torsdag 30 september 2010

Gubben frost

har varit på besök i vår värld och jag hoppas att det kommer att bli mååånga sånna fina morgnar framöver. Är så härligt att vakna och se ut när det är vitt på gräset. Vill bara sätta på mig skorna och gå i det och känna hur skorna sakta sjunker ner i gräset, Härligt!!
Alice brallis har varit till badhuset i vår lilla by med dagmamman och det är alltid lika uppskattat även om hon önskar att det var fjärran höjder så går det bra ändå.
Har även agerat muppbil idag,hahaha, Micke har varit till jobbet och hälsat på jobbar kompisarna och jag har sprungit på stan. Kom hem med enbart kläder till Alice...som vanligt när jag är på stan. Denna gången blev det en klänning med ekorrar på, två tröjor och ett par stickade tights så söta. Alice blev sååå glad av det så det var ju roligt.

Det var verkligen en hel skön eftermiddag så vi har suttit i lekparken med grannarna och barnen har lekt och vi druckit kaffe. Härliga dagar blir det med kalla nätter. Mera sånna vill vi ha. Imorgon far Alice och jag till Bästaste Malin och barn för en lekdag, ska bli så härligt. Längtar!

onsdag 29 september 2010

Morgonstund

Kaffe!! Den bästa drycken på jorden, skulle inte klara mig så länge utan denna himmelska dryck.
Å det bästa som finns är att sitta och avnjuta den i lugn och ro på morgonen. Lovely!
Efter att ha avnjutit ytterligare någon kopp ska jag bege mig med dotra till dagmamman varpå färden styr mot Björke för en trevlig stund med bästa Eva. Ska bli så kul. Men först ska jag komma ihåg att hämta ut makens hockeybiljetter.
När vi kom ner imorse så var det bara 3,3 grader ute och det hade stannat på 2,5 nu står det inte på föräns frosten kommer...längtar.

måndag 27 september 2010

Shopping

Ja idag står det mobilshopping på agendan.
Mamma behöver en ny mobil så vi ska åka ner på stan och klämma och känna lite här och där för att se vad som skulle kunna passa henne. Klart är redan att hon vill ha en Nokia så någon modell av den blir det.
Sitter nu i skrivandets stund och avnjuter en kopp kaffe och ser ut på det stormande som är. Känns som att det är vinterkläder på som gäller, de glada dagarna med ljumma vindar är nu ett minne blott.
Igår var det altanrivning som stod på agendan. Efter många svängar har det blivit klart att vi inte får ha våra gamla altangolv kvar...vårat är bara två år så det är onödigt helt och hållet att byta ut men det ska nu göras. Så jag var ut och skruvade en del sen hoppade Micke ut och satt på en stol och gjorde i stort sett resten. Robin kom en sväng och hjälpte till och Karim fixade det som var kvar. Så nu ligger ett stycke altangolv i garaget. Så nu hoppas jag att dom kommer snart nog och fixar alla snickerier. Vill få klart ute med gräsmattan och allt innan frosten kommer.
Kära pappa var åxå här igår så han och jag passade på att fara till köpis och köpa vinter stövlar till honom och det hittade vi som tur var. Nu slipper pappsen frysa.

Men jag har glömt av det viktigaste som hänt. Alice har en lös tand!!!! Hon visade den i fredags, nu börjar hon verkligen bli stor!

lördag 25 september 2010

Myyys

Vilken härlig lördag! Började med sovmorgon sedan en härlig frukost och sedan bara myyys.
Alice har ritat och jag har suttit och sytt medans mannen i huset har tagit igen den förlorade nattsömnen på förmiddagen. Nu börjar det vankas pankis till lill sessan och chili con carne till oss andra.
Regnet bokstavligen öser ner och jag bara njuter av att få vara inomhus. Å va jag älskar hösten!

fredag 24 september 2010

Äntligen fredag!

Nu är det slut på arbetsveckan och bara 5 timmars arbete återstår innan helgen officiellt börjar.
Ska bli skönt att vara ledig och njuta. Alice tog sovmorgon idag vilket innebär att även jag fick sov morgon. Sköööönt. Men det blev sent igår kväll så det är inte så konstigt att det blev lång sov på morgon. Jag börjar först kl 12 idag och slutar 17 jätte skön tid att få ta det lugnt på morgon men lite synd att sluta sent. Men för vår familj är det skönt med en mjukstart på dagen.

Måste bara få tala om att i onsdagsmorse när Alice och skulle åka så var det FROST på rutan!!!! Mycket förvånad blev jag men glad för vi har en ljuvlig tid framför oss.
Älskar hösten!

måndag 20 september 2010

Äntligen måndag

Eller inte...kan ses på flera olika vis. Skönt att en ny vecka med nya möjligheter börjar men tråkigt att helgen och ledigheten är slut.
Men idag ska jag dra mig ner på stan och för en liten lunchdate med kära Eva, ska bli sååå kul.
Trots att vi har arbetat ihop hela sommaren så känns det som att vi inte har setts på flera flera vecka. Ska bli skönt att sjunka ner i sofforna på Waynes och bara vara. I like!
Alice är med sin trevliga dagmamma som varje måndag går till skogen för att se över och fixa med deras naturruta. Så mycket skoj och så mycket roligt som dom har för sig önskar jag att jag hade varit med om som liten. Men nu gick inte jag hos någon dagmamma eller på dagis, förutom ett halv år som jag gick hos en dagmamma som jag grinade floder varje gång mamma lämnade mig. Så jag har hade efter det privileget (på den tiden iaf) att ha en pappa som jobbade skift och en mamma som arbetade deltid så vi barn vara hemma och lekte och hade det bra. När både mamma och pappa var på jobbet var det mormor och morfar som bodde i kvartert bredvid som vi var hos. Det var verkligen annat förr och eftersom jag är uppväxt dom tidiga åren i en lite by så var alla hemma och det fanns alltid någon att leka med. Det var inte som idag när lekparkerna på gårdarna är tomma mellan 9-14. Men tiden förändras och det är inget fel med det. Men jag är den mamma som så mycket som möjligt har Alice hemma för att hon ska slippa gå alla dagar. Är jag ledig eller som nu anställningslös så är det så skönt att hon ska slippa vara borta jämnt. Men dom dagar som är extra får hon gå så hon får vara med om det roliga. Imorgon har dom mulle och det är något stort för henne, hon är i år ett mullebarn och det är riktigt roligt. Förra året var hon knyttebarn men i år är vår lilla tjej störst hos dagmamman så då är man mullebarn.

söndag 19 september 2010

Kalasdax

Vilken dag! Har tillbringat en stor del av dagen på Klaras 5 års kalas i Hemlingby och det var lika trevligt som vi hade förväntat oss.

Här sitter några av kalasets tjejer och mumsar
Här mumsar Alice på en grillad korv
Barnen fick en varsin skattkarta som dom fick
följa och lycklig kom Alice springande med "skatten"
som var en godispåse med en balong
Lyckliga med "skatten"
Vi hade som sagt en ljuvlig dag i Hemlingby med mycket bus, fika och lek.
När alla var klara och kalaset var klart blev jag och Alice kvar ett tag för att invänta vår skjuts hem eftersom jag var på vinkalas hos kära Frida igår med Lorsan och hade det sååååå trevligt. Det var så trevligt och sent blev det men jag hade kunnat sitta i timmar till och bara myst tillsammans. Ser fram emot nästa träff. Men jag vågade i allafall inte ta bilen själv...
Alice och jag fick en trevlig stund tillsammans en riktig mor-dotter-stund och bara myste vid djuren och gick och tittade på allt.
Här leker Alice sjökapten
En allert lokförare




Så när vi väl kom hem var det en riktigt trött och slut tjej som trotsade tröttheten och cyklade och cyklade. Själv passade jag på att fixa golven vilket var verkligen behövligt.







lördag 18 september 2010

Lördags morgon

Vaknade av en mycket pigg tjej men en inte alltför pigg mamma ville gå upp idag. Jordens huvudvärk och ont i varje led. Det kostar på att damma hela huset. Men efter en massa koppar kaffe börjar jag känna mig som en människa.
Gårdagen med mitt jobb-fika-möte var verkligen intressant och gav mersmak så det är måååånga tankar i mitt huvud nu. Spännande!
Dagen till ära ska jag ta med min lilla princessa på stan en sväng och fixa lite. Kvällen är ämnad för vindricka och tjejsnack i massor. Ska till kära Frida med Lorsan och det ska bli sååååå kul. Ser verkligen fram emot det.
Men först en härlig lördag med familjen innan kvällens bravader.

fredag 17 september 2010

Äntligen fredag

Vaknade och det kändes som det var mitt i vintern och att det skulle vara snöstorm och kallt men som tur är fick det vänta det är fortfarande bara höst. Men det känns att det går mot mörkare tider. Det var riktigt ruskigt och lite kallt. Jag är glad att Alice skulle vara i lokalen med dagmammorna idag och slippa vara ute och frysa. För fryser jag så tror jag att alla andra gör det också.
Dagen till ära ska jag stryka lite tvätt och bädda rent i sängarna. Sticka på Alice klänning så den blir klar, fick hem julbroderier igår så nu är jag sugen att börja på dom men först ska klänningen bli klar. Har även beställning från Liseloth på höga raggisar så jag bör intd gå sysslolös.
Ja just det jag har en liten jobb-fika-träff idag, en trevlig liten stund att träffas och fika för att höra vad som tjejen där borta har att förmedla. Ska bli kul.
Nu till dagens sysslor. Så vi i lugn och ro kan ha fredagsmys med lill tjejen ikväll eftersom hon är hos mormor imorgon natt och jag ska till Frida och Lorsan och dricka vin, längtar!

torsdag 16 september 2010

Mamma fika

Så har vi varit till pappsen och fikat men även klippt han så nu ser han ut som en karl igen.
Nu väntar en fika med bästa mammorna på Java, alltid lika trevligt att ses. Det är så roligt att vi fortfarande har kontakt trots att barnen börja bli 5 år alla nu. Tänk va tiden går känns som det inte var länge sedan vi satt och hade föräldrar utbildning på mödrarvården med våra tjocka magar. Kul att se tillbaka och tänka på hur det var och vilka förväntningar man hade på livet som förälder. Allt blev inte som tänkt och mycket blev mycket bättre.
Nä nu ska jag sätta mig i bilen och åka ner se vad som hänt med alla sen sist.

Ny dag

Idag ryker byggnadsställningen runt huset. Jiiipppii!!
Äntligen börjar vi se slutet på detta bygge. Lovely!!
Alice är och provar nya lillhagsbadet idag med dagmamman, ska bli kul att höra vad hon tyckte om det.
Nu ska vi göra oss iordning och åka till pappsen och fika lite.
Härliga höstdag!

onsdag 15 september 2010

Så fick vi nattgäst

Tänk att inatt har jag haft karlbesök!
Micke har sovit i sovrummet inatt och det var ju 4 veckor sedan så det kändes som jag hade en pojke som sov över. Men det var så skönt att slippa sova själv.
Vi hade sedan sovmorgon för Alice skulle lämnas först kl 11:15 så det var en skön morgon idag.
När jag sedan kom hem från jobbet hade dagmamman lämnat Alice hemma och bästaste Liseloth var här och ska sova över tills imorgon. Alltid lika roligt när hon kommer och sover kvar.
Nu har vi haft en super trevlig kväll så nu ska jag gå och göra mig redo för att sussa.
Dröm sött

tisdag 14 september 2010

Jaaaaaaaaa

Nu har det äntligen hänt, vi kan äntligen andas ut och se ut genom fönstren. En lyx som vi varit få förunnade på vårt område. Vi har i 14 dagar haft inplastade fönster och inte kunnat se ut inte kunnat öppna fönster eller altandörren. Men nu kan vi äntligen vädra och se ut. Känns lite små konstigt att vara så lycklig över detta men det har inte varit någon lek att vara instängd. Vi har ändå haft tur som inte haft inplastat i värsta värmen.
Men jag kan lova att jag verkligen uppskattar friheten att kunna öppna och se ut när jag vill och hur jag vill.
Älska frihet!

måndag 13 september 2010

Alla dagar är inte bra dagar

men idag har varit fantastisk! Det är inte alla dagar som är så här rofyllda och härliga men dagen idag har varit helt magisk.
Har varit ledig och Alice har varit hos dagmamman så jag har verkligen fått känna att jag är jag och inte bara mamma. Varit ner till Rosmarin och fixat ögonbrynen och det var sååå härligt. Tvättat en del och spelat super mario med Micke och det var så kul.
Fick på eftermiddagen besök av kära mamma som kom med en massa gott fikabröd.
Så idag har vi haft så mycket energier av hög nivå och det har varit att bara suga in och njuuuuta.

Nu ska jag gå ut i köket och fixa lite kvällsfika och sedan titta klart på Det Okända, veckans höjd punkt ;)

lördag 11 september 2010

Bondens marknad

Har varit ner på stan med la familia idag.
Micke gick ner på bowlingen direkt och Alice och jag gick på Rådhustorget och kikade på bondens marknad. Mycket trevligt att vara där.
Sedan var vi ner till bowlingen och kikade på matchen och både fikade och åt. Det var mycket trevligt vill jag säga.
Väl hemma i det härliga sen sommar vädret satt Micke ute och jag passade på att klippa honom.

Alice har fått en ny kompis idag hon heter Agnes och bor på en annan gård. Lite kände dom varandra för dom går på samma gympa. Åå va roligt dom har haft. Härligt med barn.

Nu sover lill trollet hos mormor för jag ska jobba imorgon.
Har även hunnit med att koka 6 liter lingonsylt, så skönt att ha lite i kylen till vintern.

torsdag 9 september 2010

Va e de för da idag...

...jo de e pappas födelsedag hurra hurra hurra!
Idag fyller bästaste pappa år. Dagen till ära har jag bakat två sorters kakor och som tur var hade jag redan bullar klara i frysen. Hoppas på att det är fint väder idag och att solens strålar kommer värma oss.

Ska göra oss festklara och fixa och dona lite innan det bär av mot Norrsundet.
Ska bli så roligt och jag hoppad att bilfärden kommer gå bra för Micke.

måndag 6 september 2010

Gympa

Äntligen är det premiär för höstens gympa för lilla prinsessan.
Som hon har längtat efter denna dag!
Skönt att hon tycker om att vara med på den. Den började egentligen förra veckan men då var inte damen pigg så hon kunde vara med.

Idag har jag varit till arbetsförmedlingen och det gick riktigt bra jag har fått en sympatisk och förstående förmedlare, intressant och ovant. Nu hoppas jag på att få ett jobb snart så jag slipper vara anmäld och känna tvånget från AF. Men med positiva tankar funkar allt, eller hur?
Runt hörnet väntar något på mig.

lördag 4 september 2010

Härliga lördag

Vilket höstväder!
Tänker trotsa förkylningen och ta med mig Alice till Källviksgård och fika och kika lite.
Det är rekreation för själen därute och nu behövs det påfyllning av energi.
Hade önskat att Micke hade kunnat följa med men det får bli när han är piggare och kan stå på foten. Så han får roa sig med en film och får koppla av lite för sug själv. Kan ha. Behöva att få rå om sig själv en stund.

fredag 3 september 2010

Uppdatering

Jag bara måste lägga ut en liten bild på en sovande skönhet.
Lill prinsessan som kramar nallen så gott!

Go fisen!
Så lite bilder på vårt radhus nu i rustningstider, inte är det trevligt nu att bo på en byggarbetsplats men det kommer bli fint när det väl är klart och fast det ser mörkt ut nu så finns det ett ljus längre fram i tunneln!


Vår baksida utan altan och med altangolvet från framsidan.




Från sidan när byggnads ställningen kommit på plats.



Å som det nu ser ut! Inte vackert och som ni ser är fönstren helt igen plastade så vi ser inte mycket ut...jag är påväg att dra upp persiennerna hela tiden trots att det inte finns några att dra upp. Det är med andra ord MÖRKT inne.





torsdag 2 september 2010

Tagg i hjärtat

Ja då har hösten kommit på allvar och med en härlig luft och kyligt vill bara klä på sig och gå ut och gå i denna härliga tid.
Så har jag slutat mitt sommarvik på kommunen vilket är jätte tråkigt önskar att jag fick vara kvar. Men mesta av allt gör det så ont i hjärtat över att jag inte kan fortsätta att studera på PA-programmet. När jag hade hittat det som jag mest av allt vill göra det som jag har ett kall för så har jag förbrukat mina veckor hos CSN och har tyvärr inga miljoner på banken eller någon avlägsen släkting som vill ge mig ett fett arv som jag kan studera på.
Så alla som har ett extra jobb att ge bort så mottages det med öppenfamn här, det är just nu bara det som kan rädda mig, så HJÄLP!!!!!
Med en man som har ett brytet ben och troligtvis kommer vara sjukskriven året ut är det inte möjligt att fullfölja skolan. Usch va jag tycker synd om mig sjäv just nu...
Trodde aldrig att det skulle kännas så otroligt mycket att inte kunna börja när alla andra började, har svårt att gå in på facebook för att se alla skriva om skolan, JAG VILL ÅXÅ!!!!!!!

Men inget ont som inte har något gott med sig det kommer något bra ut av detta åxå ska vi se. Man vet aldrig vad som väntar runt hörnet och jag är sååå nyfiken på vad det är för roligt och spännande som kommer att fånga mitt intresse.

Idag ska Micke åka till sjukhuset och ta bort stygnen på benet ska bli lite intressant att se hur det ser ut. Skönt för han att få komma ut lite och se något annat än vårt vardagsrum. Och det är inte så mycket att se eftersom dom håller på att renovera fasaden och just nu har plastat för alla fönser så vi kan inte se ut överhuvudtaget nu, inte öppna ett fönser eller balkongdörr heller. Men fint blir det när det är klart. Bilder kommer inom kort!