onsdag 29 juli 2009

Mini semester

Det är precis vad vi har haft har varit uppe i stugan mellan söndag till tisdag och har haft det kanon bra. Vill inte åka hem när jag väl är där. Men som tur var så var det regn igår när vi skulle åka och det var grå mulet, klibbigt och lite kallt, vilket var fördelen när vi skulle åka. Alice har trivts som fisken i vattnet där uppe, har åkt båt och fiskat och lekt. Hon var inte heller rädd för att gå på dass vilket är en stor fördel när man är där uppe.

Micke har provat med kräftmjärdar och ålryssja men det blev inget i någon av dom men han har ju provat i alf. Alice fiske lycka var stor första försöket som hon gav sig på att fiska med sitt fiskespö. Vi har som sagt haft det toppen där uppe. När vi kom upp på söndagen var pappa där och hade börjat ösa ur båten...han som knappt kan gå har satt sig i den överfulla båten med vatten och öst men lyckligtvis tagit sig ur utan problem.

Igår kvälll var jag, Eva och Pia bjuden till Hedesunda till en arbetskamrat på mat och vin hade det super mysigt och trevligt och otroligt gott vin! Vi kunde sitta ute hela kvällen utan att det var mygg! Helt otroligt!

Nu ska vi se vad denna dag har att bjuda på.



Alice fiskar från bryggan i stugan.

Alice första fisk! En liten aborre. Jätte kul!


Så stor var den lilla rackaren som hon fick upp.

lördag 25 juli 2009

Lördagsmys

Igår var det dax för en till omgång av gele, gjorde lite i torsdagskväll och det blev riktigt bra. Var och storhandlade i går på ica maxi, full vagn och några tusen fattigare men nu har vi iaf mat. Var till mormor och lämnade Alice hon ska sova där inatt. Var hem och gjorde oss i ordning inför kvällen vi ska ut och äta. Var sedan tillbaka till mormor och träffade mina brorssöner som jag inte har träffat på 4år...var så enormt roligt och fridfullt för hjärtat men det är svårt att hålla tillbaka tårarna när man ses. Lider med dom små men huvudsaken att dom har det bra och det har dom. Alice tyckte att det vare så kul att träffa kusinerna.

Sedan bar det av ner till Mickes moster, Fredrik och Jenny. Gick som vanligt till Cheers och åt och drack och hade det bra. Ulrica med familj kom åxå dit och åt. Hade det super trevligt. Gick sedan vidare till Berggrenska coh tog en öl och en Razzberry mumma...
Åkte hem på 23.20 bussen och det var alldeles lagomt.

Sitter nu och tar det lungt och njuter av att bara kunna koppla av och göra vad man vill utan att bli avbryten med att göra en massa annat. Men fast att det är skönt att vara ensam en stund så bara väntar jag på att åka och hämta hem henne, den efterlängtade tystnaden är en tystnade av saknad samtidigt samtidigt som det är skönt. Men nu ska vi åka och handla och sedan hämta hem lill princessan.

Tingeling

torsdag 23 juli 2009

Pyssel dag

Idag blir det en hemma pysseldag. Ska göra köttfärssoppa, koka gele och tvättar för fullt. Ska även försöka ta en sväng om med turbon på golven för det blir mycket indraget. (turbon är mammas namn på dammsugare). Väntar på att morfar ska komma in och hälsa på idag. Igår tog mormor, Alice och jag en sväng till Mocksjön till stugan och hade en stor rengöring. Blev så fint! Nu vill jag bara åka upp dit och vara kvar, det var sol och fint och varmt och skönt när vi var där. Alice tyckte att det var jätte kul att vara där och det var spännande med ett utedass! Var kissnödig hela tiden. Stannade på Mc Donalds i Sandviken på hemvägen och åt. Väl hemma duschade mormor och fick skjuts ner på sörby hon skulle på galej, gamtjo...

Tjolahopp

onsdag 22 juli 2009

Sommar

ja nog har vi en riktigt svensk sommar det är 22 juli och vi har inte hunnit med att varit iväg till stranden ännu. Hade förhoppning om att åka idag för det skulle ju bli så varmt och skönt idag men jag kan inte riktigt se vart det tog vägen... Få se vad det blir av denna dag är ganska trött åxå så det känns som det inte blir så många knop.
Var ut till morfar igår och plockade vinbär som jag ska göra gele av idag, orkade inte riktigt göra det igår.

Vi får se mot kvällen vad denna dag hade att bjuda på!
Tjingeling

måndag 20 juli 2009

Blame it on the rain...

...Milli Vanilli´s hit på 80-talet, den var riktigt bra tycker jag. Malin och jag hade ett videoband fullt med olika musikvideos som vi brukade skynda oss hem efter skolan och titta på. Ofta blev det scones och oboy och tv:n på högsta volym sen var det fullbordat. Härligt att tänka tillbaka på hur det var när vi var mindre, undrar även hur många gånger som vi lånade pingislokalen och mimade både inför publik och utan och vi spelade in våra egna olika ljud och låtar men gud va roligt vi hade!

Alice och jag haft en mysig frukost och varit på affären innan det kom ett riktigt skyfall. Ska mysa i regnet med att se på pippi och jag ska sticka lite meddans. Härligt med detta väder när man kan mysa inne och ha det riktigt skönt.

Tingeling

söndag 19 juli 2009

Sköna söndag

Idag har det varit just så där lungt och skönt som det ska vara på en söndag. Jag har varit i köket och hållt på hela dagen, tog en pause efter lunch och la mig på spikmattan och vilade och det var gudomligt skönt. Blir så mjuk i ryggen och så lungn i hela mig. Super! Har just nu en lasagne i ugnen som vi ska av njuta denna regn tung dag. Skönt med detta väder så att jag med gott samvete kan vara inne och dona med som jag har lust med just vid det tillfället.

Igår var vi till Jädraås och åkte ångtåg, riktigt roligt. Var flera år sedan som jag var dit så det var kul. Tåget har jag inte åkt sedan jag var barn och till Tallås där tåget stannar har jag inte varit på evigheter. Alice hade jätte roligt. Träffade på släkt i Tallås som jag inte träffat delar av på evigheter. Det var min morfars syster och hennes två barn, jätte kul. Kändes som att se morfar när jag såg henne för dom är så himla lika varandra.
Efter det bar det av till Mc Donalds i Sandviken och in på Trebekohallen och spelade bowling. Jag är riktigt urusel på det men det är kul ändå.

Nu ska jag sätta mig och ta det lungt i soffan meddans resten av familjen ligger uppe och tittar på tv.

Tjohej

fredag 17 juli 2009

9 timmar kvar...

Sen är de semester!!!! Välbehövligt vill jag lova. Somnade på soffan igår kväll hann inte se klart på Ernst förrens jag sov. Men är förbenat trött idag iaf. Men nu är det verkligen nedräkning. Ska bli så skönt attt slippa ställan klockan och alippa detta kaos på jobbet.

Ska på födelsedagskalas idag en sväng men det blir hem och äta lite först, tror det vankas grillat från min man...smaskens.

Nu ska jag ta tag i detta o organisarede kaos.

Tingeling

torsdag 16 juli 2009

Nästan slut på veckan

Tänk att nu har jag bara en dag kvar efter denna att jobba innan semestern, ska bli såååååå skönt. Det går bra att jobba när det finns ett slut inom räckhåll. Ser fram emot morgondagen när jag slutar och kommer hem och sätter mig på altan med familjen och tar ett glas vin...mmmmm. men nu ska jag ta tag i denna dag men först ska jag ha en kopp kaffe. Är lite trött efter gårdagen hade en super trevlig kväll tillsamman med Eva. Åt sallad från Tennstopet och det var så super gott. Önskar att jag hade en idag med.

Tjingtjong

onsdag 15 juli 2009

Trött men nya tag

Gårdagen var värre än förfärlig! Men idag tar jag nya tag. Hade en otroligt härlig kväll, Micke och Alice hämtade mig och väl hemma väntade grillat och vi satt ute i det ljuva vädret och åt. Även mormor kom på mat. Sedan var det allsång och sedan kalas för Victoria, såå kul att se att Daniel var med.

idag ska jag följa med Eva hem efter jobbet och träffas och det lite trevligt.
Nu hoppas vi på en trevlig och bra dag.

Tingeling

tisdag 14 juli 2009

Fin dag

Verkar kunna bli en riktigt fin dag idag och skönt är det att det kan bli lite annorlunda än vad vi nu har varit med om. Skulle sitta fint med en lungn stund på altanen när jag kommer tillsammans med familjen.

nu drar allvaret igång...

måndag 13 juli 2009

Sista veckan

Nu är det äntligen sista veckan före semestern otroligt skönt! Det som känns bra idag är att jag mår bättre än igår och det är skönt, känns att det börjar släppa. Vill inte ha någon långvarig förkylning nu när det förhoppningsvis ska bli badväder.

Ja då har jag bara 11 timmar och 20 min kvar innan jag slutar...
Ska nog ta mig en kopp kaffe om jag nu har något socker kvar...finns några små sockerråttor som springer och äter upp dom här.

Tingeling

söndag 12 juli 2009

Lungn och skön...

...söndag har vi haft, mycket tack vare att både jag och Alice har varit väldigt hängiga idag. Jag är täppt i näsan och tung i huvet och kraft lös. Men jag har i allafall tagit tag i gräsmattan på framsidan och kllippt och trimmat för det var som en liten äng på den. Alíce har varit slut idag och hon sov i 2 ½ timme på eftermiddagen, lite väl länge men lika bra att hon får vila ut ordentlig så att febern kan ge sig snart. Nu har det faktiskt hållt i sig sen i onsdags. För mig är det åter dags att gå till jobbet imorgon men nu är det bara fem dagar kvar innan semestern. Det lite tråkiga i att jobba imorgon är att jag jobbar 6,45-18 och det är inte det roligaste att stirra in i en dator hela den tiden men allt går.

Nu ska jag ta och titta lite på tv innan jag ska lägga mig och förbereda en ny vecka.

Tingeling

lördag 11 juli 2009

Film tajm

Alice tyckte att det var super kul att morfar kom och hälsade på så dom satt och tittade på Pippi på rymmen tillsammans.
Men det var inte bara hon som tyckte det var roligt, tror nog att morfar var lika inne i filmen han också.

Äntligen härligt väder

Och för Alice del var det skönt att hon trots lite feber och hosta kunde var ute lite. Hon är inte lika pigg idag som igår det märks att hon inte mår hundra. Även jag har börjat bli förkyld, snuvig, konstig i halsen och huvet. Så nu tar både lill cessan och jag alvedon på bestämda tider så det hinner arbeta i kroppen. Fick besök av morfar idag och han blev kvar hela eftermiddag och stannade på middag. Det var riktigt kul att få rå om honom lite. Vi kunde ju vara ute på baksidan och Alice kom ut lite titt som tätt när hon orkade annars var det pippi som gällde för henne och orkar man inget annat är det lagomt att sitta och titta på.

Har även hunnit med att städa både nedre och övre våningen samt toaletten. Tänk att man drar på det fast det är gjort fort, passade även på damma med dammsugaren på en gång. Det går ju så himla bra när man ändå är i farten och det tar inte värst mycket längre tid. Försöker att hinna med så fort vi är lediga men nu när det varit fint väder har det inte blivit prio ett att vara inne och dammsuga och torka golv. Ändå var det i söndags som Micke dammsugde men det märks på engång va mycket det dras in är det är skit väder. Men det är tur att vi ha lite olika väder så vi kan vara inne och poa lite också.

Har nu suttit och tittat lite på sommarkrysset och stickat på Alice koftan. Ska ta och göra några varv till innan jag ska gå och knyt mig.

Tjingtjong

fredag 10 juli 2009

Bröllopsdag

Idag firar vi vår 5:e bröllopsdag, var och köpte röda rosor till min man vilket han blev jätte glad åt. Han hade även köpt till mig som jag fick lite senare, så nu har vi ett litet blomsterland här hemma. Tänk att det till slut slutade att regna, igår fick vi 80mm regn och idag har det kommit 20mm. Helt otroligt 100mm regn på ett och ett halvt dygn. Tänk om det varit snö då hade vi fått en meter!

Har haft min mor på besök hela kvällen och det har varit så himla mysigt, Alice ville äta tacos så då bjöd vi mormor på det. Har haft en bra dag, jag har varit pigg och Alice har varit ganska pigg trotts feber och hosta. Hoppas att hon är bättre imorgon.

God natt

torsdag 9 juli 2009

50 mm regn

Helt otroligt under dagen fram till kl. 13.30 har det kommit 50 mm regn, vart ska allt vatten ta vägen.


Idag har Alice fått post med en Pippi film så lägligt till detta oväder, hon fick den av farfar. Så vi försökte ringa för att tacka men vi fick inget svar. Filmen var väldigt uppskattad! Hon skulle titta på den på engång. Ett samanträffande som var riktigt kul var att i lördags när vi till Junibacken så var det teater med Pippi och piraterna och det var just det en av filmerna handlade om!
Alice inne i Pippi och piraterna.
Men om du ser detta Roffe kan du väll vara snäll och höra av dig till oss.

Härliga väder

När man får vara inomhus så kan jag tycka att det är härligt med sånt här väder. Det är ju lite lättare att motivera ett sjukt barn att man inte kan gå ut. Apropå sjukt barn så är läget som så att hon är febrig, har väldigt ont i halsen och det hörs när när hon pratat att hon är tjock i halsen.

Själv åkte jag på den värsta migrän attack som jag någon sin haft igår. Trodde flera gånger att jag skulle svimma av och benen bar mig inte utan jag höll på att säcka ihop. Väldigt otäckt och jobbigt. Har haft enorm frossa och fryst kopiöst. Men efter några svängar med diklofenak så är jag som en ny människa.

Antar att det blir mycket film, spel och rita av idag med tanke på vädret och sjukt barn.

Tingeling

onsdag 8 juli 2009

Vilken dag blir det här mån tro...

...vaknade vid halv tolv inatt av att Alice vaknade och hade hög feber, hela hon kokade. Så det blir en kort dag på jobbet idag. Hoppas bara för Alice del att det blir kortvarigt men man kan aldrigt riktigt veta.

Tjohej

tisdag 7 juli 2009

Regn och rusk

Idag har vi ett riktigt ligga inne under filten äta godis kolla film väder. Regn och fuktigt ute men det gick bra att cykla ändå med vantar på. Man kan ju få önska vad man vill och jag önskar idag att det inte regnar när jag ska cykla hem och hämta Alice hos dagmamman.
Nu är det morgon kaffe som vankas, mumsigt!

Tingeling

måndag 6 juli 2009

1000 gränsen!

GRATTIS, nu har jag sprängt 1000st besökare gränsen eller snarare grattis till ER som läser min lilla spalt, Tack! Verkligen roligt!

Något som är väldigt fachinerande är att idag den 6 juli var det vantar på som gäller!!!
Huuuur kallt som helst när jag cyklade iväg kvart över 6 imorse, 11 grader varmt och högsommar, härligt!
Men bara att hålla tummarna att det är bättre väder om två veckor när jag får semester, vill inte ha semester med skoter kängor på men det känns lite så nu.

söndag 5 juli 2009

Söndag hos morfar

Idag har vi varit till morfar och hälsat på, har hjälpt honom att städa lite och grillat och haft det trevligt. Micke har bytt däck på bilen och fixat och donat med den, Alice har sprungit mellan alla och sjungit och haft det bra.
Sitter nu och har det bara skönt efter en fart fylld helg, imorgon är det dax för en ny arbetsvecka.

Tjingtjong

Junibacken

I går åkte vi till Junibacken på en dagsutflykt och det var jätte trevligt och kul. Med tanke på vilket väder det hade varit här hemma så var det tur att vi åkte dit där det var bra väder. Vi hade sol och blå himmel hela tiden, på hemvägen åkte vi in i ett regnväder men då gjorde det inget.

Junibacken var verkligen något som jag kan rekomendera att besöka, det var mycket folk och det blev väldigt varmt eftersom det hela var inom hus. Man bör vara där till öppning för att det ska vara undvika stormen som kom senare. God mat och trevliga föreställningar. Pippi och piraterna uppträdde vid villa villekulla och på nedre våningen var det en saga av Elsa Beskov, lite senare var det sång satund för barnen och den var verkligen uppskattad av Alice. Vi åkte även ett sagotåg som tog oss på en resa med Astrid Lindgren som röst och berättade om lite olika sagor. Verkligen kul, skulle absolut kunna göra ett till besök dit.




Alice titar på mumin i bilen påvägen ner till Stockholm
det gjorde resan roligare ochi nte lika lång.


Inne på Junibacken, Alice på Lilla Gubben

Föreställning med Pippi


Pippi och piraterna med Sjöröver Fabbes skattkarta



Lunch med Pippis pannkakor och sylt, mums



Karlsson på taket


Alice i Karlssons rutchkana



Alice och Nils Karlsson pyssling



Olles skidfärd



Båttur på havet som Alice sa







fredag 3 juli 2009

Fredagsmys...

...sprang Alice och sjöng igår kväll och det är det dax för idag. Guud va skönt det ska bli att vara ledig i helgen, känns som att denna vecka har varit hektiska och det har den varit åxå, jobbat till 18 två dagar och dagarna på jobbet har varit utan en lugn stund.

Men det lite oroväckande är att det stänkte lite regndroppar på mig när jag cyklade hit...inte bra men behövligt. Nu är der kaffe som hägrar!

Tjoho

torsdag 2 juli 2009

Cykel

ja nog är man lyckligt lottad som kan ta cykeln och ta sig dit man vil och ska. Tänkte på det nu när jag cyklade på morgonen att det skulle vara tråkigt denna sommartid att vara tvungen att åka bil eller buss som i denna tid är en bastu. Näe förena nytta med nöje det är nog det bästa. Skulle väll egentligen ha försökt med att börja att träna men det är ju så tråkigt att komma igång, när man väl har börjat och kommit in sig så är det kul. Men då kommer nästa fundering; vad ska man träna för att uppnå det ultimata. Yuga är otroligt bra träning så det bllir det nog till hösten men är även sugen på simning och friskis men det är ju ett tag kvar så jag ska nog hinna bestämma mig.

Tingeling

onsdag 1 juli 2009

Härliga åska!


Idag tycker jag att det var lite välförtjänt åska som kom och det lilla regnet som kom var väll lite i underkant men bra ändå. Men igår kväll var det hur ljuvligt som helst hade altan dörren öppen hela kvällen och det var så ljumt och skönt.


Lite bilder från Furuvik

Alice tyckte det var jätte kul att klappa djuren

Första ridturen och det gick galant utan hjälp



Badet i Furuvik var behövligt för att
svalka två kokande barn av värmen...

...för att orka titta på Zillah och Totte,

Vilket Alice tyckte var super roligt,

hon var helt koncentrerad på dom och att äta melon!