torsdag 26 december 2013

Första turen

Ja idag kom den den första gången för Alma ute med skor. Har varit lite svårt att få henne att gå i skor men med lite träning inne så gick det galant. 









söndag 22 december 2013

Julgodis

Ikväll har Alice och jag gjort lite julgodis. Det blev rischoklad, chokladpraliner med kolafyllning och lite bountykulor. 






Men vi har även gjort skinkan så nu längtar jag tills imorgon bitti för er god julmacka. 




Fjärde advent



fredag 20 december 2013

Gävle bocken

Förra veckan fick Alice ett pepparkaksmått gjort efter Gävlebocken i skolan som en gåva från Gävle kommun. Även ville kommunen att man skulle lägga upp en bild på sin pepparkaksbock  på instagram med #pepparkaksbocken. Så när vi gjorde vårt pepparkakshus gjorde vi det i sällskap av Gävle bocken. 


Så igår kom en kommentar på min bild från Gävlestad att vi blivit vald i lottningen och vunnit 2 st biobiljetter. Sååå kul!




tisdag 17 december 2013

Pepparkakshus

Äntligen fick vi till att göra pepparkakshuset. Degen har farit fram och tillbaka ur kylen när jag trott att jag skulle hinna göra men inte hunnit. Men så idag blev det av. Vi brukar alltid sätta ihop huset med kristyr men det är så bökigt så i år fick det bli limpistolen ist. 
Så efter limning fick Alice garnera efter behag. Vackert blev konstverket när det var klart. Det fick i år prydas med Gävlebocken i miniatyr. 












Tomtar och gran

Innan det var dags för luciatåget i kyrkan i söndags så passade Alice och jag på att tomta och att sätta upp granen. 
Så mysig att få njuta av allt ett tag innan julen för det är så kort tid. 



Luciatåg

I söndags var det dags för Alice kör att gå luciatåg i Bomhus kyrka. Alice hade sett fram mot detta hela dagen. Så inför en fullsatt kyrka tågade de in å sjöng så fint. 



lördag 14 december 2013

Tomte och glögg

Ikväll har vi haft kära vänner över på lite glöggmys. Vi började med en sväng till kiosken där dom hade sitt årliga tontebesök. Så mysigt när dom släcker ner kiosken och tomten kommer gående och barnen får ropa efter han. Så härligt. 
Sedan gick vi hem till oss för att mysa med glögg och goda tillbehör bl.a. chokladkorv, chokladpraliner med saffranstryffel, godis, lussekatter papparkakor. Det var så mysigt att det kändes som det var julafton :)









fredag 13 december 2013

Luciafirande

Tänk att det idag är 1 år sedan vår lilla Alma först såg dagens ljus.  
Så vad passar inte bättre än att vara med i tidningen i reportage. Almas faster Liseloth är född samma dag och båda heter dom Lucia i mellannamn. Så då tyckte Arbetarbladet att det vore kul att göra ett reportage om dom. Sagt ock gjort så blev det ett fint reportage. 



Sedan var det så klart det årliga 1 års kortet som var med bland barnen. 


Nu är vi trötta efter en hel dag med firande. Alma har varit så glad över alla presenter hon fått så hon kommer väll drömma om allt inatt. 
Nä nu ska jag ta och lägga mig för det tar på att kalas en hel dag. 
Go natt







måndag 9 december 2013

Bak och salong

Gjorde på morgonkvisten en sväng ner på stan till Rosmarin för att fixa ögonbryn och fransar. Så skönt att äntligen ha det gjort. 


Sedan när Alice kom hem så gjorde vi lussekatter. Ljuvligt gott och det doftar ju så gott i hela huset. 





Sen på kvällen så passade jag på att göra mer saffransskorpor. Ljuvligt goda. Nu ska dom bara torka i ugnen över natten. 





















lördag 7 december 2013

Saknad

1 år av sorg och saknad sedan min bror Conny valde att sluta sitt jordeliv. Det känns så ofattbart att han är borta. Det värker i hjärtat av saknad men samtidigt så vet jag att han nu inte behöver lida längre och att han nu äntligen har frid i sin själ. Älskade bror va jag saknar dig.

Det var så fint vid kyrkogården med alla snö och den snidtrande snön i solnedgången.









































Pepparkaksbak

Maken åkte till en kompis så medans lill fialotta sov så passade jag och Alice på att baka lite pepparkakor. Det är så roligt att baka nu med Alice när hon är så stor, hon kan ju göra allt själv nu. Hon tyckte det var lite svårt att kavla degen tunnt så det hjälpte jag henne med annars fixade hon allt själv. Det är så himla mysigt med dessa stunder när hon och jag är själv och gör saker tillsammans. Kvalitetstid på hög nivå. 





















fredag 6 december 2013

Sven

Så kom han som ett yrväder en december morgon och tog oss alla med storm. Lyckliga var vi jag och Alice när vi tittade ut och såg vårt stormande vinterland. 
Äntligen har stormen Sven kommit. 
Skottat har vi fått gjort fyra gånger idag. Alice har varit ute hela eftermiddagen och lekt med bl.a. pulka. 
Alma har nöjt sig med att tända timrens lykta med pappa. 


torsdag 5 december 2013

Äntligen

Så kom ääääntligen lite snö!
Å jag kände mig som ett litet barn när jag tittade ut och såg att det äntligen hade börjat dala vita flingor. 
Eftersom jag skulle hämta hem Alice och hennes kompis Thilda från skolan och Alma skulle sova så fick jag äntligen ta en tur ute i snövädret. 
Och tänk när jag är vid kyrkan kommer tomten åkandes med sin häst och vagn. 
Som gjort för en snöig dag innan jul. 
Lyckliga barn, snö och tomten. 


























onsdag 4 december 2013

Kärlek

Du och jag morfar...





Jul en

Idag fick min fina jul en komma i kruka med lite mossa och kottar samt ljus. Det är så otroligt mysigt med denna lilla ljuspelare vid ingången på bron. 
Det är verkligen så härligt denna tid med massor av ljus och glitter lite varstans. Nu är det bara snön som fattas och den räknar vi med att kommer vilken dag som helst. 










söndag 1 december 2013

Bockinvigning

Så var det dags för årets invigning av Gävle bocken. Vi tog först en tur på stan och det var då helt otroligt dåligt. Det var absolut bara skit, pinsamt dåligt.
Men vi träffade iaf våra vänner Helen och Jörgen, Sofie och Eliot.
Vi var och inväntade bockinvigningen och för att få höra vem som skulle bli årets Gävlebo. Sean Banan var där och spelade och sjöng. När det sedan var dags för invigning så är det alltid den som blivit vald till årets gävlebo som inviger och i år blev det Mats Hult som blev vald. Ett bra val tycker jag. Mats är väldigt engagerad i Missing People Gävle och har varit med på en del förläsnngar om bland annat hans medialitet. Ett bra val av vinnare tycker jag.
Så han invigde sedan vår underbart vackra julbock som vi Gävlebor är så stolta över och som vanligt så var det färgsprakande fyrverkerier. 
Efter det blev vi alla hembjuden till Karlssons på mysig adventsfika med glögg.