söndag 29 augusti 2010

Dagens ord

Sitter löven länge på träden om hösten,
Blir vintern lång och sträng.

torsdag 26 augusti 2010

Dagens vers

Ja inte är det lätt att leva
Inte är det lätt att dö
Inte är det lätt att skita i meter djup snö!

onsdag 25 augusti 2010

Goood Moooorgon

Vilken härlig dag och vilken härlig luft och vilket härligt väder!
Efter regn kommer solsken så sant så sant.
Denna dagen kommer att bli en strålande dag det känner jag på mig,
trots att jag var trött när jag vaknade så blev jag pigg när jag väckte min lilla solstråle som hade ett leende på läpparna.
Denna dagen ett liv!

tisdag 24 augusti 2010

Turdag

Idag har vi haft en turdag, har varit till hjärtläkarn med Alice och dom har gjort ultraljud på hjärtat och dom kunde inte hitta något fel, såååå skönt.
Men vi ska ha ekg apparaten kvar hemma en månad och då behöver vi bara ta ett när hon får hjärtklappning, vilket jag hoppas hon slipper hädanefter.
Alice och jag har även tagit oss ner på stan och bytt tight som var för småa men det var jag som var mest intresserad av titta på alla söta kläder mer än vad hon var, hon ville bara gå och köpa en glass som jag hade lovat att hon skulle få när hon hade varit så duktig vid doktorn. Mammas älskade lilla hjärta!

lördag 21 augusti 2010

Hemmadag

Idag har jag haft en härlig dag. Har gjort körsbärslikör som blir färdigt lagomt till advent. Har städat och tagit bort lite mattor så min kära make inte ska halka när han hoppar fram på kryckorna.
Han är riktigt duktig på att ta sig fram trots att det gått så kort tid. Har provat vinterkläderna och det var bara overallen som inte passade längre. Skönt att inte behöva köpa allt nytt. Har även gjort ordning två påsar med höst och vinterkläder att sälja.

Men nu är jag såååå trött att jag skulle vilja gå och sova men måste invänta bastunyckel, är så tråkigt med den nyckeln när man är så kvällstrött som jag är. Men snart så är jag inte långt från den sköna sängen.

fredag 20 augusti 2010

Äntligen

Nu har jag äntligen fått hem Micke! Så skönt att ha honom hemma.
Hoppas nu att den värsta värken släpper fort så han slipper ha ont och att rehaben går smidigt. Tycker att han är riktigt duktig på att gå med kryckor och ett ben, inte så lätt att stödja på vänsterben när man är högerhänt.
Så jag hoppas att han kommer klara sig bra när jag jobbar och att hans aptit kommer tillbaka så han får i sig näring.

onsdag 18 augusti 2010

Till min älskade

Micke denna är till dig!
Jag älskar dig över allt annat och alla svårigheter och hinder är till för att övervinnas och vi kommer att fixa även detta. Snart är du på benen igen och kommer springa för fullt.




Micke, du och jag för alltid

fredag 13 augusti 2010

Fredagsmyyyyyyyyssss

Äntligen har vi härliga fredag här!
Det är även vår sista helg med altan för en bra lång tid framöver, så jag hoppas att vi får bra väder så att vi har möjlighet att sitta ute och mysa det sista vi gör innan allt ska plockas bort. Känns som en tidig höst i år bara för att vi måste avsluta altan säsongen redan nu.
Dom kommer och ska rusta vårat hus med start på måndag med tak och fasad renovering.
Kommer att bli så fint tror jag när allt är klart och vi kan vara ute igen på en ny altan.
När jag slutar idag så ska jag hämta min älskade familj och åka till mamma och grilla och mysa hela kvällen. Måste passa på att se till att mamma får i sig lite mat efter operationen.
Hel mysigt ska det bli!

torsdag 12 augusti 2010

Jobb dag

Efter en härlig natt av mycket sömn är jag pigg och allert på jobbet redo att börja jobba.
Jag önskar mig dock en lugn dag med lugna områden inte en massa krångel och jag hoppas att de håller sig friska inför helgen.
Gårdagen var så skön och jag var så pass pigg att jag orkade sticka lite och det var terapi för själen. Har börjat på en ny bok "Hypnotisören" med Lars Keppler verkar riktigt bra. Micke har läst den och tyckte den var jätte bra så det ska bli kul att se vad jag tycker. Jag har nyss avslutat "Någon sorts frid" med Grebe Träff och den var riktigt bra verkligen läs värd.
Sedan för ett tag sedan så berättade jag att jag läste "Munken som sålde sin Ferrari" med Robin Sharma, men vilken bok! Det var helt fantastiskt och det är en bok som alla borde läsa. Jag visste mycket av det som sades i boken men det var även nytt men det är aldrig fel att få lite påminnelse. Läs den!

måndag 9 augusti 2010

Så var äntligen denna jobb helg till ända.
Är så skönt att nu sitta hemma och ta det lugnt och se fram mot en ledig dag imorgon med familjen.
Men efter att ha jobbat är det härligt att sitta och titta på när maken frostar av kylen...

Nu blir det kaffe och sedan duscha dotra.

söndag 8 augusti 2010

Söndag och slappdag...

...vill säga för dom som är ledig och inte behöver vara uppe i denna tidiga morgon. Själv sitter jag start klar på jobbet och inväntar en lugn dag utan sjukskrivningar.
Lite trött och seg efter gårdagens fest men duktig som man är så var jag nykter och körde men det var fantastikst roligt. Var bara hem och duschade och svirade om för fest.
Det var god mat och trevligt sällskap även en liten 3 månaders bebis var med och det var så mysigt. Blev inte nämnvärt sen men att komma hem efter kl 23 är sent för mig som brukar sova då när jag ska upp och jobba. Men det var första gången som jag inte har träffat Alice när jag varit hemma, hon hade hunnit åkt till mormor när jag jag väl kom från jobbet efter halv 7 på kvällen...men jag hade en rolig dag på jobbet trots sen hemgång.
Men idag kommer jag att träffa mitt lilla hjärta tidigt hoppas jag, har för avsikt att gå hem när jag slutar kl 14.00.

Nu ska jag jobba och vara duktig!

lördag 7 augusti 2010

Arla morgon stund

När jag susade fram med min bil längs upplandsleden och in på S. kungsgatan var det inte en bil så långt ögat kunde nå. Tänka sig att det bara är jag som är uppe och åker bil kvart över sex på morgon...
Jag har önskat och bett till alla högre makter att vi idag och imorgon kommer att få en lugn och skön helg och det ska bli kul att se om det stämmer när helgen är över.

Nä nu ska jag sätta fart och sedan få lite frukost i mig.

Tjing tjong

fredag 6 augusti 2010

Fredag och jobb helg

Så här på fredags morgon och det är fint väder och det verkligen känns att det är freda i hela kroppen även om jag ska jobba hela helgen och inte kommer att känna av känslan att jag faktiskt har helg så är det ändå så härligt på något vis. Har av någon anledning tänkt mycket på min mamma igår kväll och idag och när jag kom ut detta väder poppade det upp en låt som min mamma och hennes bästa kompis Gunilla brukade lyssna på när dom var "unga" och vi små: " Freda kväll vilken härlig kväll, freda kväll när du och jag får va tillsammans". Det är så mycket låtar som poppar sedan barndomen ibland och idag är en sån dag.

Men det är inte bara mamma som har låtar som på minner om flydda dagar. En av pappas bästa låt är "Nattens Fjäril" med Sven Eriks.


Han brukar lyssna på den med sin bästa vän Owe som konstigt nog var gift med Gunilla en gång i tiden och jag kan villigt säga att deras dotter Malin är min bästa vän.

Och Malin denna är till dig:



onsdag 4 augusti 2010

Nostalgi

Har så grymt mycket energi nu i detta höstrusk och tankarna flög tillbaka till skoltiden på Perslundaskolan när vi gick på högstadiet och läste engelska och brukade lyssna och sjunga denna låt. Minns du Malin?

Regndans

Äntligen kom det och det besked, regn och regn och jag hoppas att det kommer bli regn hela dagen för det är behövligt nu.
Så vad passar inte bättre än denna gammla goding;


Ha nu en bra dag med en bra bok och ett gott te.
So long!

tisdag 3 augusti 2010

Dagens ordspråk

"Delad glädje är dubbel glädje"

Sol och värme

Vilken härlig morgon med sol och värme nackdelen är att på jobbet blir det gööör varmt! Men det är skönt för alla som fortfarande är lediga och som kan få känna av den härliga känslan. Det är skönt att få denna känsla med sig in i höstmörkret när vi sitter i våra soffor och kurar ihop oss under en filt med en värmande kopp te. Mysig tid framför oss. Men först ska vi njuta av alla härlga dagar innan mörkret faller.

söndag 1 augusti 2010

Vilo dag

Efter en lördag på Ålands hav med mat och dans och trevligt sällskap och en sen kväll men allt gick hur bra som helst.
Barnen var hur duktiga som helst trots att det blev väldigt sent innan vi kom hem så var det inget gnäll eller grin. Duktiga barn. Med oss gem fick vi goda flaskor och gott godis. Främst fick jag min efter längtade Disaronna Amaretto smaskens så ikväll blir det en maskig likör till tv:n.