tisdag 30 oktober 2012

Saffransskorpor

Blev så sugen på saffransskorpor så jag och dotra har gjort i ordning dessa nu så imorgonbitti är dom klara för att förtära.
Här kommer receptet så att även du kan göra dessa ljuvligt goda skorpor. Eftersom vi har nötallergiker i familjen så utesluter vi mandeln. Det lite extra som blir är att det doftar jul i hela huset och det är inte så illa att vakna upp till imorgonbitti.

100 g smör


1 g saffran

2 st ekologiska ägg

1.5 dl strösocker

5 dl vetemjöl

1.5 tsk bakpulver

1.5 dl hel sötmandel

Råsocker



1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.

3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.

4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.

5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.

7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.

8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar