fredag 30 april 2010

Valborg

Kvällen till ära var vi till Hemlingby och firade sista april, familjen Nordström och familjen Boudiaf var dit. Är så himla trevligt att vara där uppe och framför allt barnvänligt, bra tid och nära hem perfekt för en barnfamilj. Vi samlades vid spårcentralen ca 17:45 och där får man köpa en fackla som barnen eller föräldren går med. Tågar tillsammans gör alla sedan upp till kasen där vi samtidigt slänger facklorna på kasen för att tända den, så kul.

Små tjejerna Klara och Alice vid spårcentralen.


Henke, Klara, Micke och Alice tågandes
till kasen.
Bomhus manskör sjöng in våren, så mysigt.
Gull snutten Hugo som Alice säger.

På dagen var Alice och jag till stan och sprang på Eva så vi fick en mysig fika tillsamman med henne och det var väldigt uppskattat inte minst från mig, Alice tyckte att det var så härligt.
Eva var vänlig och följde sedan med mig till 3 där jag skulle kika på en iphone och jag var väldigt säker när jag åkte ner på stan att jag skulle köpa en, men blev lite osäker när jag kommer in i butiken och killen som jobbade där var så arogant och tuggade tuggummi med öppen mun och sa : -"Klart du ska ha en iphone, alla ska ha en iphone" var på jag frågade -"Har du en iphone?" -"Nej, jag har en smart phone". Vart kom in att alla ska ha en men inte han??? daah!!! Även fast jag blev faktiskt sugen på en hct men inte köpa en av han, nej jag gynnar hellre någon mera trevlig person när jag ska köpa min telefon.
Men vem ska jag nu ta???? Behöver verkligen lite hjälp med detta val. Vad hade Du gjort?
Nej nu ska jag sätta mig min man och äta lite popcorne och dricka ekologisk öl.




Valborg..

...Vi hälsar VÅREN välkommen med sol och ett härligt väder och hoppas självklart att detta håller i sig genom kvällen och att det blir lugna eldar som inte sprider sig.
Själv ska vi åka till Hemlingby och hälsa våren välkommen, hoppas lite på att mitt lilla hjärta vill ta sig en stödvila på dagen då hon för ovanlighetens skull vaknade kl 06.00, inte roligt.
Men hon har fått en liten present av sin far på morgonen en Barbie film, vilket är det bästa hon vet att se på nu, så jag hoppas att det blir en bra dag.
Har ett litet sug eller rättare sagt ett stort sug på att köpa en iphone, drömmer om den nätterna och tänker på den hela dagarena, det är som en förälskelse fast i en telefon. Jag vet att det låter helt sjukt men har man fastat för något så har man. Så får se vad som händer på stan idag...

torsdag 29 april 2010

Sicken dag

Tänk att himlen öppnade upp för lite härligt väder på eftermiddagen, så skönt att det gick att sitta ute och mysa hela eftermiddagen. Härligt!

Vi passade på att grilla lite hamburgare och kunde sitta ute och äta.



En nöjd man i sina bästa år.



En nöjd liten dam som fick sitta ute och äta.
Att vara ute är det bästa hon vet, kunde hon skulle hon vara ute från tidig morgon till sen kväll.

Fick senare på kvällen besök av kära mamma som har gjort sin första arbetsdag på Källviksgård idag och det riktigt lyste om henne hur trevligt hon tyckte att det var. Hon är som klippt och skuren för detta. Heja mamma!

Regn tunga skyar

Idag var det verkligen mörkt och ruggigt och rengmoln ute men inte för att det gör något, jag ska bara vara inomhus och ligga ner bäddad i soffan och läsa mina skolböcker. Samtidigt som jag ska kurera mig och hoppas att förkylningen för denna gång är urvärlden snart, ska jobba på lördag så ja gmåste var pigg tills dess.
Alice är i lokalen med dagmammorna idag och där har som maskerad så hon är för ovanlighetens skull utklädd till princessa! Kunde du inte lista ut va...

onsdag 28 april 2010

Denna dagen ett liv

Eller snarare denna dagen ett snorigt liv! Undrar hur mycket sekret som en människa kan producera under en förkylning! Nu går jag bara runt med positiva tankar och önskar att detta tar slut fort och att jag blir frisk fort, vill inte vara sjuk och har inte tid att vara sjuk!
Så denna dagen ska jag bedriva genom att läsa den nya boken som jag hämtade igår Ekonomistyrning, visst låter det härligt!

tisdag 27 april 2010

Gympa avslutning

Igåpr hade Alice avslutning på gympan och hon har verkligen längtat till alla måndagar för detta har varit så roligt hart hon tyckt. Sen har tre av hennes kompis gått så det har varit extra roligt förståss.
Här har dom uppvärmning till musik.
Här är Alice tillsammans med Maja
på sin uppvisningsrunda.

Sen måste man spexa lite åxå, mormor var med
och då är det extra roligt att spexa.
När vi sen kom hem och hon hade fått duscha var hon så trött så kvart i sju sa hon att hon ville gå och lägga sig och det är inte vanligt.
Men det var skönt för jag hade stora vårstädningen här hemma så då fick jag tid i lugn och ro att stryka och sätta upp nya gardiner. Så nu har vi härligt här hemma och våren får nu på allvar göra sig hälsad.


söndag 25 april 2010

Vänner

Om jag gråtande dyker upp vid din dörr, tröstar du mig då?
Om jag ringde dig o bad dig komma o hämta mig för att det hänt något, kommer du då?
Om jag kan leva om en dag i mitt liv, vill du vara en del av den?
Om jag behöver en skuldra att gråta ut på, får jag låna din?
Livet är ensamt.. utan vänner.

Helgens..

Sammanfattning jobb, jobb, jobb och nu när det är söndag är det slöa, slöa, slöa. Vilket jag är väl unt efter att ha gått upp ca 5.10 i helgen. Med nya tider på jobbet så börjas det kl 6.30 ist för 7.00 och det är väll i och för sig bra då vi bara jobbar till 17.15 ist för 18.00. men hlegen har gått riktigt fort och med sånna trevliga arbetskamrater går tiden fort. Men det har varit lugnt och telefonena relativt tysta.

Idag efter avslutat arbetspass hämtade min familj mig och vi åkte till Bergby och firade min brors sambo Anette som fyller på tisdag men vi passade på att ta det idag. Hade så trevligt och fick så gott fika och smörgåstårta, smaskens.
Men nu efter att lill gumman har somnat ska jag och Micke titta på en Wallander film och mysa. Härligt!

torsdag 22 april 2010

Hej mitt vinterland...

Som sagt vi vaknade till ett Bomhus i vinterskrud och oj va vi blev förvånade! Alice ville vara med på en bild och visa hur tokig man kan vara...











Vår baksida i detta onödiga aprilväder!













Även denna från baksidan på träden. Trots att det är väldigt onödigt att denna snö kom ner så är det trots allt väldigt fint...











Vi avslutade vår eftermiddag med att åka till Källviksgård och fikade. Men även lite shopping i butiken, blev helt såld på denna underbara flaska som det står saft på. Tänk till sommaren när det är varm och skönt och vi sitter på altanen och fikar med denna flaska full i härlig flädersaft. Visst är den fin?

För alla er som inte har varit till Källviksgård måste absolut ta sig en tur dit ut. När man stiger innanför dörrarna så sänker sig ett lugn över en och man kansitta i sofforna och bara in supa atmosfäran. Lovely!
kallviksgard.se

SNÖ

Mot skolan med sommardäck i snökaoset. Måste vara en hint från åvan att vi ska ha vinterdäcken på till sista april som förr...

onsdag 21 april 2010

Intressant

Det tar 7 sek för maten att passera från munnen till magen. En människas hårstrå kan hålla för 3 kg. Längden av penis är tummens längd gånger tre. Lårbenet är hårt som betong. Kvinnans hjärta slår snabbare än mannens. Kvinnor blinkar två gånger mer än män. Vi använder 300 muskler bara för att hålla balansen när vi står....... Kvinnan har läst hela den här texten. Mannen tittar fortfarande på sin tumme... =)))

WTF

hur är det möjligt att det ska komma mera snö från himlen eller är det aska...
Skönt iaf att det slutade fort!
Dafen till ära har jag varit på föreläsning inte för att jag måste men för att jag ska kunna locka fram gammal kunskap som ligger i minnet och skräpar. Faktiskt så är det massor som ligger kvar, intressant att det går att plocka fram när det kommer något som lockar. Har haft min kära mor här på fika och nybakad äppelpaj mmmmm va gött de va.

Imorgon kommer domen från Arbetsrätten om jag har klarat tentan eller inte...spännande! Känns just nu rätt bra men det kan ändras rätt fort när jag får pappren i mina händer.

tisdag 20 april 2010

Urplockning

Har varit med kära Kicki och plockat ur lokalen för stor rust, kommer bli sååååå fint när det är klart, men ack vilken tid det tog att fixa allt på två personer. Hoppas verkligen att vi är flera som kommer att hjälpas åt när det ska städas efter rusten. Sedan tog vi och åkte till dollarstore för att köpa gardiner att sätta upp när det blir klart. Ska bli spännande att fixa till allt och att sedan kunna visa upp för hyresgästerna allt det fina.
Har även hunnit med att åka med min andra hälft till läkaren för att se vad han för fel nu när han mår så dåligt och svaret blev lunginflamation! Inte trevligt men skönt att han fått antibiotika som ska göra allt bra. När han sov inatt så bara bubblade det i luftrören inte undra på att han har haft ont i bröstet, stackarn.

måndag 19 april 2010

Ledig dag!

Vi tog en ledig dag idag Alice och jag och vilade upp oss en extra dag, aldrig fel. Vi var och bytte däck på bilen och var medans på plantagen och kikade runt och avslutade trippen med en glass påvägen tillbaka till Bobbys garage. Vart sedan en sväng på gården för att leka och sedan var det gympan. Det är veckans höjd punkt att få gå på gympa för Alice och idag fick vi föräldrar gå ut och dom skulle öva till nästa veckas uppvisning, ska bli så spännande. Micke ligger och är tvärförkyld med feber och hemsk hosta, inte kul. Men får hoppas att det går över fort och han kryar på sig fort.
Imorgon är en annan dag

söndag 18 april 2010

Teater på schemat

Pigg liten tjej hemma idag så då blev det teater på konserthuset med "Kråkan och Busarna" och oj va kul det var för alla barn (och vuxna). Blev en riktig rockkonsert för Alice och som hon dansade och sjöng, super trevligt.
Passade på att ta en fika innan och myste riktigt ordentligt.
Efteråt blev det grillat och middagsbjudning med mormor, riktigt nice.
Nu ska vi titta på en Wallander film innan sängen kallar.

lördag 17 april 2010

Sjukt barn

Så idag blir det att se film och spela spel se film och spela...osv.
Hon var ute hela dagen igår så jag trodde att hon var trött när hon kom in men det visade sig senare att det var hett hett i pannan. Fick sova med alvedon och var piggare idag men det är inte rikitgt hundra, ingen hög feber men dock lite hes.
Så det får bli att fördriva tiden mellan stödvilorna.

fredag 16 april 2010

Lek dag

Denna dagen bara lek! Åkte till Malin och Klara och Hugo idag och lekte. Då det var sol och fint innefrån så skulle vi passa på att vara ute och leka men ack vad vi bedrog oss...svin kallt var det rätta ordet! Men vi var ett tag i lekparken och fika coh lekte. Sen begav vi oss hem till Malin där hon bjöd på lunch och flickorna fick leka. Här inspekterar Alice lekparken.



















Alice och Klara in action!
















Små damerna hand i hand på vägen hem.

torsdag 15 april 2010

Vart tog vädret vägen?

Var super fint igår när jag att inne och jobbade och idag när jag ska ta mig en tripp ut til Källviksgård och fika så är det detta trök väder, inte kul.
Men vi får minnas de bra dagarna för att komma igenom de dåliga dagarna.
Jag hade en super trött tjej igår kväll efter att fått vara hos dagmamman mellan 6:45 och 16:15, inte vad hon är van vid så imorse frågade hon om inte jag kunde hämta henne först idag och det gör ju så klart mamma när hon ber om det.
Funderar på att ta en ledig dag med lill tjejen imorgon och åka och leka ist så hon få rn lång helg, det kan vi alla behöva.
Nä men då var det dags att börja göra sig redo för dagens äventyr...

tisdag 13 april 2010

Skola

Dagen till ära har jag varit till skolan på föreläsning och det var riktigt skönt att få llite annat att göra, trots att jag hellre hade varit hemma eller på en affär eller något roligt.
Igår sprang jag på stan och letade ett överdragsset till Alice nu när det börjar bli så varmt. Jag har ju då en liten förkärlek till Didrikson som jag tycker har fantastiskt bra kläder men problemet var att deras set var både jackan och byxan rosa och det rimmar inte bra med en rosa byxa ute, vill inte tvätta dem varje dag. Så jag hittade ett Everest set på stadium för hela 499kr som hittat nästa. Så det var bara att slå till och det var så bra röd jacka och svarta byxor, perfekt. Så idag har jag fått springa och leta en ny tunn mössa för jag hittade ingen igår och hade turen med det idag att hitta en. Så nu är lilla damen redo för våren!

måndag 12 april 2010


Lilla darlingen spexar framför kameran och njuter av att sitta på altan i värmen och fika!












Mamma var så klart med när vi "invigde" altanen för våren.












Det var hur varmt och skönt som helst då det var vindstilla ute. Härligt!!!!
Till och med att vi kunde äta maten ute innan det var dags att gå till gympan med lilla strumpan.

Livet leker

Gårdagen kan sammanfattas med tre ord: "livet är fantastisk!" Hade en liten trevlig sammankomst igår på fem perssoner och det är alltid lika spännande med det okulta!
Och idag har vi strålande sol! Ska bege mig ner på stan för att avnjuta en lunch tillsamman med min härliga man, ska bli så trevligt.
Funderar sedan på om det är dags att fixa altanen så man kan sitta i vår solen och fika, inte illa vore det inte.
Nu ska jag ut för nu väntar vår solen på mig...

söndag 11 april 2010

VÅR

Vilket härligt strålande solsken idag, har väll inte kunnat bli bättre!
Micke och Alice har åkt och tittat på lite fotboll och jag ska skriva lite papper och dona. Har förbaskat ont i mitt höger öga idag och det var till och med att jag lära ta ur linserna och använda glasögen, inte vanligt. Men det är ju inte det bekvämaste så jag hoppas att ögat reparerar sig snabbt nu.

Dagens agenda består av att lämna Alice hos mormor några timmar och ska vi ha lite mys med andligheter här hemma, ska bli såååå spännande! Längtar!
Middags gäster står även det på schemat så det här kommer bli en härligt dag!

lördag 10 april 2010

Hämtade Alice vid två igår och efter det for vi raka vägen till Jonathans dagis och hämtade honom, han ska sova hos oss inatt. Alice tycker att det är livet när hon får ha en kompis sova över. När vi skulle sätta oss i bilen sa Jonathan: Nu har du två barn, fast bara tills imorgon när jag åker hem. Barn är underbara!

Dom hade det så trevligt igår att dom somnade som stockar när jag lämnade rummet och vaknade kl 6.15(!!!!) oj va trött jag var :).
Men dom lekte en stund innan det vart frukost och bolibompa.

Sitter nu och har snurrat runt på fb och lite bloggar, riktigt kul faktiskt. Hittade min brors barns bloggar och det var kul att läsa.
Nej nu ska nog jag ta fram dammsugarn usch va det dras in mycket grus nu....

fredag 9 april 2010

After Dark


Så igår var det dags att gå på After Dark som vi gav mamma när hon fyllde år. Här sitter "systrarna" och dricker rom och cola innan det var taim att gå in och intaga våra platser.














Malin och jag var lite mera ordentlig och tag en varsin kaffe och en godbit till. Riktigt gott faktiskt.
Showen var riktigt bra och det var i mitt tycke och smak bra att Babsan var med för det var då hon/han som gjorde det hela tycker jag. Väl värd show att se, kan jag varmt rekomendera. Bäst var iaf när dom var utklädda till kungafamiljen och Daniel sjöng "Snickerboa" om gjord till "Ockelboa", åå va jag skratta. Så kul!

tisdag 6 april 2010

Nya tag

Dags att blicka framåt mot nya mål och försöka att inte gräma sig över det tragiska som hänt. Men det är inte så lätt och jag tänker verkligen sörja och ta allt i min takt tills jag känner att det är nog. Bara värken släpper och allt blir som vanligt igen så tror jag att allt kommer att ordna sig till det bästa.
Har varit till skolan idag på kurs start men jag har turen att få tillgodo räkna mig den första delen och det ska verkligen bli skönt. Kommer dock att vara med på föreläsningarna för att få lite repetion.

Solen skiner och det är varm och härligt, nu dansar änglarna för att våren är på antågande till oss!

söndag 4 april 2010

Mammas 60 års dag

Å vilken härlig dag vi haft, firat kära mor hela dagen och det har varit fullt hus hela dagen. Vi var först med blommor och presenter och kära pappa var åxå med och förgyllde dagen. Vi fixade och donade med allt som skulle vara klart när gästerna kom. Vi har ätit och druckit och haft det så trevligt hela dagen att jag önskar att det inte hade tagit slut. Men allt har ett slut och det är rätt skönt när man väl kommer hem och får hoppa i myskläderna och inta soffan.

Kära mamma fick dagen till ära

60 st röda rosor, och det var hon värd!






När familjen Nordström och Gunilla kom fick

hon presenten av oss flickor, en biljett till hennes

favoriter After Dark! Vilken höjdare!



Micke fick sug efter en liten när han fick

äran att hålla i lilla Hugo






menyn stod: exotisk planka, mums








Linslusaren Alice och Klara, å va dom hade det

kul tillsamman som alltid