lördag 30 november 2013

Ullared

Torsdagkväll kl 22.00 gick avresan till Ullared. Det var jag och min vän Malin som åkte. 

Bra plats hade vi, längst fram fick vi sitta. Vi hade sagt till innan att vi behövde sitta långt fram pga åksjuka. Jag hade varit lite orolig innan till att åka buss så långt med min åksjuka men med tanke på att  åka nattetid i mörker och med postafen, åksjukepiller, så gick det galant.
Vi startade resan kl 22.00 vid Gävle busstation och efter ett stopp på 45 min vid Bränåsen så var vi framme vid Ullared kl 06.45 på fredagsmorgonen. Lite frukost i bussen och sedan var vi redo för att ta en varsin kundvagn och sedan bege oss för att köa. Dom öppnade inte förens kl 8.00 och vi stod i kö från 7.20 men det var skönt för huvudet med lite kyla efter en natt på buss och inget morgonkaffe...


Min kundvagn var svart nummer 6079, lika bra att knäppa kort på vagnen utifall den skulle komma på villovägar.



 
Väl inne så hade dom som tur var ett litet obemannat fik som vi kunde köpa kaffe i.
Sedan var det shopping för hela slanten. Tyvärr hade dom väldigt dåligt med barnkläder. Eller rättare sagt dåligt med kläder för min stora dotters smak. Men till den lilla tjejen fanns det väldigt dåligt men till henne hittade jag iaf mest med kläder.



Fika blev det efter några timmars shoppande och det var ju nästan så vi blev ruinerade...
Stor eloge ska dom ha för allt dom sålde på fiket fanns det deklarerat på om det innehöll nötter, ägg, mjölk osv.

När kl var 12.30 fick vi komma till bussen och lassa in grejor så det gjorde vi och sedan tog vi en runda till. Eftersom det var så mycket folk var det svårt att ta sig fram med vagnen så andra svängen vi tog hade vi bara en kundpåse. 

När det väl var dags för avfärd var kl 17.30 och det ljummade bra i benen så det var så skönt att få sitta länge. Sedan sov jag i stort sett hela vägen hem med ett stopp för mat vid tio tiden. Kl 02.30 landade vi åter i Gävle där det stod en förbeställd taxi som Malin fixat. Bara att kliva ut från bussen och in i taxin och sen in i hallen hemma så enormt skönt.
När kl var 03.00 låg jag i sängen hemma hos mina kära.
Så idag har det blivit en bara vara dag med inga måsten.

Nu ska jag dricka ur mitt glas vin och sedan gå upp och lägga mig å invänta en skön nattsömn.



onsdag 27 november 2013

Kranskurs

Har i kväll varit på Plantagens kransbinderikurs med min goa vän Eva. Vi fick med oss en varsin fin dörrkrans hem. Tyvärr tog jag inget foto på Evas. 
Min gjorde jag med en liten ängel, känns fint i jultid och på så vis har jag min ängel som finns i himlen med vid dörren och hälsar alla välkomna in. 





Det var verkligen en trevlig kväll så jag hoppas att dom kommer med fler trevliga kundkvällar framöver. 


Advent städning

Nu är den årliga advent städningen över. Nu är det bara att njuta och mysa. Tog tag i det igår och tanken var att bara göra övervåningen igår och ta nere idag men allt gick så bra att jag tog allt på engång. Och glad för det är jag idag. Eftersom jag ska åka till Ullared imorgon så ville jag ha allt klart hemma innan. Alice blev så glad när jag städar hennes rum och hela huset så hon skrev ett jätte fint brev där hon talade om hur mycket hon uppskattade det. Det har verkligen uppskattat från min sida att få ett så fint brev. 
Idag blir det att fixa slingor ute på altan och bron samt hjälpa mor ner med kartonger från vinden. Ikväll väntar kransbindar kurs. 




Tomten fick komma fram och sprida julvärme. Han ser nu till att alla är snälla och glada så vi får riktigt många julklappar. Alma är så faschinerad av honom. 

lördag 23 november 2013

Badkalas

Idag har Alice äntligen haft sitt efterlängtade badkalas på Lillhagsbadet tillsammans med sin kompis Thilda. Dom hade bjudit hela klassen plus en annan gemensam vän. Så av 22 bjudna kom 14 så det blev alldeles lagomt. Å skoj hade dom vill ja lova. Kalaset var mellan 12-14 å efter det mellan kl 14-16 var det ett till kalas som tjejerna skulle på. Det var en tjej i klassen som hade det men det var som tur var i en lokal. 

Men gu så behändigt det var att ha badkalas! Bara fixa undan allt och städa av och sen bara lämna och åka hem. Vi bjöd på korv med bröd vilket var fantastiskt bra eftersom det var lunch tid. Det var verkligen uppskattat även från barnen då dom var hungrig av allt badande. Det gick åt 54 st korv men då åt så klart även föräldrar de korv som fanns kvar. 

Efter tre timmar i värme och klor blir man trött. Så vi har ikväll suttit trötta i soffan och tittat på tv. Nu känner jag att sängen verkligen läääängtar efter mig så nu blir det god natt för fru Essell. 

Här är lite bilder från vårt fina bad i Bomhus. 





















onsdag 20 november 2013

Kapitel


Tänkvärd bild å det sägs att en bild säger mer än tusen ord.
När jag såg denna bild blev jag att tänka på något tänkvärt jag läste på väns blogg om vad det är en människa ångrar mest på dödsbädden.

Vad är det en människa ångrar allra mest på sin dödsbädden?
I en omfattande undersökning fick en sjuksköterska svaret.

På 5:e plats Man ångrar att man inte tillåtit sig själv att vara lycklig.
På 4:e plats Man ångrar att man inte hålit kontakten med sina vänner.
På 3:e plats Att man inte haft mod att uttrycka sina känslor. " Många människor tryckte undan sina känslor för att hålla sams med andra".
På 2:a plats Man ångrar att man arbetat för mycket och för hårt.
Och det människor ångrar allra mest.
På plats nummer 1 Att man inte vågade leva sitt liv som man själv ville, utan levde efter andra människors förväntningar. 

Jag tycker att bilden och texten hör mycket ihop. 
Så med andra ord är det aldrig för sent för förändring om du vill börja på ett nytt kapitel.

måndag 18 november 2013

Kalas

Tänk att det idag är 8 år sedan jag födde mitt första barn. Fem veckor för tidigt kom hon en fredagskväll till oss. 8 år! Helt otroligt så fort dessa år gott. Så efter en tidig morgon med firande både före skolan och efter skolan så är vi just nu två väldigt trötta föräldrar som ligger i var sin soffa och halv sover. 
Alice har fått så otroligt mycket fint å så många presenter. Det var en trött men nöjd tjej som somnade sött efter en hektisk dag.
Själv njuter jag med ett glas rött innan sängdags.






















onsdag 13 november 2013

Mitt älskade stora hjärta

Tänk att denna stora tjej snart ska fylla 8 år. Helt otroligt så fort tiden går.
Jag älskar dig Alice!
















Välkommen på fäst

Det är precis vad Alice har haft ikväll med sin kompis. Dom popade music och det studdsades otroligt uppe på hennes rum så jag blev så nyfken att jag och Alma lära gå upp och kolla. Å det var en så härlig syn som mötte mig. Dom hade satt igång discolampan och en ljusslinga som hon har på sin hylla.






Det roliga är att Klaras mamma Malin och jag gjorde presic lika när vi var små. Så det är verkligen en favorit i repris :)
Eller vad säger du Malin ;)








onsdag 6 november 2013

Kära make

Idag kom min kära make hem med lite roliga tillbehör till min ipad.
Jag har länge velat köpa ett tangentbort men inte kommit mig för men nu har jag ett å jag är så lycklig :)
Fick även en pekpenna som kan vara lite roligt ibland att ha.




Tänk att man kan bli så glad för lite onödiga prylar :))))







söndag 3 november 2013