måndag 31 augusti 2009

Sorgens dag

Idag är det sista dagen på jobbet och det är ledsamt och tråkigt. Skolan i alla ära men inget går upp mot att jobba! Hoppas att det blir mycket inhopp så jag får en liten fot kvar i arbetslivet.
Annars var det en frisk och klar morgon 10 grader varmt så det var vantar och sjal på! Kommer att sakna dom härliga morgnarna med en skön cykeltur.
Men nu ska jag ta tillvara på denna förmiddag och bjuda mina kära arbetskamrater på fika.

Tjingtjong

söndag 30 augusti 2009

Dagen efter

Idag är det dagen efter den stora festen. Hade det super kul på 60-års festen. mormor var dålig och stannade hemma så Alice fick vara hemma med henne.
Hade fullt upp hela dagen igår, först var det att lägga och deckorera två princess tårtor och de blev riktigt bra och goda.


Bild på en av tårtorna.

Sedan var vi ner på stan och handlade presenten för det är ju dumt att göra en annan dag...var även på bowlingen. Träffade på Alice farmor och det var jätte kul, var ett tag sedan nu.
Var sedan iväg med Alice och sedanb åkte vi till Gårdskär, skulle vara där kl. 18.00. Vi var ca 70 personer som var där och åt gott och drack gott. Jag var nykter och körde och det var riktigt skönt. Hade iaf en super trevlig kväll. Hoppas att det blir en stor fest snart igen.


Micke och jag på festen.
Idag har jag tvättat 4 maskiner tvätt och hängt ut det har ju varit jätte bra torkväder idag. Har gjort en morotskaka att bjuda på imorgon på jobbet som ett litet tack för denna gång. Morfar kom och hälsade på och stannade på köttfärsbiffar och potatis.
Nu är jag så trött efter dagens alla uppgifter så nu ska jag gå och lägga mig har både arbete och skola imorgon.
Tjopp tjopp

fredag 28 augusti 2009

Fredagsmys

Alice och jag har haft fredagsmys meddans Micke åkte på personalfest. Vi har gjort hemma gjord pizza och suttit i vardagsrummet och myst ordentligt. Det var skönt att ta det lite lungt och mysa efter att ha cyklat hemmifrån till högskolan och tillbaka. Har även gjort två tårtbottnar till imorgon och morbror Owe´s 60-års fest. Ska bli så himla roligt att åka dit. Nu ska jag mysa och gotta mig i soffan.

Tingeling

Tröttheten består

Jag förstår inte hur jag kan vara så trött! Orkar nästa inte gå upp på morgonen, jag ligger och drar mig så länge jag kan och sedan blir det nästan panik. Kom till jobbbet 5 i 7 jag som brukar vara här före halv 7. Men när jag väl är på plats går det bra. Ska jobba till kl 12 och 13-16 har jag semenarium, spännande!

torsdag 27 augusti 2009

Shopping

Har varit och stor handlat på kvällen och kära mormor var barnvakt. Trodde faktiskt i morse att jag skulle få bli hemma med princessan för igår kväll bara nös och nös hon och det märktes att hon var på väg att utveckla något. Men hon var pigg imorse men det märks att det börjar bli något. Men jag hoppas att hon kan gå imorgon för Micke är på nytt jobb och kan inte vara hemma och jag har obligatoriskt seminarium imorgon. Håll tummarna för att det inte är en febrig och sjuk tjej imorgon!

Iaf så vart brännbollen inställd igår eftersom det var lite för mycket regn så det blir en annan gång. Få se när det nu kan passa. Nu ska jag ta och föna håret tort och sedan gå upp och läsa lite.

Tjingtjong

onsdag 26 augusti 2009

Bibblan

Sitter i bibblan och har kollat av blackboard så jag inte har missat något inför dagens föreläsning. Är så skönt att vara här i tid så att man kan ta det lite lungt innan det är dax att vara riktigt allert. PA-08 studenterna har utmanat oss -09 i en brännbollsturnering på eftermiddagen men som vädret verkar vara så kanske det inte blir av. Inte roligt att spela om det bir regn. Men det var iaf kul att dom vill göra något för/med oss. Ska nu gå och kolla liter böcker och sätta mig för att läsa lite. Föreläsningen börjar 9,30.

Tingeling

tisdag 25 augusti 2009

Hektisk dag

Cyklade till jobbet imorse och jobbade fram till lunch och sedan bar räser cykeln av till hig och föreläsning. Har blivit indelad i grupper nu så nu har den första barriären gjorts, hamnade i en bra grupp och tror att vi kommer att kunna arbeta bra ihop. Alla hade vi lite olika bakgrunder och det är positivt tycker jag när alla kan bidra med olika saker, det leder till en bra blandning. Sedan var det cykling nästan hela hemvägen, Micke hämtade upp mig. Hämta Alice, laga mat, duscha, handla och styrelsemöte. Fick även besök av chefen som gjorde ett hembesök och kom med en blombukett, mycket fin och trevligt.
Nu är jag riktigt trött och ska nu gå och sova så jag kan vara en riktigt snäll skolflicka imorgon.

Tjingtjong

måndag 24 augusti 2009

PANG...

...och där gick starskottet för skolstarten, känns helt rätt och det ska bli så kul och spännande. Har allt klart nu inför första "riktiga" föreläsningen imorgon. Har haft introduktion till hela programmet idag. Känns som jag har kommit hem igen när jag kommet in på Hig, känns som jag alltid kommer att läsa lite olika kurser men det är ju så roligt. Hoppas att detta sätter sina spår i Alice så att hon läser vidare. Det är viktigt med en bra utbildning och det går inte att jämföra dessa studier med den obligatoriska skolgången som kändes som ett nödvändigt ont. När jag tänker på min skolgång är det konstigt att jag över huvudtaget har läst vidare. Jag som var knappt i skolan och som maskade så mycket det gick under den tiden och nu vill jag läsa självmant! Men alla kan vi ändra oss...

Tjohej

söndag 23 augusti 2009

Solsken

Vilken härlig dag! Hade sovmorgon och blev väckt av familjen med frukost på sängen, inte illa! Jätte mysigt och trevligt. Tog oss en promenad och Alice cyklade till kiosken och lämnade in filmen som vi hyrde igår kväll. Var skönt med en promenad på morgon. Sedan satt och drack kaffe och läste reklam och aftonbladet på altan på framsidan. Har även passat på att tvätta en del blev fyra maskiner, skönt när det är torkväder ute det går så fort att få det tort. Har varit och myst hos mor en sväng på eftermiddagen, fick med nybakade bullar hem smaskigt.

Ska nu titta på lite tv innan det är dax att gå till sängs och läsa en sväng. Imorgon börjar alvaret igen...första föreläsningen, ska bli såå intressant och kul. Längtar faktiskt nu.

Tjingeling

lördag 22 augusti 2009

Konfirmationen


Ja då är det gjort, nu är Robin konfirmerad. Dom var 9 st konfirmander och dom spelade upp sketcher för oss som vi fick gissa på vad det var, riktigt kul. Alla var fantastiskt duktiga.


Micke och Alice i Valbo kyrka.



Den stolte konfirmanden.







Solen gick upp igen...

...Vi har nu kommit fram till jag och min man att jag ska gå utbildningen iaf och vi får lösa det ekonomiska allt efter vägens gång. Det är Personal och arbetslivsprogrammet som jag ska med start på måndag. Var in på jobbet och pratade med chefen om tiderna nästa vecka så nu är det fixat och allt känns prima!

Alice var och bada med dagmamman igår så Micke och jag som var lediga var runt och fixa lite runt stan igår, mycket trevligt. På kvällen var vi till Sandviken på "Hujedamig" med Linus Wahlgren, Benjamin Wahlgren, Mimmi Sandén mm. Det var jätte bra och Alice tyckte det var super kul, så ni som inte har något för er idag och har vägen förbi Hofors rekomenderar jag att åka på det kl. 15.00. Super kul!

Nä nu ska vi åka på konfiramtion i Valbo, Robin ska konfirmeras idag.

Tingeling

fredag 21 augusti 2009

Upp som en sol...

...ner som en pannkaka, är precis vad jag känner nu! Allt som har flutit på så bra hela tiden har tagit en vändning till ovisshet igen. Pratat med CSN och de har tydligen nya regler vad gäller studielån och det innebär att nu när dom räknar lånet i veckor och inte i terminer längre så har jag inte veckor som täcker tre år!!!!! När jag pratade med dom före jul så var det inga problem men nu så är det andra bullar. Varför ska det jävlas när man väl hittat in på en väg som man vill gå? Men som alltid finns det två val och två vägar och tydligen så var den ena vägen kort och inte menad för mig. Ska tydligen gå på den väg som jag känner igen sedan tidigare som kommer vara kantrad med nya utmaningar och nya fallgropar. Jag tror att allt händer av en anledning det finns alltid en mening i det som händer och sker även om det för stunden känns obegripligt och orättvist så finns det en ljusning längre fram. Men tills jag ser den ljusningen ska jag rikta in mig på att ta dagen som den kommer och försöka att inte oroa mig över morgondagen. Nu idag ska jag lägga energin på Robin och hans konfiration imorgon.

"Herrens vägar äro outgrungliga..."

torsdag 20 augusti 2009

Gud va jag är trött

Som tur är har jag världens bästa mamma som jag kan ringa till när osm helst och alltid ställer upp. Så när jag väl kom ur sängen så ringde jag henne så hon skjutsar mig till jobbet. Så då fick jag lite tid över nu istället till att sitta här. Jag förstå inte varför jag är så trött, jag la mig på spikmattan 20.15 igår och soman direkt klev av kl 21.00 och gick raka vägen upp i sängen och la mig. Har sovit som ett barn. Men det börjar dra ihop sig till att jobbet slutar så det är nog det som gör att det känns tungt på morgnarna att kliva upp, mentalt har jag redan slutat.
Imorgon har jag ledig dag och det ska bli så skönt att inte behöva ha någon klocka på ringning.

Tjopptjopp

tisdag 18 augusti 2009

Regn, regn regn

Å va regn det kommer vi har fått 47mm hittills. har varit ledig idag och det har varit så skönt, vi har varit hemma alla tre och det var så kul att vara tillsammans. Var till Ove Jansson och kollade lite till café och träffade mormor och sedan hem och gjorde mat och bjöd mormor på. Hade det jätte mysigt.
Har hänt lite roliga saker nu, först har dom ringt från Hig och jag har kommit in på PA-programmet som jag så gärna ville gå!!!! Skit kul! Ytterligar tre år på Högskolan...sedan ringer Ulrica och frågar om jag vill komma och prov jobba!!! ´Ja allt kommer på engång...
Men vad göra lyx problem...

söndag 16 augusti 2009

Söndagmorgon...

...och det har regnat och de mörka molnen hänger tungt i luften, klibbigt och svår andas luft. Skönt att jobba en sådan här dag det gör inte så mycket när det är dåligt väder. Men visst är det skönt att vara hemma och mysa när det är regn och rusk men men nu är jag här och är hemma igen förhoppningsvis kvart över 6.
Nu ska jag uppdatera systemet och se vad som finns att göra.

Tingeling

lördag 15 augusti 2009

Lördagsmorgon

Vaknade utvilad och pigg, har varit skönt i sovrummet inatt då det varit bara några plus grader friskt och skönt. Klev upp kvart i 6 och gjorde mig klar för dagen. Men vilken känsla att kliva ut när det är friskt och klart, önskade att ryggsäcken var packad med varm choklad och ostmackor. Sedan en promenad ut i skogen med familjen och bara vara...Det skulle vi verkligen behöva också. Men det är skönt att jag slutar kl 14 idag så vi har hela eftermiddagen tillsammans.
Imorgon har jag ett långt pass 7-18 så denna dag vill jag ta vara på hemma.

Tjohej!

fredag 14 augusti 2009

Början på helgen

Börjar med ett 11 timmars pass och helgen fram tom måndag. Det positiva i det är att Pia är den som jag ska jobba med och det känns upplyftande! Vi brukar sjunga oss igenom våra turer så nu kommer allt att gå som en dans...go Pia go Pia go Pia.

Jag tror på en lugn och skön helg.
Tjohej!

onsdag 12 augusti 2009

Lill lördag

och jag ska jobba 11 timmar och är jätte trött redan nu...hur ska det sluta. Känns verkligen nu att hösten är på in tåg. Luften igår var kyligare än den har varit på eftermiddagen men det är skönt med alla dessa årstider. En annan sak som jag märkte det på var när jag var upp och kollad Alice rum så var det bara 23,6 grader till skillnad på allt mellan 26-28 grader. Snart är det hög tid att ha levande ljus tända hela dagarna åå va mysigt!

Tjingeling

tisdag 11 augusti 2009

Bilen blev räddningen

Tänk att imorse höll jag på att försova mig helt och hållet, vaknade till och kl var då 06,10 och jag brukar cykla hemmifårb kl 06,15-06,20! Som tur var var Micke ledig så jag kunde ta bilen, fattar inte att jag är så himla trött. Men vetskapen av att jag arbetar 11 timmars pass varannan dag denna vecka med start igår gör nog att jag blir trött av bara tanken. När jag tittar ut ser det höstlikt och grått ut och i hälsingland är det järnnätter nu enligt bondepraktikan.

Tjohej

måndag 10 augusti 2009

Ny vecka

Efter en härlig helg med mycket sol och mycket värme, har varit vid tönnebrosjön hela helgen och det har var helt underbart! Alcie har trivts som fisken i vattnet. Det roliga igår var att det blåste men inte alls så att det var kallt mera skönt men Alice badring blåste iväg och hamnade i vattnet en bra bit bort och det ca 10m ut ivattnet, Micke fick springa en bra bit på kottar och barr...Men han fick tag på den. Senare kom det en kraftig vindpust som tog tag i våra strandparasoll och dom for iväg och ett blåste iväg hamnade på ett träd men det andra for iväg och landade rakt på ett par! Kan säga att hela stranden fick sig ett gott skratt men paret satt kvar tills vi hämtade bort det inte så att dom försökte ens att ta bort det...m ycket märkligt. Men roligt var det. Väl
hemma kom Ingegerd och hälsade på det var roligt för det var bra länge sedan som vi träffades, blir inte så mycket när man börjar jobba. Efter det kom mormor och hon stannade kvar och tittade på Wallander "Kuriren", bra film.

Nu ska jag göra några knop innan frukost.

Tjingtjong

fredag 7 augusti 2009

FREDAG

Äntligen är arbetveckan slut ser verkligen fram emot denna helg ska verkligen njuta, är så trött efter denna första vecka. Alice och jag ska ha en riktgit bra helg tillsammans. Det var inte så otrevligt klibbigt att cykla idag som det har varit tidigare. Hoppas verkligen på en bra dag idag när det är fredag och allt.

Hej hopp

torsdag 6 augusti 2009

Denna dagen ett liv

Ja idag tror jag att det kommer bli riktigt varmt och härligt, vilken tur att jag ska sitta inne på ett kontor hela dagen ...No no inte så trevligt. Men man har det inte bättre än man gör sig, att dom ligger hemma och sover och det skönt är jag inte någe avis på.
Men nu så ska jag jobba och vara så glad!

Tjingtjong

onsdag 5 augusti 2009

Cykeltaim

Idag har jag cyklat till jobbet, det bar emot lite men det gick bra och det är rätt skönt när man väl kommer igång. Ska verkligen försöka att ta cykeln varje dag. Men det som är lite tråkigt är denna fuktighet ute och det gör att man känner sig klibbig fast man inte är det.
Nog om det idag ska jag försöka göra klart rummet nere nu när sofforna är borta. Ska bli så kul!

Tingeling

tisdag 4 augusti 2009

Sålda

Ja det gick ju riktigt bra med annonsen på blocket två som ringde och den första som var och tittade tog dom!! Jippi! Så nu väntar jag bara på att dom ska komma med släpkärran och hämta dom, dom lämnade handpenning på dom så jag är ju säker på att dom kommer tillbaka. Tog och baxade ut soffan och fotöljen i hallen så det skulle bli enklare för dom att ta dom men även för att jag skulle kunna dammsuga och torka golvet där inne för att kunna göra iordning där imorgon. Skönt!

Har varit en ganska dräglig dag trots att jag arbetat 11 timmar men imorgon är det onsdag och sedan säger det svich och det är helg, riktigt skönt!
Ja då var det dax att göra macka till jobbet och en till min man kommer hem från jobbet.

Tjingeling

måndag 3 augusti 2009

Åter på jobbet

Ja då var det åter arbetsvecka...med blandade känslor. Jätte kul att åter komma igån med rutiner och att träffa arbetskamraterna igen men dock inte arbetsuppgifterna! Hur mycket som helst att göra och det är ju mindre kul...men man har någonstans att gå ett tag till.

Har annars varit en bra dag, har nyss knäppt kort på våran soffa och fotölj som vi ska sätta ut på blocket, var på ikea igår och då hittade vi en säng till gästrummet så nu vill vi få klart där inne och få iväg soffan fort.

Sedan ska jag lägga min dotter och efter det ha lite egen tid, Micke har åkt på fotboll hoppas att GIF vinner ikväll. Kan nog bli mycket folk eftersom dom spelar mot Djurgården.

Nu ska jag se bolibompa med Alice.

Tingeling

söndag 2 augusti 2009

Mopedföraren

Stolt mopedinnehavare
Igår kom Robin till oss med sin nya moped och förarbevis. Han fick börja köra i fredags och igår körde han själv från Forsbacka till oss, bra gjort! Micke mötte upp honom i Valbo för att lotsa honom rätt bland all trafik. Sedan körde han nästan hela dagen fram och tillbaka här i krokarna.
Vi hyrde "Låt den rätte komma in" igår kväll och trots att den har fått så otroligt bra recensioner så var den lite seg och hände inte så mycket. Helt ok men inget som jag skulle vilja se om och inte heller rekomendera till någon.
Imorgon börjar arbetsveckan igen, känns helt ok och det känns som vi har gjort så mycket under våran ledighet. Två veckor känns mer som fyra veckor. Så idag ska jag städa av golven och bara vara på sista dagen.
Tingeling

lördag 1 augusti 2009

Båtresa

I torsdags var vi och mormor över till Åland och träffade mina brorsbarn, hade det toppen! Var verkligen bästa dagen på semestern! Åkte tidigt på morgonen och åkte till Grisslehamn för att ta färjan över till Eckerö. På båten hade vi beställt Brunch som vi intog och det var fantastiskt gott! Alice tittade på Pippi påvägen ner till färjan vilket var bra för då gick bilfärden fort för henne. Väl på färjan hade hon hur roligt som helst med att titta ut på havet, vi hade tur som fick fönsterbord så hon kunde titta ut medans vi åt.

Väl på Eckerö var det en halvtimmes bilfärd till Mariehamn för att träffa familjen, det var hur trevligt som helst! Jätte kul att se hur pojkarna bodde och få en titt på hur det var i Mariehamn, fick se skolan och staden. Fick prova på Ålandspannkaka med glass, jordgubbssylt och jordgubbar, ljuvligt gott! Fick sedan middag inna vi var tvungna att åka tillbaka till färjan. Alice höll sig vaken hela tiden somnade i 20min påväg tilll mariehamn men var sedan vaken tills vi kommit en bit på vägen. Hade satt på henne nattlinnet i bilen och gjort henne klar för natten.


Alice har full koll på havet när hon äter


Mormor och Micke äter god mat
Alice håller sig "fast i Mariehamn"

Fin vy från båten på hemväg


Mormor och Micke passade på

att ta en Rom och Cola på hemvägen


Alice tyckte att trubadurerna spelade

så bra att hon dansade och klappade händerna.

Vi tog en sväng in i restaurangen innan båten kom iland och det var Alice höjd punkt tror jag, hon dansde och klappade händer hela tiden.

Så igår var vi möra och var bara hemma och latade oss. Satt ute på framsidan och Alice var och lekte med alla kompisar på gården. Tog en paus och åkte till Pizza house och åt lunch. Passade även på att tvätta sängkläder och handdukar det var otroligt bra torkväder igår. På kvällen blev det grillat och någon cider med jordgubb-lime, skogsbär och mango-hallon smaskigt. Till det blev det tärningsspel, så trevligt!