söndag 27 februari 2011

Plantering

Nu har vi planerat vårens första blommor. Vi har satt tomat, paprika, gräslök och physalis. Ska bli så kul att se när det börjar växa. Spännande spännande. Förra året hade vi paprika och physalis och framför allt så var physalisen så ljuvligt goda. Så vi hoppas på samma tur i år.

Resultat

Efter allt målande och pysslande blev resultatet denna stjärnkikare som Alice gjort. Den är jätte fin att titta i mot ljuset och då ser man hur det reflekterar mot insidan av rullen.

Konstnär

Sitter och njuter på söndags förmiddagen och tittar på när Alice målar för fullt. Jag gillar att hon skapar och använder sin kreativa sida. Det kan aldrig bli för mycket av den varan.

torsdag 24 februari 2011

Sjukt barn

Har varit hemma båda Alice och jag för det är en förkyld liten tjej som har varit hemma idag. Det började igår efter bobåkandet i pulkabacken då hon börja frysa och var jätte snorig hela kvällen. Så idag fick deg bli en hemma kurera dag. Hon har varit pigg men hostar och har lite ont i halsen. Men eftersom hon inte somnade på dagen så var hon jätte trött på kvällen och somnade tryggt och skönt i min famn innan barnprogrammen var slut. Vilken lycka det är med en liten tjej som slappnar av och somnar så tungt i mammas famn. Detta är livets stora kärlek. Älskade lilla barn.

♥.:.♥.:.♥.:.♥.:.♥.:.♥.:.♥

tisdag 22 februari 2011

Pulkarace

Idag slutade jag tidigt så när jag hämtade Alice gick vi till pulkabacken och åkte. Guuuu va kul det var, sol och snö som föll så härligt. Trötta, kalla och hungriga kom vi hem och myste i soffan med fika och "Barbie i de 12 dansande prinsessorna".
Vilken härlig mysdag vi fick bara Alice och jag.

Pulkarace

Idag slutade jag tidigt så när jag hämtade Alice gick vi till pulkabacken och åkte. Guuuu va kul det var, sol och snö som föll så härligt. Trötta, kalla och hungriga kom vi hem och myste i soffan med fika och "Barbie i de 12 dansande prinsessorna".
Vilken härlig mysdag vi fick bara Alice och jag.

måndag 21 februari 2011

Besatt

Har verkligen blivit besatt av angry bird...kan inte sluta spela har blivit en drog. Så kul trots frustrationen när jag inte kan få ihjäl grisarna.
Men nu har jag tagit en paus för att se veckans program, Det okända! Sedan väntar sängen på mitt sällskap.

söndag 20 februari 2011

Slappa

Vilken härlig slapp dag det blev idag, började med sovmorgon Alice och jag vaknade halv tio underbart. Tog en sväng med snabeldraken och sedan tog jag fram svabben. Så skönt att ha både över och nedervåningen klar.

Har även bjudit kära mor på middag och på meny stod lövbiff, klyftpotatis och grönpepparsås ljuvligt gott. Så nu är vi mätta och belåtna. Stefan och Ingegerd kom förbi på en fika, kul att få träffa Stefan en sväng till innan han åker hemåt igen.

lördag 19 februari 2011

Go unge

Medan vi skulle grilla sov denna gobit i vagnen men vaknade innan vi gick in.
Han är för go denna lilla Hugo.
Man vill bara kramas och pussa på han hela tiden.
Älskade lilla hjärta.

Grilldag

Har varit ute i det härliga soliga vädret och grillat på vår baksida och det var helt underbart.
Det var vi och familjen Nordström som tog en härlig lunch med grillad korv. Mums när det är kallt ute.

Sen på eftermiddagen kom Mickes lillebror Stefan och det var så kul vi har inte träffar honom sedan sommaren 2004. Han har bott i Skåne så länge jag har vetat men nu sedan något år bor han i Spanien och driver en bar tillsammans en kompis. Nu är han i Gävle och bor hos Ingegerd dessa dagar. Vi har ätit tillsammans med Robin och Ingegerd och sedan kom Liseloth och Jim innan alla drog ner på Interpool. Själv blev jag hemma då vår dotter inte ville sova hos mormor inatt. Så är livet med barn det går inte alltid som man tänkt sig men jag stannar så gärna hemma med min lilla ängel.

tisdag 15 februari 2011

Myggfritt

Det kan man sammanfatta denna kylslagna dag med. Burr -20 grader är inget man gärna går i hur som helst. Tur att jag har en så otroligt snäll mor som kom skjutsade Alice och mig till dagmamman. Sedan gjorde jag en köttfärssoppa till min kära vän Eva kom på visit. Såååå trevligt var det som alltid. Tjejsnack på högnivå! Som balsam för själen. Me like!

måndag 14 februari 2011

Alla hjärtansdag

Jag hoppas att alla har haft en bra alla hjärtansdag med någon sorts frid och någons sorts välmående. Vi måste inte spendera en massa för att känna att vi har gjort något bra. Det räcker med ett vänligt leende, hjälpa någon med en dörr eller bara finnas till. Jag tror på att det personliga engagemanget i en annan människa ger mer än fina och dyra presenter. Det är det som kommer från hjärtat som ger starkaste intrycket på oss. Så detta hjärta kommer från mitt hjärta och hoppas att det kommer ge avtryck i just ditt hjärta.

söndag 13 februari 2011

Jobbhelg

Ja det var en jobbhelg som nu gått för denna gång. Det är helt ok att jobba helg tycker jag när det förhoppningsvis är lugnt och inte allt för mycket akut som kommer. Denna helg har varit en perfekt helg lugn och skön och med trevliga arbetskamrater. Det sist nämnda är a och o. När vi jobbar helg jobbar vi 6:30-17:15 så det blir några timmar tillsammans. Igår hade Åsa med sig super god pistagelängd och idag hade Babsan med dessa härligt goda bakverk som var fyllda med vaniljkräm och dom bokstavligen smälte i munnen. Åå va gott det var. Så med så här gott fika går helgerna som en dans.

lördag 12 februari 2011

Sanningen om män

Fick detta på mail av Michan så jag bara måste dela med mig av detta till er!


Vad har män och moln gemensamt?

När de dunstar blir det en bra dag

*************************************************************
Vad är en man i saltsyra?

Ett löst problem

**************************************************************
Vad säger en man som sitter i vattnet till midjan?

Det här går över mitt förstånd

**************************************************************
När är en man värd 10 kr?

När han hämtar kundvagnen

**************************************************************
Vad är skillnaden mellan en man och yoghurt?

I yoghurt finns det kultur

**************************************************************
Vad kallas män som mist 90% av sin intelligens?

Änkemän

*************************************************************
Varför finns män över huvudtaget?

För att vibratorn inte kan klippa gräsmattan

**************************************************************

torsdag 10 februari 2011

Mysfaktor

Är verkligen vad jag skulle kunna sammanfatta denna dag med. Alice och sov till 8:40 så välbehövligt och sedan myste vi i soffan ända till lunch i morgonrock, underbart!
Men vi har även fått lite gjort åxå, städat Alice lekrum och fixat till lite. Dammsugit och torkat golven på bottenvåningen och trevligt besök av grannarna Nordström.

En helt fantastisk dag som jag kommer njuta av hela helgen som jag kommer tillbringa på jobbet.

onsdag 9 februari 2011

Barnhämtning

Idag har min kära vän Malin och hennes barn varit och hämtat Alice hos dagmamman. Det var så skönt att komma hem och hon var redan på gården och lekte. Tack snälla Malin <3.

Imorgon har jag och hjärtat en ledig dag och det ska bli så skönt att få gå och skrota i morgonrock och äta en lååång frukost bara hon och jag.

tisdag 8 februari 2011

Morgonstund

I väntan på att dagens arbetspass skall börja sitter jag vid mitt kontor och dricker en härlig kopp Java. Härligt att kunna sitta i lugn och ro bara njuta innan dagens arbetspass kör igång. Anledningen till att jag sitter här innan jag börjat är att jag åkte med maken imorse och eftersom. I först lämnar barnet och att vi båda börjar jobba kl 8:00 men han i Sandviken och jag i Gävle så blir det lite tidigt. Men det gör mig ingenting jag trivs faktiskt så bra på mitt arbete att jag kan vara här innan jag börjar och njuta av det.

söndag 6 februari 2011

Dagen efter kvällen före

Det har varit lite dålig uppdatering här sista tiden men jag har varit helt uppslukad av förberedelser inför min makes 40 års fest. Vi hade 42 gäster med barn och vi var i vår kvarterslokal med samling kl 16.00. Vi bjöd på Välkomstdrink och maten bestod av tacobuffe med rött el vitt vin alt öl. Sedan dukades kaffe upp med kladdkaka och grädde med avec whisky el baileys. Följt av presentöppning och oj va presenter han fick. Flera whisky där bland 3 st Mackmyra. En vildmarksyxa, infravärmare och högtryckstvätt mm mm.
Summa sumarum var det en otroligt uppskattad och trevlig kväll. Jag har en mycket nöjd make som har minnen för livet efter denna kväll. Vi rundade av vid halv två inatt och jag började att städa så smått och diska för att slippa ha allt kvar idag.

Men nu är jag så trött så jag verkligen längtar efter att krypa ner i sängen och soooovvvvvaaaaa.

fredag 4 februari 2011

Tänkvärt


Det handlar om en 92 årig man. Alltid välklädd, perfekt rakad och kammad
enligt senaste stuket redan klockan 8 om morgnarna. Detta trots att han
knappt har ledsyn.

Idag flyttade han till ålderdomshemmet.

Hans 70 åriga fru gick nyligen bort, och detta gjorde flytten nödvändig.

Efter flera timmars tålmodig väntan i receptionen log han varmt, när de
berättade, att hans rum var färdigt.

När han manövrerade sin rullator mot hissen, gavs han en visuell beskrivning
om hur hans rum såg ut inklusive detaljer om gardiner och utsmyckning

"Jag älskar det" sade han med samma entusiasm som en åttaåring, som just
fått en valp.

Men du har inte sett det än försökte man…

Det har inte med rummet att göra. Lycka är något man kan bestämma i
förväg. Om jag gillar rummet, beror inte på hur möblerna ser ut och är
placerade
–- det beror på min inställning. Jag har redan bestämt mig att älska
rummet.  Min lycka är ett beslut, som jag tar varje morgon. Jag har ett val.

Jag kan ligga kvar i sängen och klaga över alla mina kroppsdelar, som
fungerar dåligt eller inte fungerar alls
– eller ta mig ur sängen och vara tacksam över de delar, som fortfarande
fungerar.

Varje ny dag är en gåva, och så länge som jag kan öppna mina ögon skall jag
fokusera på den dagen och njuta av alla fina minnen, jag har och fylla den
med nya.

Ålderdomen är som ett minnenas bankkonto. Du plockar ut de minnen, som du
lagt in under din livstid.

Så mitt råd till dig är att fylla varje dag med goda minnen i ditt
minnesbankkonto. Jag fortsätter att sätta in i mitt.

Några enkla råd som leder till lycka

1. Befria ditt hjärta från hat.

2. Befria ditt sinne från bekymmer.

3. Lev enkelt.

4. Ge mer.

5. Förvänta dig mindre.

Vidarebefordra detta budskap till 7 personer utom mig. Det kommer att ske ett mirakel imorgon
 Ha en bra dag, om du inte redan har andra planer.
 
 
 





 
GRATIS animeringar för din e-post - från IncrediMail! Klicka här!

onsdag 2 februari 2011

Migrän

Dagen började med att jag var så trött och kände en begynnande huvudvärk komma krypande. Innan frukost var det i fullgång men som tur var hade jag mina magiska piller med och sakta men säkert har det lagt sig mer och mer. Tur idag var att bästa Eva jobbade med mig så det gick så bra trots värken.

Men nu ska jag leta till sängen och krama kudden och hoppas att mitt huvud är bra imorgon. För i morgon ska jag lyxa till med att åka bil till jobbet. Så härligt!

tisdag 1 februari 2011

Lugnet

Vilken lugn och härlig kväll det varit efter jobbet!
Jag har varit väldigt mycket uppe i varv så det var så skönt att få en lugn kväll men en massa batteri laddning.
Pappa och Micke hämtade mig efter jobbet var på det blev mat och sedan frisering av fars gubbens hår. Oj va han var långhårig. Sedan bara njuta i soffa , så skönt.
Mamma kom förbi med en jätte fin kjol till Alice en skotskrutig med strasspännen.
Hann även klämma in en matte lektion med kära grannen som just börjat skolan. Det var så roligt att få en liten påminnelse av matten, jag gillar verkligen matte. Det är så roligt att få sitta och klura ut hur man ska göra och komma fram till en lösning. Så jag hoppas att Kicki fick ut något av stunde, jag fick då mig en liten repition iaf.

Men nu ni väntar sängen, jag är så trött att jag ser dubbelt.
Gnatt