söndag 30 september 2012

Söndag

Idag har jag och dotra fixat och donat ute. Det var dags att göra höst på altanen och sätta upp lite ljung. Vi tog en liten fikapaus på altanen och det är ju så gott när man sitter ute.
Så när allt var klart ute var det dags att gå in och koka lingonsylt, ljuvligt gott!
Nu är allt klart och maken har kommit hem från sin fiskeresa. Allt är nu som det ska.

Pippitröja

Eftersom dotra och jag varit ensam över lördag till söndag när maken åkte på fiskeresa så passade vi på att åka ner på stan och flanera lite.
På kvällen tog jag och gjorde färdig Alice beställning av en Pippitröja. Det är blandade känslor när ett projekt tar slut, samtidigt som det är skönt är det tråkigt att det är slut.
Så nu får det bli att börja med nästa projekt och denna gång blir det en broderad adventskalender till bebisen.

måndag 24 september 2012

Tvätt

Idag har jag börjat tvätt upp alla bebis kläder. Tänkt att allt ska vara klart denna gång när denna bebis kommer. När Alice blev född hade jag inte hunnit göra något alls så ska jag ligga steget före. Å mysigt är det att plocka bland alla kläder. Tänk att dom kan vara så små.

onsdag 19 september 2012

Läxa

Idag har Alice fått sin första läxa!
Stort iaf för mamma :)
Det var en läsläxa, matteläxa och skrivläxa. Nästan lite mycket för att vara första gången.
Men hon tyckte det var kul så det är bra. Hoppas att vi kan hålla i det i 15 år till så har hon en bra utbildning efter det.

söndag 9 september 2012

Hipp hipp hurra

Idag fyller min kära far 76 år!
Så vi har varit där och firar honom med massa fika och trevligt sällskap.
Nu blir det sängen för att vara pigg imorgon inför resan till akademiska för inläggning av lill hjärtat.

lördag 8 september 2012

Metar dag

Idag har vi haft en liten metartävling i Fliskär. Det var vår familj och fem till som stod och metade och grillade korv. Vi hade jätte trevligt. Jag fick den största aborren :) men det var även jag som fick mest, två stycken. Riktigt roligt!
Jörgen fick en lite aborre först och den rökte Micke och det blev jätte gott. Sedan grillade vi min största aborre i folie med citronpeppar och margarin, å så gott det blev.
En riktigt skön dag ute med trevliga människor så ikväll blir det en tidig kväller nu är vi riktig trötta.

fredag 7 september 2012

Tomtar

Maken och jag var på en liten tripp idag och lite förvånad blev jag allt när dom redan har börjar ta fram julsaker i en butik. Nog för att jag älskar julen men detta är lite väl tidigt med att plocka fram även för en butik.

torsdag 6 september 2012

Bakdag

Idag har jag bakat bullar och två sorters kakor till mon kära fars födelsedag på söndag. Skönt och framför allt gott när det är klart.

söndag 2 september 2012

Balett

Så var det söndag och dags för balett igen för dottern. Det är kul att hon är så pass orädd för att göra saker som hon vill även fast hon är ensam och känner ingen.