onsdag 29 maj 2013

För att jag kan

Tänk hur dessa mini människor kan akrobatisera och lyckas att äta på sin egna stor tå. 


Otänkbart för en annan iallafall. 

Vattkoppor

Är nu inne på dag 4 för stora tjejen med vattkoppor och nu har det inte kommit flera och de flesta har torkat. Tack gode Gud för detta. Usch va hon har haft det jobbigt men hon är en sån kämpe så hon klagar inte så mycket och försöker att inte klia alls på dom. Jag ser hur hon ligger och tårarna rinner men inte klagar hon mycket. Lilla tufflan min. Men det blir desto mera vänd tia att köra. Gissar på att jag nu är expert på detta efter dessa dagar. 
Hoppas nu att hon blir helt frisk tills på fredagskväll när det är klassfest och lördag som vi har planerat en Furuviksdag. 

måndag 27 maj 2013

söndag 26 maj 2013

Morsdag

Började dagen med en skön promenad i det härliga vädret. 
Fick mig en jätte fin bukett blommor av mina fina barn å make. Å va glad jag blev! Jag älskar er så mycket ❤. 

Efter lunchen tog vi en promenad hem till mor på fika. Där vi kunde vi sitta ute på altanen å fika i solen trots lite nordan vind så var det skönt. 
Mor fick en urna med hortensia och silvernjurvinda. Mor blev så glad å det är det som är så roligt att se. 






lördag 25 maj 2013

Blomster

Så har nu äntligen tiden kommit när dom säljer blommor utanför Ica plus uppe vid oss. Alltid mycket blommor och alltid fina rediga blommor.  
Vi har nu köpt mycket blommor som pryder amplar, lådor och urnor. 
Till urnan på bron har jag en hortensia och silvernjurvinda. Just den sist nämnda  ser nu liten ut men växer snabbt på sig och brukar bli långa som täcker urnan. Ska bli intressant att se hur det blir när det gått en tid av sommaren. 
Men först väntar en sväng med trasan för att rengöra urnan. 





torsdag 23 maj 2013

Liten blir stor

Så har dagen kommit när lill fia vuxit ur liggvagnen. Tänk att hon helt plötsligt känns jätte stor bara för att hon nu ligger i sittvagn. 
Men som tur är så sover man lika skönt i en större vagn. 

måndag 20 maj 2013

Sant

Tycker att dessa ord säger så mycket. Hittade den på en fin väns blogg och var bara tvungen att dela vidare. 
Om det inte fanns så mycket avundsjuka i världen så skulle den vara en lite finare plats för oss alla. 

söndag 19 maj 2013

Pingst

Pingst helgen har som alla andra helger nu gått till ända. Trots lite gråa moln så har solen ändå tagit sig igenom å lyst å värmt oss. Min moster har fyllt 66 år å det har vi så klart firat. 
Alice har firat pingst helgen med att ta sitt första dopp för året i mosters pool. 20 grader i vattnet dock inte så varmt i luften men inne under pooltaket var det riktigt skönt men dock för kallt för mig för att bada.
Alma firade med att vända sig från rygg till mage :), stora tjejen. 
Lite till övning så kan hon simma även utan armpuffar. Så denna sommar blir det hårdträning. 

fredag 10 maj 2013

Mördarsniglar

Yach! Fy va jag inte tycker om dessa odjur. Gårdagens Morgonpromenad bjöd på ett hav av dessa, det var så fullt på vägen efter regnet att det gick inte att gå bakom barnvagnen för då hade jag fullt under fötterna så jag fick gå på tå bredvid vagnen på vissa sträckor. Inte alls trevligt att trampa på dessa :(. 


Men mycket trevligare blev det en bit bort där dessa mer trevliga hussniglar tog sig fram. Dock i olika storlekar vissa giganter å vissa små små. 

fredag 3 maj 2013

Soffläge

Är man hemma sjuk så får man bädda ner sig i soffan med glass. Fröken vaknade med halsont och ont i öron å detta med en kombination av pollen som nu börjar göra sig påmind. Hostan är verkligen grov pollen hosta du vet den som man riktigt hör att det är torrt å irriterande. Stackars min lilla tuffla.

Man riktigt ser nu att det börjar knoppa sig så lövsprickningen är en god bit på väg. Det är ju lite delade känslor denna tid. Det är ju så härligt med våren när det blir så grönt å fint samtidigt är det ju en jobbig period med pollen när dottern blir dålig å det blir pollen över allt. Som tur är så är det bara en kort period som är tung sen är det bara njutning av resten av säsongen.