganska länge på att det inte har kommit; KRÄKAN! Hon kräktes upp på vår gångmatta i sovrummet, alldeles rött av jordgubbarna som hon åt. Tur i oturen var att hon kräktes på mattan för det stänkte inte så mycket utan det stannade mer centrerat. In i badrummet och tvätta av lill stumpan. Sedan la hon sig vid pappa och jag tog och skrubbade ren mattan. Men hon vart inte så ledsen utan det gick bra. Micke gick ner och la sig på soffan så Alice fick sova hos mig utan att vi skulle flyta bort i värmen.

Natten gick bra och jag trodde att det var över men sen blev hon mammig och ville bara sitta i soffan i mitt knä så vid halv tio kom det, kaskaden i mitt knä...hon hade klagat på ont i halsen och när hon sedan började host trodde jag att det var någon förkylning men det har förmodligen bara stått henne upp i halsen. Stackars liten! Bara att klä av oss och in i duschen för oss båda, sedan somnade hon i mitt knä i en och en halv timme. Men när hon sedan vaknade var det lungt, hon har ätit smått hela dagen och druckit lite försiktigt och det har gått bra, vid halv 6 var hon i sitt esse och verkade inte som hon varit sjuk.

När jag har tänkt har jag funderat när hon var kräksjuk sist och det var när hon var lite över ett år i januari 2007, så vi har haft väldig tur som har klarat oss så långt. Men denna sväng var vid närmare eftertanke inte magsjuka för hon åt grönsaker igår som inte var frecha och innan vi såg det hade hon hunnit äta ganska mycket...

Så det var våran annandag påsk, suttit i soffan i princip hela dagen utom när jag sprungit och bytt maskin och hängt från kaskaden även nallen behövdes få en upp frechning efter att ha varit på plats vid fel tillfälle...

Nattinatti

söndag 12 april 2009

Påskdagen

Åkte till Boulongern denna otroligt vackra och varma dag för att mata fåglarna. Alice tycker att det är så himla roligt att göra det inte för att jag kan förstå hur hon kan stå där med alla fiskmåsar som svärmar runt henne. Och det gör hon utan att röra en min när hon tycker dom är lite för närgången så blängor hon på dom bara, imponerande! jag tycker att dom för närgångna och smyger undan och håller i kameran istället så hon inte ska märka av att jag tycker det är obehagligt.



Alice i fullfart med att mata pippisarna.


Måsarna blev osm tokiga och flög på varandra.



Alice vid statyn.
Efter detta så blev det lite mellis vid bänkarna och sedan hem och mormor kom och åt middag. Potatisgratäng med stekt kassler, underbart gott! Till efterrätt blev det jordgubbar riktigt goda faktiskt. Alice har varit ute hela dagen så jag duschade av henne innan bolibompa och gjorde henne helt klar med mediciner och tandborstning vilket var tur för hon somnade som en stock i min famn när "Fåret shan" började .
Tjolahopp tjolahej!

lördag 11 april 2009

Påskafton

Alice och jag var upp till maxi och handlade blomma till mormor från morfar. Tog sen cykeln till mormor vid halv 11. Micke och Robin tog bilen med grejor. Micke var och bytte däck till mormor så nu har hon sommar på bilen.


Alice målar påskägg, det var super kul.

Även Robin målade ägg.


Här i väntan på maten, man blir hungrig av att måla ägg.



Mor och dotter.


Alla är såååå hungriga, vill bara hugga in på maten.


Hade en super dag och Alice fick bla ett par basket kängor med Hello Kitty på av mormor i påskägg, snacka om att hon var mallig, hon tog inte av sig skorna på hela dagen!

När vi kom hem så kom fastrarna hit och drack kaffe, det var trevligt. Liseloth var lite in löv!!! Det är så roligt med löv tycker jag men som tur är har vi Inga kvar på gården...

Påskharen hade varit hit när vi var till mormor och lämnat ägg till Alice, pappa och Robin.Nu är det Robinsson som gäller och jag har ätit så mycket idag att jag kan kräkras.

Tingelinski

Lugn morgon

Vid 7 vaknade Alice och kom in och var pigg och ville ner, lägger sig hos oss en stund och frågar:" mamma har du längtat så hemskt på mig om jag sovit i min säng hela natten?" var på jag svara ja lite sömnigt hon säger då "men kom till mig då min lilla gumma", och ger mig värdens bamsekram! Ibland vill man bara gråta för barn är verkligen något speciellt, synd att inte alla får uppleva detta.

Nu sitter princessan och lägger pärlplatta som är något hon verkligen gillar och hon är konsentrerad när hon gör detta.


Favorit sysselsättningen
Ska gå och sätta igång en maskin tvätt och göra mig påsk redo och klar. Bär av till mormor idag på påskmiddag/lunch. Verkar bli en varm och fin dag, kanske vi kan äta ute idag.
Undrar om det kommer någon påskhare idag, jag har inte något spår av honom ännu...
Glad påski tingelinski

fredag 10 april 2009

Låååångfredag

Men det känns faktiskt som en vanligt lång fredag. Har varit upp tre gånger inatt med brallan, kissat två gånger och en gång ont i foten. Fjärde gången ont i foten igen och då fick ligga hos oss men kl var redan 6 så det var ok.

Åkte till morfar och hälsade på var där nästan hela dagen. Hade jätte trevligt, morfars "bror" kom dit, Owe och Astrid dom ska vara där hela helgen. Så det blir trevligt för dom, hoppas att dom inte har allt för ont i huvudet i morgon...

Ska nu invänta något bra på tv, så få se om jag ser nån som är ute och flaxar förbi här senare, för min kvast var borta när jag kom hem...

Tjingeling

torsdag 9 april 2009

Ledighet

Nu är det äntligen lång ledigt!!! Känner att det är perfekt att jobba rak vecka för att kunna få vara ledig alla röda dagar, perfekt. Ska bli så himla härligt att få vara tillsammans med familjen i 4 dagar. lovely. Jag är konstigt nog inte ens trött vilket jag alltid brukar vara på kvällen. Har varit lungt på jobbet idag märks att det är dag före helg. Lyxsade till det på morgonen och var till ica maxi och köpte räkmackor till frukosten.

Mot eftermiddagen kom min familj upp och hälsade på och vi åkte tillsammans hem.

Nu ska jag gå och putsa kvaste för snart bär det av till blåkulla, vi ses där borta!

Glad påsk!

onsdag 8 april 2009

Ny morgon

Och idag blev det vinterjackan på igen för igår frös jag och det är det värsta som finns. Har slinkit in på mc donalds och köpt mig en frukost macka till fikat, hade ingen hemma så det blev en sådan lösning. har möte direkt nu kl. 8.00 och sedan intervjuer så det är fullt upp hela dagen.
Nu är det morgon kaffet som hägrar.

tisdag 7 april 2009

Mini semester

Det skull eman kunna tror att jag har haft som legat på latsidan och inte skrivit sedan i fredags, men det har bara inte fallit sig så. Hade det så mysigt i lördags, morfar kom hit åt och det var ju värdens bästa vår väder. Vi gick ut halv 11 och gick halv 6. Åt ute och fikade ute hur mysigt som helst. Vi gjorde i ordning lite grann på baksidan, torkade av möblerna så vi kunde sitta ute. Vi grillade grillspett och grönsaksspett super gott.

Söndagen hände inte så mycket tog det mesta dels lungt. Alice och jag åkte till köpis på eftermiddagen för att köpa nya gummistövlar eftersomn det av någon konstig anledning blivit hål på hälara på de gamla.

Så var det åter igen dax för en ny vecka. på måndagen fyllde mormor år så vi var dit och fikade. Är så ljuvligt när vi kan börja cykla igen. Ett verkligt vårtecken, men vi har inte tagit fram Alice cykel än vill vänta tills det inte är så mycket grus kvar.

har gått riktigt bra på jobbet har börjat komma in mig ordentligt nu så det börjar bli riktigt skönt. Efter att jag lagt Alice ikväll la jag mig i sängen med Micke och tittade på lite hockey men jag somnade av, är så himla trött hela tiden måste vara ljuset och våren som gör det. Ska sätta mig i soffan en stund men kommer nog inom det närmaste att gå till sängs för natten. Mycket på jobbet imorgon så det är skönt att vara riktigt utvilad.

Nattinatti

torsdag 2 april 2009

Helt fantastisk historia

Detta är en otroligt gripande berättelse om en far och en son. En dag frågar en son sin far: "Pappa, springer du en maraton med mig?"Pappan svarar: "ja" och de springer sin första maraton tillsammans.En annan dag frågar sonen sin far igen: "Pappa, springer du en till maratonmed mig?" och pappan svarar igen "ja, min son".En dag frågar sonen sin far: "Pappa, vill du göra Ironman tillsammans med mig?" (4 km simning, 180 km cykling, 42 km löpning) Och pappan svarar igen"Ja"... Sätt på ljudet och se

http://www.youtube.com/watch?v=VJMbk9dtpdY

Hoppas att det går att titta på den annars mailar jag den till den som vill se.
Detta är helt otroligt.

Helt ok

har börjat morgonen med en promenad med stavar, hem duscha och gjorde mig i ordning, slängde i mig frukost på stående fot och till bussen. Tog 7,25 bussen vilken var full med ungdomar, imorgon blir det 7,15. Har precis fått mitt morgon kaffe och ska nu sätta igång med dagens arbete. Känns riktigt bra att ha börjat ed det här, bara jag får sänka skrivbordet lite.

Tjingtjong

onsdag 1 april 2009

Tussilago

Men vilket härligt väder, igår när jag åkte hem på bussen så såg jag tussiolago, Nu är det verkligen vår!
Började "nya" jobbet idag, har varit med på två intervjuer och två möten, hann inte med så mycket mer än det. Gjorde mig lite hemma stadd i mitt nya kontor med lite dammning och så måste ta dit lite blommor så det känns tevligt för alla nya vikarier som sak komma dit. Första intrycket är viktigt.

När jag kom hem hade min älskade man dammsugit, torkat golv och gjort mat. Härligt! Alice och jag har varit ensamma på kvällen och det har varit skönt med lite egen tid bara hon och jag.

Ska sätta mig ocj koppla av skriva inköpslista till imorgon och sedan ska jag sticka lite.

Todelo