torsdag 31 mars 2011

Känslor

Det har vi alltid i kroppen antingen så är på super bra humör och har så mycket glädje hormoner i kroppen som bara bubblar upp, eller så är vi hängig och låg och känner att känslorna är så långt ner att vi inte hittar dom hur mycket vi än letar.
Mina känslor är på topp nu! 
Jag mår som en prinsessa och känner att livet ler mot mig, sånn skön känsla.
Det är så härliga dagar när solen skiner och vinden är svag och det bara ropar på en att komma ut och sitta i stolen och bara vara i en härlig ljusbubbla.
Våren är fantastisk, så fin med allt som sker och fåglar som glatt kvittrar och allt som sker i marken och på träden allt vaknar till liv. Allt som har legat sovandes under det tjocka snötäcket har nu börjat röra sig och bara vill fram för att kunna ge oss en härlig stund av njutning och engeri för att fylla på så vi klara oss under den mörka årstid som sedan kommer.
Jag brukar varje år få en vecka eller två med deprition men har inte riktigt fått det i år, kanske kommer det eller så slipper jag det för denna gång.
Men just nu lever livet och jag mår så bra. Endorfinerna i kroppen verkligen sprudlar och jag njuter av varje sekund.
Livet är fantastiskt!

tisdag 29 mars 2011

Gräsänka

Ikväll har jag och Alice varit själva när maken varit till Stockholm och tittat på EM-kval match Sverige-Moldavien 2-1 blev matchen. Så det har varit lite tomt sedan Alice somnade men samtidigt lite skönt.
Men nu börjar jag bli så trött så nu ska jag göra mig i ordning för att lägga mig och sova. Är både trött och fryssen efter den här kalla snöiga dagen. Hoppas på sol imorgon.
God natt och sov gott

♥.:.♥.:.♥.:.♥.:.♥.:.♥.:.♥

måndag 28 mars 2011

Det ringde på dörren

Och där stod ett blombud med blommor till mig! Blev så överraskad och trodde att det var från min kära make eftersom han brukar vara så härlig men det var inte från han utan från mina kära vän Malin.
Å va jag blev glad. Malin hade så ont i magen idag och jag gick då dit och hämtade barnen så hon fick vila och bli bättre. Hon gav mig då dessa fina blommor som uppskattning. Jag blev så glad att jag fällde en tår, hon hade inte behövt göra det jag visste redan innan hur mycket hon uppskattade det.
Det här är äkta vänskap!
Malin du är min bästa vän och jag är den vän du kan väcka mitt i natten.

söndag 27 mars 2011

Allt måste gå

Även om det känns väldigt tungt just nu så måste allt gå ändå!
Kan inte riktigt förstå vad som är vår läxa idetta men det kommer jag förhoppningsvis att få reda på en dag.
Lifes a bitch and then u die

fredag 25 mars 2011

Våffeldagen



Idag har vi avnjutit en god våffellunch med grädde och jordgubbssylt tillsammans med Malin och Klara. Å det var så gott! Men man blir ju så mätt...
Så nu sitter jag och låter maten i magen sjunka så jag orkar gå till ICA och handla det som jag glömde köpa igår. Blir tacos till middag ikväll vilket är Alice favorit mat.

Ljuvlig fredag och helg på er alla där ute i vårt avlånga land!

torsdag 24 mars 2011

mammadottermys

Idag är vi hemma och myser tillsammans så vi har nu tjuvstartat helgen redan idag, Lyxigt!
Vi ska låna mormors bil och åka till kvantum och handla lite dom hade så bra pris på fläskfilé där så då passar vi på att handla det vi ska ha där.

När jag tittar ut och både ser och hör hur det blåser ute är jag glad för att vi slapp gå iväg på morgon till dagmamman. Så skönt att kunna njuta av att vara inomhus, tror faktiskt att vi ska titta på en film tillsammans efter lunch och då blir det med stor sanolikhet en barbie film. Men det gör inget för dom är så fina dom filmerna.

onsdag 23 mars 2011

Städhjälp

Idag på morgonen hade vi turen att få ha världens goaste unge här Hugo. Malin skulle åka tidigt med bussen så Hugge fick vara hos oss till Alice och min förtjusning.
Så som vanligt är han så hjälpsam och städar när han är här. Gofisen!

tisdag 22 mars 2011

Snöhackning

Har om dagarna fullt sjå med att hacka snö så att våra altaner på fram och baksidan ska bli snöfria. Oj va fort det går med töningen nu, lovely!
Så härligt att se när det försvinner och träet kommer fram.
Snart snart kan jag sitta på framsidan och avnjuta en koppkaffe i den värmande soooolen.
LÄNGTAR!!

♥.:.♥.:.♥.:.♥.:.♥.:.♥.:.♥

måndag 21 mars 2011

Härliga lediga måndag

Så skönt att börja veckan med en ledig dag och bara vara. Alice fick sin efter längtade studdsboll igår så hon har praktiskt taget studsat överallt dit hon ska. Vi började fm med att titta på en Barbiefilm om mode. Den var så bra!
Klara var åxå med och tittade så de båda tjejerna satt som två tända ljus och tittade. Mys flickor.

Men Alice har även varit ute och lekt i det vackra och varma vädret. Ljuvliga dagar vi har liggandes framför oss.

fredag 18 mars 2011

Innedag

Idag har vi tagit en ledig dag och startat helgen tidigt Alice och jag. Med tanke på hur vädret blev idag så var det skönt att vara inne. Det enda vi hade att göra var Alice års kontroll hos tandläkaren och då var Henke så snäll och skjutsade ner oss och Micke hämtade oss efter han sluta jobba.
Älskar verkligen en lugn dag som denna och bara göra det som faller en in. Alice spelade lite dataspel och jag läste lite och sen lekte hon med Klara.
Härligt härligt!

Men nu väntar sängen på mig jag är så trött att ögonen går i kors.
God natt och sov gott

♥.:.♥.:.♥.:.♥.:.♥.:.♥.:.♥

torsdag 17 mars 2011

Sällskap

Idag hade jag med mig Hugo när jag skulle hämta Alice. Han är inte så förtjust i att åka buss på eftermiddagarna så Malin fråga om han fick vara med mig och det fick han så gärna. Och Alice blev jätte glad och stolt när hon fick dra vagnen hem. Och jag tror att Klara var glad som fick ha sin mamma själv utan lillebror en liten stund. Alla nöjda alla glada.

onsdag 16 mars 2011

Videkissar

På promenaden hem efter att lämnat Alice hos dagmamman såg jag dessa härliga videkissar börja slå ut. Våren är verkligen på gång nu. Solen lyser och värmer och jag känner att jag bara vill vara ute och njuts av solen. Att sitta i lä med en kopp kaffe och bara insupa våren, härliga tid!

tisdag 15 mars 2011

Föreläsning

Ikväll har kära mamma och jag varit på föreläsning på ljusbubblan med Pierre. Det var verkligen inspirerande och lustfyllt. Det ger så mycket att gå iväg en kväll och bli fullproppad med info och energi. Men nu börjar jag bli trött så det blir en tidig kväll. En nöjd Theresé går snart till sängs

♥.:.♥.:.♥.:.♥.:.♥.:.♥.:.♥

Vårtecken

Tänk att våren verkligen är på väg!
I söndags när Alice och jag skulle gå till bilen så flög denna fjäril förbi oss och satte sig på vår husvägg och solade.
Väldigt tidigt för en fjäril tycker jag men det känns att våren är verkligen på g nu.
Hur nice är inte det?

måndag 14 mars 2011

Myskväll

Har jag haft med bästa Malin. Maken var på hockey så jag bjöd över Malin på kladdkaka, kaffe och en liten likör.
Det var verkligen super trevligt. En riktigt lyckad kväll.

söndag 13 mars 2011

Trappen

I trappen och hallen uppe och nere har vi tagit samma tapet. Oj vilken skillnad det blev för oss. Har haft gul orange här så skillnaden blev otrolig. Så härligt med allt ljus som nu kommer. Så ljust och härligt att det känns som livet ler mot oss nu. Härligt härligt!

Vardagsrummet

Här blev det stor skillnad från en orange tapet till en vit och silver. Så skönt! Nu fattas bara en stor tavla ovanför soffan sen är vardagsrummet klart.

Kökstapeten

Så här ser kökstapeten ut, riktigt ljust och bra. Stor skillnad från innan. Blir bra när det kommer upp lite på väggarna.

torsdag 10 mars 2011

Nytt

Igår var jag och min man och shoppade lite, tanken var att köpa en ny köksklocka men det blev istället en byrå till hallen. Så skönt och så fint det blev ist för den gamla köpmannsdisken. Kul med något nytt efter rusten.
Idag har jag poppat musik och plockat en massa, så skönt. Det blir mera imorgon medan resten av familjen är borta. Skönast att fixa allt när jag är ostörd.

Ikväll har vi haft vår egna privata hårfrissa här och fixat till maken och mig. Riktigt lyxigt men egen som kommer hem och fixar när det passar. Vardagslyx på högnivå.

måndag 7 mars 2011

Etapp 3 och 4

Nu börjar det bli klart hemma äntligen! Trappen och halva hallen uppe blev klart i fredags och resten av hallen uppe och den nere blev klart idag. Så skönt! Men tyvärr så är alla målarsakerna efter målaren kvar men vi kommer ta bort pappen från golvet och städa av det mesta idag ändå. Inte roligt att dra runt på all slipdamm i hela huset när det är i hallen som man passerar vart man är.

lördag 5 mars 2011

Barnkalas

Dagen började inte så bra mådde så illa och hade ont i magen. Hade redan igår kväll men det gick inte över under natten efter lite sömn som jag trodde. Har vaknat flera gånger under natten och mått illa. Men hur det än var så gick det över, tack och lov. Eftersom Alice skulle på barnkalas på leklandet och vi ville inte lämna henne där när hon varit dålig i astman under veckan och Micke skulle representera fam Essell på dop i Valbo. Men det fixade sig galant och illa måendet gick över. Tror att det handlade om att vi varit i full gång med rusten i flera dagar och inte kunnat slappna av, städat och plockat saker fram och tillbaka i flera dagar.

Men Alice hade en toppen dag på kalaset här på bilden med födelsedagsbarnet Maja.

torsdag 3 mars 2011

Rusten etapp 2

Så var det dags för andra etappen men som olyckligt började illa inatt med att Alice hade jätte svårt med sin astma. Vi hade vädrat så mycket igår att det inte kändes att det var ny rustat men det tog hårt på lillskruttan iaf. Men som tur var lyckades vi reda upp det själva utan en resa till akuten.
Så det blev att packa väskan och åka till mormor och där får Alice sova till lördag iaf. Men vi hann med att åka på bio med Sara och Delia på em och såg "Hotell gyllene knorren". Den var riktigt bra och tjejerna hade så roligt.

På hemma fronten blev rusten i köket klart så efter middag hos mor åkte jag och mannen hem och fixade undan för näst del av rusten som blir i den övre hallen imorgon. Åå va jag längtar tills allt är klart!

onsdag 2 mars 2011

Myslunch

Alice och jag har haft en riktigt mysig stund tillsammans på stan. Här på en myslunch på McDonalds.
Det är kärlek det.

Rusten etapp 1

Idag har nu målare Skoglund inlett sitt arbete med att rusta upp vårt radhus. I ledningsvis har nu vardagsrummet blivit ljust och fint. Bilder kommer inom kort.
Men Gud va ont i ryggen vi har efter att ha bubbat allt porslin ram och tillbaka från bokhyllan.
Men nu är det mesta på plats igen och vi har nu tömt köket för att få det fint imorgon.

Alice och jag tog en sväng ner på stan med bussen för att köpa en present till lördagens kalas och vi intog en mysig lunch på mc donalds. Vi har haft en super dag tillsammans.

tisdag 1 mars 2011

Tömning

Idag har vi tömt hela vardagsrummet inför morgondagen när målarn kommer och börja rusta. Ska bli så skönt när allt är klart och tillbaka på sin plats igen men just nu känns det långt borta. Kämpa Theresé!